Tuesday, August 26, 2014

Zumba & Aerobics

phewwww... first time berzumba + aerobics nie.. dah tahap muntah hijau dikerjakan cikgu..  hu...hu... berkorban demi misi menurunkan berat badan ... yg bestnya kelas hanya for ladies only . hari isnin, rabu & jumaat.. every sesi RM8... best..best... mmg berbaloi ;-)

Friday, August 22, 2014

Malaysia Berkabung ;-(

 Perjalan terakhir Mangsa MH17 ;-(


Tuesday, August 19, 2014

Sakit Mata ;-(

 tuuu dia.. dua2 hero kena sakit mata.. 2 hari kuarantin duduk rumah jer.. alhamdulillah hari ke-3 dah ok.. tips from kawan2 letak air zam2 kat mata tu mujarab .. cepat jer merah kat mata surut ...maybe kena jangkit masa kami ke kenduri & open house sabtu tu ... lagi satu nak cepat baik kena rajin letak ubat titis kat mata every 3 jam ye...

Tuesday, August 12, 2014

Hari Raya PTAR 2014

Alhamdulillah... Majlis telahpun berjalan dgn lancarnya... menggalas tugas as emcee majlis setelah sekian lama berehat..he.he..he..al-maklum 2 tahun cuti keje... best tgk org lain makan macam2... bila onduty tu.. busy handle majlis.. dan tak sempat merasa semua menu2 raya yg best2 tue...hu.hu... takpelah.. tugas  & tanggungjawab diutamakan ;-)

Friday, August 8, 2014

Alhamdulillah 33yrs ;-)


Alhamdulillah.. Syukur YA-ALLAH ... Terima kasih kepada semua atas ingatan anda semua yg sudi wish dan mendoakan ... Semoga Allah sentiasa merahmati kalian juga ;-)

Monday, August 4, 2014

Ceritera Aidilfitri 2014 ;-)


Day 1-2 > Beraya di Pantai kamloon, Kepala Batas P.Pinang
Day 3 > Bertolak pulang ke Kg. Jenjarom, Kuala Langat ,, Lps Asar Konvoi 3 kereta bergerak bertolak ke Mersing ..tiba di Mersing pkl 12.30am ..checkin chalet .. zzzzzzzz
Day 4 > Majlis Pertunangan Adik Bongsu di Kg. Tenglu,  Mersing, lepas asar kami rest2 kejap dan terus check-out .. sebelum gerak ke JB borong keropok lekor mersing .. terbaekkkk....smp JB kami stay semalam disana .. sempatlah ronda2 Danga Bay & JB
Day 5 > Check-out Homestay > gerak ke Legoland ..posing luar legoland jer .. terus kami ke JPO .. shoppinggggg!!!! ... dlm pkl 6ptg terus gerak balik ke Jenjarom & puncak alam ....
Day 6 > Broyotan Senin Dewi 2014, Ijok Selangor > habis majlis perjumpaan keluarga tue kami ke  IKEA pulak ...
Day 7 > Stay at Pck Alam .. settlekan laundry, kemas rumah .. rehat-rehat ...  malam tu MakSu mai beraya kat umah .. siap sempat  masak dinner yg simple2 makan sekali lagie dgn dorg  ...
Day 8 > hari ni dah mula keje masuk ofis ..ha..ha..ha.. ramai rupanyer yg sambung cuti lagie .. ramai EL plk tue ...

~ Sekian tamat sudah kisah Aidilfitri 2014 kali ni ... penat mmg penat sebab hari kami balik sebelum raya  Jumaat tua jalan menuju ke Utara jem terukt .. makanya kami exit Sungkai  lalu jalan dalam exit Kuala Kangsar (12 jam Perjalanan)  .. ditambah masa raya rumah MIL & FIL kena serbu dgn budak2 ..al-maklum umh baru gitu he..he..he...  ;-) ~ 

Monday, July 28, 2014

Salam Aidilfitri 2014 ;-)

Salam Aidilfiri  Maaf Zahir & batin dari kami sekeluarga ... Tahun ni turn beraya di Pantai Kamloon, Kepala Batas.. rasmi rumah baru MIL & FIL ..Alhamdulillah  ;-)

Thursday, July 24, 2014

Rasmi ;-)

Dah nak raya nie.. barula aku nak merasmikan perfurme ni.. beli masa ke langkawi thn lepas.. sayang nau nak guna ... elok simpan dendiam dlm almari.. aku bagi habis perfume lama dulu.. perfurme DKNY ni beli kat satu kedai perfume kat Jeti Feri tu.. harga = RM149 jer utk 4 jenis ni.. oklah.. kalau nak beli sebotol biasa tu dah beratus2 kan.. lagipun kecik2 gini senang nak bwk pegi tratravel kan ;-)

Tuesday, July 22, 2014

SagoGulaMelaka for Iftar ;-)

menu for iftar yg disukai semua orang kat rumah nie... plg senang nak buat.. rendam kejap sagu tue.. dah kembang tinggal masak atas dapur > bila nak makan tinggal letak susu & air gula jer... makan bila sagu tu sejuk2.. mmg licin semangkok tue  ;-)

Friday, July 18, 2014

MH17 ;-(

awal2 pagi dpt news sedih nie .. Allahuakbar Ya-Allah ...... no words can described about this tragic incident ... kawan baik aku lecturer..  student dia adalah salah sorg antara kabin krew dlm tu .. sedih sgt sebab ada student yg sgt2 baik walaupun busy dgn keje dan smbg belajar secara e-pjj ... sorg blogger tu plk .. anak dia satu kelas dgn anak pada  Pilot tu ..  dugaan Allah kepada HambaNya .. Al-Fatihah ;-(