Monday, May 23, 2016

TQ Bibik ;-)


~ Sending off bibik balik @ KLIA2 ... seminggu tu memang dia x jaga ayra dah .. kami dah hantar ayra ke rumah  pengasuh ... memang dia x buat keje rumah sangat pun.. muka pun happy jer .. hati dah ingat ke kampung gitu .... sehari sebelum balik tu kami bawa bibik makan2.. jalan2 ..shopping barang buah tangan nak bawak ke kg .. flight balik 6.55am .. kami gerak checkout from Tune Hotel .. senang dan dekat dgn airport ..  Terima kasih atas perkhidmatan , tenaga, kasih sayang sudi menjaga Ayra selama 8 bulan ini .. walau x perfect .. tapi syukur sangat2 .. x der kes.. ayra pun sihat ..happy ...  kami sgt2 berterima kasih..semoga bibik gembira bila pulang ke kg halaman bersama keluarga  ...
itu pun ada kisah masa nak balik tu .. bibik request nak dtg balik lepas raya haji .. pulak .. mula2 hari tu dia inform dah tak  nak dtg dah .. nak balik selamanya ..  Esoknya 17hb Mei  kat news keluar berita Indonesia dah STOP proses rakyat dia sebagai Maid .. so mmg good bye forever la namanya  ~  #backforgood #balikgforever 

Thursday, May 12, 2016

Ayra 1st Day@Pengasuh



~ We will survive ..memang mcm marathon amazing race rasanya pagi ni .. While husband outstation@Penang.. bangun awal2 siapkan hero2.. hantar depa ke school .. dan bermulalah kisah starting hantar ayra@pengasuh today memandangkan bibik akan fly balik selamanya 16hb mei ni .. Masa siapkan Ayra pagi tadi bibik yg nangis beriya2 kalah sinetron 😭😭😭 .. Adeh Bertabahlah .. Semoga dipermudahkan ... Updates dari pengasuh masa 1st day : berebut mainan Ayra tarik rambut anak pengasuh, nak tido atas riba pengasuh .. nanges ... sabojelaaaaaa 

Monday, May 9, 2016

#spicyramenchallenge

meletop kebabom dlm mulut.. baru dua suap dah air-mata-hidung keluar dah .. tapi dalam pedas2 tu terangkat ... aku tengok kt online FB orang jual harga boel ni smp RM12 .. sedangkan aku beli kat Jaya Grocery cuma RM6.50 jer ... sabojelah ... mentang-mentanglah benda ni tengah viral trending .. oh yer .. ada dua packaging sama yer ... makesure masa beli tu ambk yang ada logo halal .. #spicyramenchallenge.. DONE ;-)

Sunday, May 8, 2016

Mother's Day ;-)

.
Dedicated to my beloved Mama, MIL Pn. Miskiah .. dan semua ibu2 yang sangat hebat .. jasa kalian tidak ternilai ;-)

Friday, May 6, 2016

ETHICS 2016 ;-)


Attending Simposium ni sepanjang hari semalam... dikelilingi pakar2 dr2 bertauliah .. wowww sgt2 best sebab penuh dgn speaker2 yang hebat2 ..hopefully dapatlah merasa tahun ni present paper di mana2 konferens besar .. rindu nk tulis paper & presents ... nanti lama2 skilss tu terpendam gitu jer ;-)

Sunday, May 1, 2016

Speed Recovery

Semoga Allah memberikan kesembuhan padanya .. Accident kena langgar masa balik keje Jumaat malam 29April2016 .. Allah .. kaget kami semua .. patah kaki dan selamat operate masuk besi kt peha kanan .. kami sempat balik melawat dan husband berpeluang jaga dik wan dua malam di KPJ Hosp P.Pinang .. benda yg jadi luar jangka ni kena redha dan pasrah je .. semoga dik wan kuat mengharungi dugaan ini .. 

Friday, April 29, 2016

Wrap-up ;-)


Wrap-up for this week : Audit MQA CILTM, KKM User Education Program, KKM Data Analyze, Lawatan KSU-KPT, Lawatan Sekolah, Jemputan menyampaikan ceramah di Bengkel Bengkel ‘Searching Suitable Journal and How to Write a Manuscript’ - Fakulti Sains kesihatan ...  pheeeewwwwww kaki sakittt crampppppp ;-(
wink emoticonnext session‪#‎spatheraphy‬phewwww... kaki cramp tahan gaban .. 

Monday, April 18, 2016

Dim-Sum Party ;-)

 kali kedua berparty Dim-Sum@Westside Bistro SACC beli dari Groupon lagi .. kali ni dapat la aku makan dengan tenangnya dan tak rushing  .. Ayra la yang paling suka air kelapa laut dengan plain porridge .....  kami satu family ke sini sebenarnya meraikan Pak Su Iwan tamat Kursus Management Shell dengan jayanya ..  sebelum dia balik semula ke Penang ..kami celebrate makan2 kt sini dulu .. berbaloi selama 5-6 weeks duk pulun kursus pagi-petang .. lepas ni dah boleh up ke Level Manager Shell pula ..Tahniahh ;-)

Monday, April 11, 2016

Avocado & Oats ;-)


Restock makanan princess sorang ni .. kali tukar menu baru  bagi Ayra  avocado & oats .. licinnnnnn .. senang sangat2 ..kupas bersohkan avocado, blend .. campur masak dengan instant organic oats .. siappp ;-)

Friday, April 8, 2016

Sleeping Time ;-)


BIla husband out-station ... Celah mana mama diaorg nak menyelit ni .. Yg si kecik tu sanggup terjaga > sambung tido join abg2nya conquer katil adehhhhh ;-p