Monday, June 20, 2016

@Jalan TAR & Masjid India KL


Alhamdulillah dah hari yg ke-15 Ramadhan ... weekend lepas kami ke KL Jalan TAR & Masjid India ..misi mebeli baju melayu utk heros2 ... pegi time betul2 tgh buka puasa .. makan cucuk2 yong tau foo, dimsum  & air dalam kete tepi Jalan TAR tu je .. memang suasana aman damai.. lps buka puasa ..hambekkk berpusu2 orang terjah area ni .. dapat juga membeli tudung raya for MIL .. harga baju2 jgn cakaplah yer ..jubah dewasa pun rege dia RM180 .. dah mcm harga baju melayu tu .. budak2 heppi ler sebab baju dorg dah settle ..walau kaler emerald green utk baju husband ada lari sikit sebab takde dah kaler sama2 sedondon... baju aku dah beli masa awal pose hari tu .. takpelah janji kaler tu lebih-kurang and still mengikut tema ;-)

Friday, June 10, 2016

Sahur ;-)

Alhamdulillahs elamat sampai dari Penang jam 4.30am pagi ... kemas2 barnag dah almost pkl 5.15am.. sebelum bertolak tu dah makan nasi dah .. so sembat sahur menu kanak-kanak ni je > coco-crunch, chocolate fresh milk & kurma ... syukur .. kenyang juge mcm makan menu berat ... 3 hari dimanja masakan MIL .. mmg heaven giler tau ;-)

Wednesday, June 8, 2016

Ramadhan@Kepala Batas, Penang

Chilled ... suke naw dpt baik rumah tok dia .. lagi2 sejak dah laju menapak .. habis dia ronda bilik, dapur, living hall bagai ... penat berjalan .. haus mintak susu .. layankan jelah ye Ayra .. Alhamdulillah dpt pulang sambut ramadhan bersama keluarga di Kepala batas, Penang.. alang2 husband pun nak settlekan keje kt sana .. apply cuti 3 hari terus .. Adam-Aidil la yg paling sakan suke .. dpt jumpa sepupu2 .. main sakan tak sedar diri tu berpuase yer ;-)

Monday, June 6, 2016

Ramadhan 2016 ;-)


Alhamdulillah diberikan kesempatan bertemu bulan yg penuh barakah ini ..kalau tahun lepas tgh menati hari utk melahirkan baby Ayra .. tahun ni Ramadhan Ayra dah 11mths ... Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua muslimin dan muslimat ..

Friday, June 3, 2016

Dental Check-up

Asal cuti sekolah la baru berkesempatan nak bawak dorg pegi cek gigi yer .. dulu Fakulti Gigi ni dekat uitm shah alam .. now dah move ke UiTM Sg. Buloh .. dekat dengan rumah .. kalau budak2 memang free of charge yer .. kalau dewasa ada caj yg dikenakan but still murah dari klinik gigi swasta .. cuma first time ni akan di screen cek dulu oleh dr gigi baisa .. then tgu turn next checkup pula ... sebab next appoitment student2 UiTM yg akan buat rawatan pada hero2 ni ... 

Monday, May 30, 2016

Till Jannah ;-)


otw dalam kereta masa weekend lepas ... time ni kami nak keluar makan ...  baik punya tido dua org ni siap berpegangan tangan .. takmo lepas gitu .. kasih sayang adik-abang semoga berkekalan sehingga Jannah ..ameennn 

Wednesday, May 25, 2016

Mr. Dakgalbi, Setia Alam

first time try menu sini ... ambik set pakej utk 4 orang harga RM119 .. tambah air bagai .. ada la dalam RM150+ .. kalau yg kuat makan pun rasa jenuh nak habiskan weh .. ambik utk 3 orang je pun dah cukup rasanya .. yg bestnya bila nmpk dia masak depan kita tu .. excited kejap ..heh..he...  kalau budak2 tak sesuai  sangat .. aku tak advise utk yg berfamily bawak budak2 makan kat sini sebab agak pedas noodles ramen & nasi bila dah campur dengan campuran sos pes korea  dia tu .. pada aku  lagi prefer set menu Korea yg biasa mcm dkt Gangnam Station tue ;-)

Monday, May 23, 2016

TQ Bibik ;-)


~ Sending off bibik balik @ KLIA2 ... seminggu tu memang dia x jaga ayra dah .. kami dah hantar ayra ke rumah  pengasuh ... memang dia x buat keje rumah sangat pun.. muka pun happy jer .. hati dah ingat ke kampung gitu .... sehari sebelum balik tu kami bawa bibik makan2.. jalan2 ..shopping barang buah tangan nak bawak ke kg .. flight balik 6.55am .. kami gerak checkout from Tune Hotel .. senang dan dekat dgn airport ..  Terima kasih atas perkhidmatan , tenaga, kasih sayang sudi menjaga Ayra selama 8 bulan ini .. walau x perfect .. tapi syukur sangat2 .. x der kes.. ayra pun sihat ..happy ...  kami sgt2 berterima kasih..semoga bibik gembira bila pulang ke kg halaman bersama keluarga  ...
itu pun ada kisah masa nak balik tu .. bibik request nak dtg balik lepas raya haji .. pulak .. mula2 hari tu dia inform dah tak  nak dtg dah .. nak balik selamanya ..  Esoknya 17hb Mei  kat news keluar berita Indonesia dah STOP proses rakyat dia sebagai Maid .. so mmg good bye forever la namanya  ~  #backforgood #balikgforever 

Thursday, May 12, 2016

Ayra 1st Day@Pengasuh



~ We will survive ..memang mcm marathon amazing race rasanya pagi ni .. While husband outstation@Penang.. bangun awal2 siapkan hero2.. hantar depa ke school .. dan bermulalah kisah starting hantar ayra@pengasuh today memandangkan bibik akan fly balik selamanya 16hb mei ni .. Masa siapkan Ayra pagi tadi bibik yg nangis beriya2 kalah sinetron 😭😭😭 .. Adeh Bertabahlah .. Semoga dipermudahkan ... Updates dari pengasuh masa 1st day : berebut mainan Ayra tarik rambut anak pengasuh, nak tido atas riba pengasuh .. nanges ... sabojelaaaaaa 

Monday, May 9, 2016

#spicyramenchallenge

meletop kebabom dlm mulut.. baru dua suap dah air-mata-hidung keluar dah .. tapi dalam pedas2 tu terangkat ... aku tengok kt online FB orang jual harga boel ni smp RM12 .. sedangkan aku beli kat Jaya Grocery cuma RM6.50 jer ... sabojelah ... mentang-mentanglah benda ni tengah viral trending .. oh yer .. ada dua packaging sama yer ... makesure masa beli tu ambk yang ada logo halal .. #spicyramenchallenge.. DONE ;-)