Sunday, January 29, 2017

Family Time ;-)


1st time ke Bubba Gump Shrimp@Citta Mall .. rambang mata nak order macam2 menu ... dah la budak2 ni semua memang  favourites udang ... berbaloi la sebab semua menu yg di order licin habis ..  yg ebst sebab kids dpt menu free bila order main course ... cumanya tak boleh amalkan selalu kopak wehhh ;-)

Our Menu : Shrimpers Net Catch, BBQ Back Ribs, Shrimper's Heaven  ;-)




Friday, January 20, 2017

Honey BBQ Chicken Wings


Lama berangan nak buat ni tapi asyik malas memanjang .. rupanya senang je ... Resepi Honey BBQ Chicken Wings:

Kepak ayam bersihkan potong dua, Gaul Betty Galic Spread, mixed herbs, serbuk lada hitam,  campur gula sebab takde madu, sos tiram, kicap manis, sos ikan, serbuk kari sket, sos BBQ, siap semua tu korang perap ayam setengah hari dlm peti ais .. masa nak bakar tu baru korang letak olive oil rata2 > masuk dlm oven 200c temp selama 1jam 30 minit sampai la ayam korang masak macam gambar atas tu pun ok .. memang budak2 paling suka makan..licinnnnnn ;-)

Saturday, January 7, 2017

Hey Ho Sunday


Dapat jugak beli pool ni RM49.90 dekat TESCO .. hari tu viral2 sampai out of stock ... janji budak2 ni suka dpt berendam gitu ... rasanya korang pun beli jugak pool ni kan ..memang berbaloi ;-)

Tuesday, January 3, 2017

Back to School 2017

Welcoming 2017 .. Back to School

~ Realiti kehidupan ... Yuran naik .. Yuran Transit naik .. harga keperluan sekolah naik ..minyak naik .. persaingan akademik dan silibus yang juga makin mencabar dan pelbagai lagi .. Allah..Allah .. Kau permudahkanlah segala urusan kami ..lindungilah kami ..rahmatilah kami di dunia & di akhirat ~

Friday, December 23, 2016

Ayra@Wad 6C, HSB


Episod paling epic di tahun 2016 bila aku bali je dari Yogya .. Ayra kena admit wad di Hosp. Sg. Buloh sebab x boleh jalan tiba2 .. puncanya bila lepas dia balik cirit-birit esoknya dia x boleh jalan .. bila video call siap nampak dia ngesot seret badan .. malam last kat yogya tu mmg risau sangat2 .. touch-down je Malaysia dia tunjuk perasaan x nak dgn mama dia ..hu.hu..hu..sadiskan merajuk .. so semalam jugak admit wad sebab dr nak monitor dan buat full checkup .. lepas tu kat wad slowly dia recover boleh jalan tapi kaki kanan jalan tempang .. dr discaj kan dulu wad kena datang balik cek next week .. so weekend tu aku jaga dia .. buat excercise ..bagi dia jalan merata ..bagi makan betul2 .. tukar susu ke Pediasure sebab berat dia turun .. then next week tu cek dah 100% ok .. jalan pun dah x tempang .. syukur alhamdulillah ;-)

Sunday, December 18, 2016

Yogyakarta 18-21 Dis 2016


18-21 Disember 2016@Lawatan Penandaarasan & Kolokium Sains Informasi, Yogyakarta

Finally .. event yang dirancang sejak dari Mei 2016 berjaya dijalankan dengan jayanya ...  benchmarking 3 buah universiti - Universiti Sunan Kalijaga, Universiti Islam Negeri & Univ Gadja Mada .. Hari ke-3 di Gadja Mada ada Kolokium Sains Informasi dan aku present satu paper .. free je kat sijil atas ada Dr Nurul Diana ..he..he..aminnn doakan ye semoga satu hari termakbul ;-)


Feeling selfie di Merapi, Yogya ;-)

Program kali ni kami pegi dan set dengan Travel Agency POTO Travel Tours  ... bila kami compare harga antara 3 travel agency dia yg paling murah harganya & offer more benefits  ..   kelebihannya dengan POTO ni servis sgt2 terbaik..berbaloi la kalau korg pegi dgn travel ni .. lagi la kalau pegi dgn group  .. semua benda dah ready x payah pening2 .. pakej kami pegi dah masuk siap settle luggage, tiket flight, meals dlm flight, hotel 4*, transportation, makan complete semua kt sana & travel tour guide  .. kat sana pun itennary boleh adjust2 ikut kehendak kami dan masa .. x de strict sangat dan overall kami sangat2 berpuas hati ..sapa nak no contact pihak POTO  boleh roger2 yer ;-)


Saturday, December 10, 2016

Family Day KAB 2016


Family Day KAB 2016@ Timah Tasik Resort, Perlis  

Alhamdulillah kali ni semua pakat nak ke Utara sambil singgah shopping di Padang Besar .. Orang2 kuat program ni keluarga mertua dan AJK2 lain yang banyak menyumbang tenaga .. aku x de la menyumbang apa pun sebab sibuk dgn kiddos dan Ayra .. Smeoga berjumpa lagi di Family Day akan datang ;-)

Saturday, November 19, 2016

11 Royal Years ;-)


Alhamdulillah .. Syukur Allah ...  11 tahun sudah kami melayari kasih-sayang disamping buah hati puter & puteri kami ;-)

Wednesday, November 2, 2016

UiTM Dengkil ;-)


Bengkel Mendeley @ Perpustakaan UiTM Dengkil .. Semoga semua peserta dpt memanfaatkans egala ilmu yang diberi ;-)

Wednesday, October 12, 2016

Twins ;-)


sama je pesen tido depa dua orang ni  ..kemain lagi ;-)