Saturday, September 12, 2009

30 Weeks

biggrin now i'm at 3o weeks pregnancy ... sedar tak sedar kita sudah pun memasuki 3rd trimister pregnancy (29-40 weeks) .. uikss cepatnya masa berlalu surprised .. kaget pun ada sebab brg baby apa pun tak prepare lagie .. ada checklist yg diberi oleh caps (Thanks caps) .. hope bleh dijadikan rujukkan pada preggy mom's for their 2nd baby .. bak kata kawan-kawan .. if gender lain2 kena kuar belanja lebih skit .. if gender sama mcm kita nie boleh jimat dengan guna brg2 adam yg masih elok lagie smile ... Selasa lepas apptmt checkup di KK, Bukit Kuda ... org2 ofis sumer igt due kita dlm masa terdekat nieh sedangkan lambat lagi lol perut & bdn pun semakin membesar dgn jayanya .. nak buat camner kan ... kita redha jelah .. mrgreen nurse pun dah remind utk dtg chekcup setiap 2 weeks .. tgl tgu apptmet di HTAR, Klang dgn pakar gynea utk tentukan kita bleh bersalin normal ke tak .. nurse pun dah bagi carta pergerakan baby .. tiap2 pagi mula pkl 9am smp pkl 10 mlm kena kira dan rekodkan .. so result checkup lepas adalah :

BP :130/70
Berat : 74.1 kg (naik 1.5kg)
Urine : ( x ok sgt sebab puasa kurang minum air masak)
HB: 11.2 (dah ok sket dari dulu)
Tinggi rahim :29cm
Jantung baby : 144
latest picture masa majlis berbuka ofis hubby mrgreen

15 comments:

ME said...

Kalau me, time2 gini dah siap2 satu beg nak gi hospital stanby dlm keta. Pernah jadi kat member sakit kat office, so officemate hantar je gi hosp, hubby boleh datang terus, tak yah kelam kabut packing beg lagi.

hacienda said...

smoga diana slmt...dh dekat dah ni...ape2pn kite doa diana n baby sihat

zailamohamad said...

makin cun r akak sekarang...betollah kata orang, ngandung anak laki ni, ibu yang naik seri;)

iswatie "colours of life" said...

diana...cepat yer....hah cepat prepare beg ke hosp tuh..kangsusah nanti...

so dah decide nak bersalin kat HTAR ka?

CT NORAMIZA said...

bestnya diana, saya doakan awak selamat nnt, bestlah... :)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak ME > beg hosp baru kemas weekend lps ..heh..heh... betul2 kena standby ltk dlm kete kan.. senang ;-)

HAS > TQ has ;-)

Zaila > oh ye ker .. TQ zaila ;-)

kak watie > sy ke hop. sg. buloh .. itu yg dkt dgn rumah .. if sakit kt ofis kena larik ke HTAR ler ;-)

CT > TQ ct ;-)

mummy aryan syamil said...

xlame dah tuh ehehehehe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shiera > adehhh nebes nieh ;-)

MaMa ZuRa said...

maintain comei la mama adam ni..peknen pon comel je..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zura > maintain muka jer .. berat makin naik nieh .. adehhh .. he..he.. ;-)

makcikpc said...

muka diana menten je ye...good!...nanti pas bersalin naik ofis mesti berseri ni...hopefully semuanya selamat ye..
selamat datang ke dunia kelam kabut huhuh di mana abang nak peratian, adik perlu di belai

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

caps > nebes nak tgu saat bersalin plus saat menjaga 2 boys sekalie .. adehhh sure havoc rumah ku nantie yer ...

l y n n a s h a a r i said...

akak dah tak lama dh tuw..wah xcited kan..hehe.agak2 gender ape ye..boy ke akak??lyna sndri tak sbr nk pilih nama2 anak ;) heeeee

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

dah pernah inform hr tue masa buat full scan details ... boy juga ;-)

Fiza's said...

org lain sibuk ngn persiapan raya, kiter sibuk ngn persiapan bersalin ehehe.. semoga semuanya selamat ye... jarak kiter 2 x jauh bezanya..