Tuesday, July 26, 2016

PERPUN International Conference 2016 ;-)


Alhamdulillah .. dalam pada malas2 nak menulis dan submit paper .. last minit dapat offer present paper di 5th PERPUN International Conference 2016, Felda Residence Hot Spring, Sungkai Perak .. Terima kasih management office yg sgt2 supportive ... Thanks juga AJK, urusetia Perpustakaan UPSI .. good job semua ;-)

Monday, July 18, 2016

Bukan Kes Dera


Bukan kes dera .. bukan kes buli .. bila husband outstation dan bibik takder ni memang mengahrap sgt2 hero sorg ni membantu .. since bibik takde mmg dah train dia gosok baju sekolah sendiri .. mula2 tu memang ler ada scene macam2 jadik .. tapi lama2 dia sendiri tau siap gosokkan baju sekolah aidil sekali .. syukur alhamdulillah ;-)

Wednesday, July 13, 2016

I'm Back ;-)


Back on Track .. Zumba.. Body workout .. Body Toning .. mmg merasa seminggu sakit2 badan semua selepas 2 tahun meninggalkan gym ..padan muka hakuuu..

Wednesday, July 6, 2016

Salam Aidilfitri 2016 ;-)


Tahun ni turn beraya di Kepala Batas, Penang ... Tema Emerald Green tahun ni .. femes kaler ni ... Alhamdulillah dpt bersama2  keluarga tersayang .. al-maklum tahun lepas kan kami dalam pantang ;-)

Tuesday, July 5, 2016

Menu Syawal 2016 ;-)

 Alhamdulillah siap menu raya before 6ptg .. mcm2 depa request .. nasib ada periuk ajaib MIL tu .. siap settle sekali dgn menu berbuka last Ramadhan tue .. Nasi Himpit Mini + Rendang Kambing Noxxa + Sup ekor & daging lembu + Sambal Jawa Goreng + Kuah Kacang + Ayam Masak Merah ;-) .. 

Sunday, June 26, 2016

Desserts ;-)

Desserts untuk berbuka  petang nanti .. Cheesekut Milo Nestum & Sago Gula Melaka .. mcm biasa resepi semua google jer .. tak sampai setengah jam siap2 ;-)

Saturday, June 25, 2016

1st try- Shell Out ;-)


sabtu lepas kami berbuka di rumah Mak Su Khalida@Bkt Raja, Klang .. sebelum tu sempat singgah ke Pasir Penambang beli bahan2 seafood untuk masak Shell Out kaedahnya .. google2 resepi je pun ni .. senang sgt2 .. cuma bab kena celur rebus sket seafood tu yang ambik masa sket .. lepas tu bila masak humban semua masuk dlm kuali jer .. percaya tak licin dengan jayanya Shell Out ni .. alhamdulillah mendapat sambutan namanya ;-)

Monday, June 20, 2016

@Jalan TAR & Masjid India KL


Alhamdulillah dah hari yg ke-15 Ramadhan ... weekend lepas kami ke KL Jalan TAR & Masjid India ..misi mebeli baju melayu utk heros2 ... pegi time betul2 tgh buka puasa .. makan cucuk2 yong tau foo, dimsum  & air dalam kete tepi Jalan TAR tu je .. memang suasana aman damai.. lps buka puasa ..hambekkk berpusu2 orang terjah area ni .. dapat juga membeli tudung raya for MIL .. harga baju2 jgn cakaplah yer ..jubah dewasa pun rege dia RM180 .. dah mcm harga baju melayu tu .. budak2 heppi ler sebab baju dorg dah settle ..walau kaler emerald green utk baju husband ada lari sikit sebab takde dah kaler sama2 sedondon... baju aku dah beli masa awal pose hari tu .. takpelah janji kaler tu lebih-kurang and still mengikut tema ;-)

Friday, June 10, 2016

Sahur ;-)

Alhamdulillahs elamat sampai dari Penang jam 4.30am pagi ... kemas2 barnag dah almost pkl 5.15am.. sebelum bertolak tu dah makan nasi dah .. so sembat sahur menu kanak-kanak ni je > coco-crunch, chocolate fresh milk & kurma ... syukur .. kenyang juge mcm makan menu berat ... 3 hari dimanja masakan MIL .. mmg heaven giler tau ;-)

Wednesday, June 8, 2016

Ramadhan@Kepala Batas, Penang

Chilled ... suke naw dpt baik rumah tok dia .. lagi2 sejak dah laju menapak .. habis dia ronda bilik, dapur, living hall bagai ... penat berjalan .. haus mintak susu .. layankan jelah ye Ayra .. Alhamdulillah dpt pulang sambut ramadhan bersama keluarga di Kepala batas, Penang.. alang2 husband pun nak settlekan keje kt sana .. apply cuti 3 hari terus .. Adam-Aidil la yg paling sakan suke .. dpt jumpa sepupu2 .. main sakan tak sedar diri tu berpuase yer ;-)