Monday, March 23, 2015

Durian Time ;-)


Happy me & baby ... dapatlah merasa ..sebiji harganya kira kilo .. sekilo RM35 kot .. nasib baik sedap giler ..lemak ..manis ..gebu ... terbaikkkk ..lama dok ambik bau jer nie ;-)

Friday, March 20, 2015

NCOAL 2015 ;-)

ok lepas ni rest dah .. time present ni pun ada org perasan aku mcm mengah penat sikit .. dah masuk 24weeks ni memang rasa penat woo .. baby dah berat 500gm ++  .. time tengah present tu boleh pulak dia tgh gerak hyper2 dlm perut ..sabojelah ... best conference kali ni sebab audience dia semua from library ;-) 

Friday, March 13, 2015

3rd Attempt ;-)


Tuan rumah berada disini next week ... Present paper at International Conference buat kali yg ke-3 ... ha..ha..  doakan semua berjalan lancar yer ... 

Thursday, March 12, 2015

Safe Colour ;-)


selamat tak ..selamat tak ..ha..ha.. poyo jer tajuk .. ni antara hasil baju2 yang sempat di shopping .. belum sempat basuh lagi .. baru susun lipat letak dalam satu beg .. lagipun bukan sekali harung aku beli .. time ternampak yg agak boleh match tu yg dibeli .. especially baju2 utk kegunaan baju siang masa baru lahir tu ..  lagi pun baju2 lama adam-aidil dah byk yg bagi kt adik aku ..pastu baju adam dulu pun dah selamat aidil guna ... recycle...memandangkan hasil chekcup #22weeks lepas baby still main hide & seek .. so mmg aku beli baju2 dia dgn memilih warna macam oren, cream, peach, red dulu .. tak tau la pasai apa baby no. 3 ni sungguh pemalu yer .. kalau abang2 dia dulu 3mths dah tunjuk gender baik punye ;-)

Monday, March 9, 2015

Kelip-Kelip Kg. Kuantan ;-)


seriuos tak pernah pegi .. dan this is our first time ke sini .. selalu lalu jalan ni balik kg husband tp dok pandang jer signboard .. kebetulan memandangkan kami ada jemputan kenduri sabtu lepas .. otw balik ke rumah tu husband tanpa plan ajak meyinggah ke sini > Kelip-kelip Kg Kuantan ;-) .. senang jer nak cari tempat ni .. ikut jer tanda-arah selepas tempat cendol yg femes tu .. pastu smp situ parking area luas .. aku tengok ramai dgn tourist dari Korea, China .. lepas byr tiket satu bot RM50 .. pakai life-jacket ..terus naik sampan yg didayung secara manual oleh sorg pakcik ni bawa kami menyusuri sungai ... mmg teruja bila tgk pokok berembang namanya dipenuhi dgn kelip-kelip .. bila tgk dah macam lampu lip-pap time raya .. mmg pakcik tu akan bwk korang susuri sungai dan berhenti betul2 kat pokok yg penuh dgn kelip-kelip tue .. siap boleh pegang lagi .. cuma x boleh bawak balik .. kena denda RM1000 yer nanti .. tips kalau korang nak pegi tmpt ni .. pegi time bulan x mengambang ..sebab kelip-kelip ni sensitif dgn cuaca bulan ;-) 

Friday, March 6, 2015

Mom & Baby Expo IDCCC Shah Alam ;-)


haaaaa.. husband yg ecited nak pergi Expo Mom & Baby ni ... dia yg beriya ajak  pegi dan masuk visit tiap2 satu booth kat situ .. kami pegi Jumaat lepas keje ... so time tu tak ramai sgt org berbanding time weekend gamaknya .. kat sini more banyak survey & compare harga barang .. sana-sini dok promote beli barang sebelum April + GST .. haishh taktik marketing kot .. apa yg sempat dibeli time expo ni adalah  baju baby RM5-10 .. stok susu for me & wajib ambik goodies beg free ... ada satu lagi expo baby end of this month dekat  Midvalley .. ramai juga advise time kt Midvalley tu nanti lagi barang2 baby ni super-duper murah  ..yg lawaknya ada satu barang kt expo ni sudah bikin hubby ngigau ..ha..ha.ha... sabojelah ;-)

Thursday, March 5, 2015

Reading Mood ;-)


Reading mood silahlah mari ke dalam diri ini .. husband belikan this new novel for my collections .. tapi baru baca suku kot .. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..bila nak habis baca tak tau ... baca sikit ..letak tepi .. baca sikit letak tepi ... ;-)

Monday, March 2, 2015

Apple 6 ;-)


Aminnn.. Alhamdulillah .... Oficially I'm saying goodbye to Android .. husband also saying good bye to his BB ... tak habis explore lagie ... Thanks a lot to my dear for this special gift .. hadiah for preggy baby no. 3 katanya ;-)

Friday, February 27, 2015

He turns 34 ;-)

Alhamdulillah syukur Allah di atas kurniaan rezeki kepada kami... Happy 34th Bestday my dear ... Ya-Allah... kurniakanlah kesihatan.. kebahagiaan dan kerahmatan buat suamiku Mohd Azlan Abull Majid.. semoga suamiku sentiasa  diberkati dunia dan akhirat.. aminnnn ;-)

Thursday, February 26, 2015

P.I.L.E.S ;-(


ini kali ke dua kena .. dulu kena masa dlm pantang..  la ni at 20weeks pregnancy... ohwwww... sgt2 sakit & tak selesa..help..help..helppp ;-(