Monday, July 13, 2015

Confinement Day ;-)

Menu Confinement
 
Tuan rumah kurantin dlm sesi pantang 44 days ini ya .. so memang  jarang2 updates blog la gamaknya .. pantang kali ni dijaga fully oleh Mr. Hubby .. Alhamdulillah bersyukur sangat2 .. betul kata org yg dah melaluinya .. c-sect kali ke-3 mmg lagi sakit compare to previous one .. so tempoh recovery memang ambik masa ... bertabahlah diri ya .. doa banyak2 semoga Allah permudahkan .. diberikan kesembuhan & kesihatan diri ;-)

Thursday, July 2, 2015

Syukur Allah :-)

Kurniaan Allah yg sangat2 dinanti  dibulan yang penuh keberkatan ini ... 2 Julai 2015 (Khamis) - 9am - 2.84KG - Hosp. Sg. Buloh (Csect) .. Syukur Alhamdulillah ...
Assalamualaikum cinta hati kami Baby AM ;-)

Tuesday, June 30, 2015

Riang Ria Raya BPSB 2015 ;-)

Salam Aidilfitri dari kami warga kerja BPSB, Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Shah Alam

Tuan empunya diri at 38 weeks pregnancy ;-) ... Gigih mak yong berphotoshoot Aidilfitri 2015 .. terima kasih kawan-kawan ofis semua ..  sudi luangkan masa berphotoshoot sebelum mak yong serah diri masuk hosp esok ye .. semua sakan berfeeling Hari Raya gitew .. tempat yg dipilih pun menarik .. Taman Rimba SUK, Seksyen 4 Shah Alam ..betul-betul terletak sebelah Makhamah Shah Alam .. dengan cuaca redup sepoi-sepoi bahasa .. apa lagi sakan semua orang sporting berposing ;-)

Monday, June 29, 2015

Gadget Baby ;-)


Finally .. last shopping keperluan gadget Baby No.3 sebelum bersalin 2 Julai 2015 ni ... pelaburan RM yang sangat berbaloi demi perjalanan BF nanti ... beli from FB Faizura Adnan Breastpump ... ni pun x habis lagi gigih membaca buku manual .. bila tanya advise kawan-kawan .. dorg advise suruh siap-siap  standby bwk bpump ni masa pegi hospital nanti  .. semoga Allah permudahkan c-sect ketiga & yg terakhir kalinya ini .. Redha atas ketentuan Allah .. makin counting days makin berdebar-debar rasa dihati ..malam jgn cakaplah ..tido mmg tak lena dah .. semua posisi baring tak kena gaya .. Ya-Allah berikan kami kekuatan, kesihatan, dan kesembuhan fast recovery  ... amin..aminnn ... 

Thursday, June 25, 2015

6 Days More ;-)


Masa berlalu begitu cepat.. rasa mcm baru jer dikhabarkan berita gembira akan menerima kehadiran 'orang baru'' ... Alhamdulillah ... semalam last checkup di Klinik Pakar Hosp. Sg. Buloh ... menghitung hari .. lagi 6 hari jer lagi .. ahli keluarga kami akan bertambah ..berdebar menantikan baby no. 3 ni .. Penantian dan usaha selama 6 tahun .. rezeki tak ternilai kurniaan  dari Allah ... Dalam debaran .. terselit rasa teruja, gembira dan penuh syukur .. Semoga Allah permudahkan semuanya ... Mohon doakan keselamatan kami berdua ... 

“ Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau ( Allah ), maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang-orang yang zalim.

Tuesday, June 23, 2015

Durian Fever ;-)

haaa tengok tu .. kat pokok yg penuh bergayut menanti masa jer .. time rehat ambik angin di gazebo MIL ... macam memangil-manggil durian yg depan mata tu mintak dikopek .. haila dugaan ramadhan betul ... malam tu dapat jugak berjaya makan seulas dua jer.. tu pun rasa panas x boleh tido sangat .. memang sekarang ni tgh musim pesta durian kot .. otw balik pck alam kami dok bertembung dengan lori yg sarat dengan buah durian jer ;-)

Saturday, June 20, 2015

IFTAR with Family ;-)


Jumaat lepas kami selamat tiba di kampung Kepala Batas, Pinang .. memang dah set nak cuti dan berbuka sama2 hari sabtu 3rd Ramadhan tue ... alhamdulillah .. mostly semua ada dapat hadirkan diri .. memang meriahla .. husband siap buat permintaan nak makan nasi daging home cook lagi .. layankan hajat dia mengidam yer .. antara menu berbuka hari tu : Nasi Daging, Air Asam, Jelatah, Murtabak, Pasembor, Roti jala, Serawa Labu, Agar2, Sagu Gula Melaka, Pelbagai jenis air .. memang best bila balik sini mcm2 menu ada.. tp mak yong tak boleh makan beriya pun .. makan sikit je pun dah mengah dah .. takpe yg lain tu husband tolong makankan ;-)

Thursday, June 18, 2015

Ramadhan 1436 ;-)


Salam Ramadhan 1436 H buat semua umat Islam ... bagi aku yang mengitung hari ... 13 hari Ramadhan kali ini  sangat-sangat  bermakna sebelum tarikh rasmi untuk admit Hospital 1 Julai 2015 selepas 2 Julai 2015 .. Kami sekeluarga berdebar menantikan kehadiran si comel cahayamata ke-3 ni  .. semoga semua amal ibadah kita semua diberkati dan dipermudahkan semuanya  ... aminnnn ;-)

Wednesday, June 17, 2015

Info Sharing Checklist Hospital ;-)


Info Sharing untuk diri sendiri dan semua mommies2 yg nak ke hospital yer .. copy from URL blog yang tertera diatas .. nota tambahan .. kalau sesiapa yg nak ke labour room or OT better korang asingkan baju baby dlm plastik lain dan tulis nama korang siap2 dengan marker pen utk memudahkan nurse@petugas hospital nanti .. takut tertukar dengan baju baby lain pulak nanti   ;-)

Monday, June 15, 2015

35 Weeks Pregnancy ;-)

at 35 weeks pregnancy .. aku x mampu dah nak potong kuku kaki sendiri .. since 7mths husband yg potongkan kuku .. sedar diri dah makin membesar ni .. mmg kena bantuan hero2 bantu support .. rasanya sape2 preggy mom yg lain pun alami benda yg sama kan .. redho & pasrah yer .. nasib sgt2 bab2 iron baju.. masak-memasak masih boleh lagi buat .. kadang-kadang tu dpt extra energy tah mana datangnya .. balik2 keje singgah kedai.. tup-tap kelentang-kelentung siap masak utk dinner lauk ygt simple2 ;-)