Thursday, July 24, 2014

Rasmi ;-)

Dah nak raya nie.. barula aku nak merasmikan perfurme ni.. beli masa ke langkawi thn lepas.. sayang nau nak guna ... elok simpan dendiam dlm almari.. aku bagi habis perfume lama dulu.. perfurme DKNY ni beli kat satu kedai perfume kat Jeti Feri tu.. harga = RM149 jer utk 4 jenis ni.. oklah.. kalau nak beli sebotol biasa tu dah beratus2 kan.. lagipun kecik2 gini senang nak bwk pegi tratravel kan ;-)

Tuesday, July 22, 2014

SagoGulaMelaka for Iftar ;-)

menu for iftar yg disukai semua orang kat rumah nie... plg senang nak buat.. rendam kejap sagu tue.. dah kembang tinggal masak atas dapur > bila nak makan tinggal letak susu & air gula jer... makan bila sagu tu sejuk2.. mmg licin semangkok tue  ;-)

Friday, July 18, 2014

MH17 ;-(

awal2 pagi dpt news sedih nie .. Allahuakbar Ya-Allah ...... no words can described about this tragic incident ... kawan baik aku lecturer..  student dia adalah salah sorg antara kabin krew dlm tu .. sedih sgt sebab ada student yg sgt2 baik walaupun busy dgn keje dan smbg belajar secara e-pjj ... sorg blogger tu plk .. anak dia satu kelas dgn anak pada  Pilot tu ..  dugaan Allah kepada HambaNya .. Al-Fatihah ;-(

Thursday, July 17, 2014

Vitagen 1Karton

akhirnya.. pkl 12.03am smp la vitagen yg dinanti-nantikan... order from online seller area rumah.. abg tu siap delivery ke rumah lagi... mana la tak smp tgh malam baru smp my turn .. tabik spring dgn abg tu.. almost 100 umh dia nak kena deliver smp ke bkt. beruntung peginye.... RM39- 50pcs..kami sefamily ni mmg suka minum vitagen ni.. especially hero2 kecik tu... mmg suka la dorg berdua tu ulang-alik minum nanti ;-)
nasib baik ngam2 muat elok jer dlm peti ais ;-)

Wednesday, July 16, 2014

MixFruit Cocktail ;-)

walaaaaa...... lama giler dok cari org jual benda ni masa kt bazaar .. nan ado .. sudahnya balik keje hari tu .. x sampai 15minit siap dah pun MixFruit Cocktail nie ... puas hati .. dua hari boleh makan tue ... agaknya mmg cam gitu kan .. time nak sgt makan sesuatu tu .. time tu la cari org yg jualnya takder .. he..he...he... takpe la .. air tangan sendiri lagi berbaloi-baloi kan ;-)

My style > susu cair > + gula + esen vanilla >  2 sudu besar tepung kastard (panaskan sebati atas dapur) > sejukkan kejap > campur dgn mix fruit dlm tin tue > campur agar2 beli kat bazaar seketul dua yang  dipotong kecik >  sejukkan dlm peti ais kejap > siappppp untuk dimakan ;-)

Monday, July 14, 2014

Raya Photoshoot ;-)

 Weekend lepas kami semua balik kepala batas.. alhamdulillah.. new house MIL dah siap dan officially telah dirasmikan... furniture pun dah mula masuk rumah phase by phase... semua org pun dah rasmi bilik masing-masing.. so bila semua dah ada ni husband dah booked photographer dan dah plan hari ahad tu untuk sesi photoshoot raya kami satu family... semua complete berbaju raya di bulan ramadhan gitew .. yg plg mencabar nak handle kids yg pelbagai ragam time photoshoot ni.. sabojelah ... apapun semuanya dah settle tinggal tgu gmbr siap berframe jer ;-)

Photographer for today #SweetShutterPhotography ;-)

Wednesday, July 9, 2014

Kursus Fatigue Management

semalam kat ofis anjurkan kursus fatigue management ni.. ceramah disampaikan oleh Prof Madya Dr. Anuar Suun.... disamping ada ceramah.. ada juga kami diajar utk senaman regangan anggota badan, cek tekanan darah & cek berapa jauh kita boleh melenturkan tgn kat ada satu alat nie... ramai yg result bp semua tinggi2 .. wehuuuu.. maknanya kadar stress tinggi tue.. hu.hu.hu.. staf digalakkan buat aktiviti bersenam ringan & regangan.. especially bila dah duduk buat keje more than 2hrs...duduk lama pandang pc jer manjang pun x bagus yer ..lepas ni bolehlah amalkan ;-)

Sunday, July 6, 2014

The End of MC770 Journey ;-(

Akhirnya ... hari ini last final exam .. last paper for this semester .. Isnin dateline untuk kami submit hardcover Thesis .. makanya  perjalanan Sarjana MC770 ini secara officialnya tamat  di penghujungnya ... dapat juga kami bergambar kenangan dengan semua selepas selesai menjawab final exam  .. dan akhir2 ni bila emosi semua dah makin stabil .. dah kurang stress .. hubungan sesama kami kembali stabil juga .. walaupun tempoh pemulihan berjalan perlahan-lahan .. sekurang-kurangnya ianya satu perkembangan baik untuk semua ... Memaafkan sesuatu membawa seribu pengertian yg pastinya membuat Syaitan2 berdukacita ... aku doakan semua akan tamat dan selamat berkonvo dengan jayanya .. semoga yg lain akan menemui fasa baru dalam hidup mereka dengan kerjaya yg dirahmati kelak .. Salam sayang untuk semua ... Semoga Allah merahmati kalian walau dimana juga korang berada  ;-)

Tuesday, July 1, 2014

Ramadhan 1435H-2014

Alhamdulillah .. dah 3 hari kita semua berpuasa.. salam ramadhan buat semua... nie share pic gmbr baju raya yg dah settle awal2 sebelum puasa lagie.. malas nak bersesak2 time bulan ramadhan kat jln TAR .. so tak payah pening-pening  dah.. so tahun ni kembali aku  ramadhan berstatus staf kembali.. 2 tahun sebelum ni best bangat .. relaxing ramadhan  as status student..he.he.he.. kali nie kena  adjust balik masa betul2.. kami berbuka pun ala kadar tak beriya..beli pun ala-kadar dan tiada pembaziran ...  sahur aku cuma  masak nasi + satu lauk lauk jer.. ada perubahan rutin compare tahun sebelumnya.. lps sahur > subuh di masjid baru pck alam> balik rumah terus siap2 hantar bdk2 ke sekolah > terus gerak ke ofis .. kalau sambung tido balik ..memang punch-card merah jer la gamaknya  ;-)

Tuesday, June 24, 2014

Stay Cool ;-)

saborjelah.. naik2 jer kembali ke ofis 2-3 org tegur psl my weight.. dorg kata mungkin sebab aku cuti keje tu punca aku nmpk berisi  skrg nie .. so aku saje test timbang my current weight .. danggggg!!!! 73.5kg.. sebelum belajar 72kg.. chill la.. 1.5kg jer pun.. he..he.he..baju ofis yg lama pun boleh pakai lagie  ..(ceewaaahh ayat sedapkan hati namanya tue.. dlm hati ... huwaaaaaaaa ;-(