Monday, September 22, 2014

Weeknd Bazaar ;-)

 yehaa.. tempat kegemaran husband & hero2 kecik... mau berjam2 dorg lboleh ada kt sini.. jalan cuci mata melayan bazaar kt Armcorp Mall, PJ ni.. dah dpt  idaman hati barulah mereka ajak beransur pulang..  layankan je he..he..he.. ;-)

Wednesday, September 10, 2014

8th Birthday ;-)

Alhamdulillah YA-Allah ... Jadikan dia anak yg soleh .. berjaya di dunia & di akhirat ... sayang selamanya Adam Mukhriz .. small celebration pagi td di KAFA sekolah dia .. aku order cheese tart & air kotak utk diberi pada ustazah & kawan-kawan kelas dia .. mlmnya pula kami  celebrate among us di rumah jer  .. excited siap menempah helium ballon at Partyz Baloon seksyen 9, shah alam ..he..he.. tu yg birthday boy  excited sgt tue ;-)

Friday, September 5, 2014

Sambal Hitam Lagi


Kali kedua buat Sambal Hitam Pahang ni .. rezeki pokok belimbing buluh kt rumah berduyun-duyun masak elok .. sayang la pulak kan .. hari tu balik rumah mak dah angkut seplastik besar belimbing buluh tue ... yg bestnya sambal ni tahan lama yer .. kena masak lama tu jer la yg kena sabo sangat-sangat ;-)

Tuesday, August 26, 2014

Zumba & Aerobics

phewwww... first time berzumba + aerobics nie.. dah tahap muntah hijau dikerjakan cikgu..  hu...hu... berkorban demi misi menurunkan berat badan ... yg bestnya kelas hanya for ladies only . hari isnin, rabu & jumaat.. every sesi RM8... best..best... mmg berbaloi ;-)

Friday, August 22, 2014

Malaysia Berkabung ;-(

 Perjalan terakhir Mangsa MH17 ;-(


Tuesday, August 19, 2014

Sakit Mata ;-(

 tuuu dia.. dua2 hero kena sakit mata.. 2 hari kuarantin duduk rumah jer.. alhamdulillah hari ke-3 dah ok.. tips from kawan2 letak air zam2 kat mata tu mujarab .. cepat jer merah kat mata surut ...maybe kena jangkit masa kami ke kenduri & open house sabtu tu ... lagi satu nak cepat baik kena rajin letak ubat titis kat mata every 3 jam ye...

Tuesday, August 12, 2014

Hari Raya PTAR 2014

Alhamdulillah... Majlis telahpun berjalan dgn lancarnya... menggalas tugas as emcee majlis setelah sekian lama berehat..he.he..he..al-maklum 2 tahun cuti keje... best tgk org lain makan macam2... bila onduty tu.. busy handle majlis.. dan tak sempat merasa semua menu2 raya yg best2 tue...hu.hu... takpelah.. tugas  & tanggungjawab diutamakan ;-)

Friday, August 8, 2014

Alhamdulillah 33yrs ;-)


Alhamdulillah.. Syukur YA-ALLAH ... Terima kasih kepada semua atas ingatan anda semua yg sudi wish dan mendoakan ... Semoga Allah sentiasa merahmati kalian juga ;-)

Monday, August 4, 2014

Ceritera Aidilfitri 2014 ;-)


Day 1-2 > Beraya di Pantai kamloon, Kepala Batas P.Pinang
Day 3 > Bertolak pulang ke Kg. Jenjarom, Kuala Langat ,, Lps Asar Konvoi 3 kereta bergerak bertolak ke Mersing ..tiba di Mersing pkl 12.30am ..checkin chalet .. zzzzzzzz
Day 4 > Majlis Pertunangan Adik Bongsu di Kg. Tenglu,  Mersing, lepas asar kami rest2 kejap dan terus check-out .. sebelum gerak ke JB borong keropok lekor mersing .. terbaekkkk....smp JB kami stay semalam disana .. sempatlah ronda2 Danga Bay & JB
Day 5 > Check-out Homestay > gerak ke Legoland ..posing luar legoland jer .. terus kami ke JPO .. shoppinggggg!!!! ... dlm pkl 6ptg terus gerak balik ke Jenjarom & puncak alam ....
Day 6 > Broyotan Senin Dewi 2014, Ijok Selangor > habis majlis perjumpaan keluarga tue kami ke  IKEA pulak ...
Day 7 > Stay at Pck Alam .. settlekan laundry, kemas rumah .. rehat-rehat ...  malam tu MakSu mai beraya kat umah .. siap sempat  masak dinner yg simple2 makan sekali lagie dgn dorg  ...
Day 8 > hari ni dah mula keje masuk ofis ..ha..ha..ha.. ramai rupanyer yg sambung cuti lagie .. ramai EL plk tue ...

~ Sekian tamat sudah kisah Aidilfitri 2014 kali ni ... penat mmg penat sebab hari kami balik sebelum raya  Jumaat tua jalan menuju ke Utara jem terukt .. makanya kami exit Sungkai  lalu jalan dalam exit Kuala Kangsar (12 jam Perjalanan)  .. ditambah masa raya rumah MIL & FIL kena serbu dgn budak2 ..al-maklum umh baru gitu he..he..he...  ;-) ~ 

Monday, July 28, 2014

Salam Aidilfitri 2014 ;-)

Salam Aidilfiri  Maaf Zahir & batin dari kami sekeluarga ... Tahun ni turn beraya di Pantai Kamloon, Kepala Batas.. rasmi rumah baru MIL & FIL ..Alhamdulillah  ;-)