Friday, August 19, 2016

PotLuck@Office


ni namanya last minit plan potluck ... kisahnya tekak dah x lalu nak makan menu kafe yg sama .. petang ke malam tu gigih roger dorg suruh bawak makanan .. dalam last minit tu .. rajin  pulak depa ni ..ada yg masak sotong, sardin, telur dadar. nasi seperiuk,, kuih-muih, cucur, ayam goreng .. . aku masak ikan bilis petai berapi ..ha..ha..ha.. licin sudahnya ... kemain dorg ni .. seronok sebab dpt makan ulang sampai ke tengahari ..jimat namanya .. hari untuk kami geng mak jemah ni untuk lupakan misi diet sekali-sekala kan  ;-)

Monday, August 8, 2016

8.8.2016 ;-)

It's My Birthday 08082016 ... 

Subhanallah.. Alhamdulillah .. Terima kasih Allah... Thanks My Beloved Mohd Azlan Abull Majid [Adam-Aidil-Ayra] for the surprised, precious gift, nice and lovely family dinner .. tak lupa pada kawan2 seperjuangan, sanak-saudara, rakan2 kenalan maya-online .. dan semua yg sudi mendoakan .. memberi ucapan .. semoga Allah turut juga merahmati kalian juga dunia-akhirat ‪#‎35thBirthday‬ #8881

Thursday, August 4, 2016

Kereta Kecil Warna Merah ;-)


Hasil duit raya katanya .. oklah tiga orang dgn abang-abangnya boleh sama-sama drive  .. boleh pilih nak drive sendiri atau guna remote .. yg best siap boleh cucuk USB ada ler lagu sambil drive tue .. beli dekat KL area Plaza GM kedai toys yg tepi jaaln tu jer .. dapat harga borong berbaloi2 RM290 je .. sabojela papanya melayan  beli kete ni .. kisahnya sebab ayra ni obses dengan stering kete tau .. kalau dapat diri dekat stering ekte tu heaven rasanya ... beli kete ni x mo kacau papa drive dah yer ;-) 

Tuesday, August 2, 2016

Nasi Bamboo Sungkai


Meriahnya menu dekat sini .. femes weh .. rupan2nya dekat jer dengan exit tol sungkai tu .. keluar je tool ambik kanan .. ke depan sket dah nampak kiri jalan tu beso2 resoran dia .. tempat luas dan selsesa sangat2 .. cuma kalau pegi dah lewat petang menu x banyak tinggal .. aku suekr giler nasi dia yg dikukus tue .. kambing bakar dia pun best .. kat sini konsep makan hidang dalam dulang ..korang pilih2 lauk set dia letak dlm dulang ..korang bayar dan angkat jer ke meja ... next time nak try pegi awal sikit .. nyummmmmmmmmmmmm ;-)

Tuesday, July 26, 2016

PERPUN International Conference 2016 ;-)


Alhamdulillah .. dalam pada malas2 nak menulis dan submit paper .. last minit dapat offer present paper di 5th PERPUN International Conference 2016, Felda Residence Hot Spring, Sungkai Perak .. Terima kasih management office yg sgt2 supportive ... Thanks juga AJK, urusetia Perpustakaan UPSI .. good job semua ;-)

Monday, July 18, 2016

Bukan Kes Dera


Bukan kes dera .. bukan kes buli .. bila husband outstation dan bibik takder ni memang mengahrap sgt2 hero sorg ni membantu .. since bibik takde mmg dah train dia gosok baju sekolah sendiri .. mula2 tu memang ler ada scene macam2 jadik .. tapi lama2 dia sendiri tau siap gosokkan baju sekolah aidil sekali .. syukur alhamdulillah ;-)

Wednesday, July 13, 2016

I'm Back ;-)


Back on Track .. Zumba.. Body workout .. Body Toning .. mmg merasa seminggu sakit2 badan semua selepas 2 tahun meninggalkan gym ..padan muka hakuuu..

Wednesday, July 6, 2016

Salam Aidilfitri 2016 ;-)


Tahun ni turn beraya di Kepala Batas, Penang ... Tema Emerald Green tahun ni .. femes kaler ni ... Alhamdulillah dpt bersama2  keluarga tersayang .. al-maklum tahun lepas kan kami dalam pantang ;-)

Tuesday, July 5, 2016

Menu Syawal 2016 ;-)

 Alhamdulillah siap menu raya before 6ptg .. mcm2 depa request .. nasib ada periuk ajaib MIL tu .. siap settle sekali dgn menu berbuka last Ramadhan tue .. Nasi Himpit Mini + Rendang Kambing Noxxa + Sup ekor & daging lembu + Sambal Jawa Goreng + Kuah Kacang + Ayam Masak Merah ;-) .. 

Sunday, June 26, 2016

Desserts ;-)

Desserts untuk berbuka  petang nanti .. Cheesekut Milo Nestum & Sago Gula Melaka .. mcm biasa resepi semua google jer .. tak sampai setengah jam siap2 ;-)