Monday, May 25, 2015

Bason By Seri Keningau ;-)

Our Dinner at Bason By Seri Keningau, Seksyen 9 Shah Alam ... actually ni kedai kawan husband .. kalau sesiapa kenal dgn Katerer Seri keningau tu .. ni salah salah outlet terbaru dengan konsep fine-dine ..  serious rambang mata tgk pelbagai menu dari masakan malaysia ala-carte, western .. nak apa semua ada .. sampailah ke dessert cakes, pavlova, pisang cheese, etc  ... Aidil makan Beef Nachos Cheese sampai licin .. Adam order Chicken Grill ..Husband Laksa Sarawak .. Aku pulak order Nasi Goreng Ketam .. Alhamdulillah berbaloi2 sebab semua sedap marbelessss .. selesa sgt kat sini sebab ada play area utk budak2 ... so pada family2 tue dapat makan dengan amannya  .. memang highly recommended ;-)

Sunday, May 24, 2015

My Beloved Mama ;-)


Alhamdulillah ... cinta hati mama tersayang selamat tiba ke tanahair .. selesai sudah ibadah umrah mereka 6 adik-beradik ... Ya-Allah rindunya dgn mama ... selalu setiap 2-3 hari call borak2 tanya khabar .. sepanjang kat sana ..hanya mampu tgk gambar via whatsapp jer ... terubat rindu dihati sudah ;-)

Friday, May 22, 2015

Countdown ;-)


Save the date .... tik-tok..tik-tok ... Countdown pun bermula ... Dr. Pakar O&G, Hospital Sg. Buloh  & Operation Room dah confirmed date for my c-sect yg ke-3 ni adalah pada 2 Julai 2015 (15 Ramadhan) ... 1 Julai 2015 admit masuk wad ... ngam2 cukup 38weeks our baby no. 3 will be deliver .. Insyaallah ... mohon doakan semuanya berjalan lancar ... bila dengar cerita ramai yg melalui c-sect ketiga semua bgtau suruh prepare awal2 sebab akan rasa sakit lebih compared to c-sect sebelumnya ... adehh.. dah mcm2 perasaan  melanda dijiwa dah ni  .. tapi tu la pengorbanan namanya kan .. setiap pengalaman bersalin berbeza-beza kisahnya ... Semoga dipermudahkan kelahiran kali ni .. Diberikan kekuatan untuk mengharunginya dengan selamat ;-)

Wednesday, May 20, 2015

IJBMS ;-)


Alhamdulillah .. susulan  conference IJAS Singapore 2015 yg aku pegi January lepas ... akhirnya paper tersebut telah berjaya publish juga dlm salah satu International Journal ... excited bebenor pada diri yg bukan bergelar academician ni bila paper berjaya diterbitkan dalam jurnal antarabangsa ... yelah kalau golongan lecturer tu mereka mmg dah expert sering menulis pelbagai paper kan .. its a new starts for me .. lepas ni kena rajin buat research & publishkan few papers lagi .. collaborate dgn academician pun ok jer ... kalau stop menulis paper nanti .. lupa plk skills, teknik dan cara menulis yg proper ... clap..clap ..clap ;-) 

Monday, May 18, 2015

Good Luck ;-)


Safe journey adikku .. dia dah selamat sampai Fukuoka, Japan 16 Mei 2015 pagi 8.30am ... kilang tempat dia keje OMRON hantar dia for job training disana ... adik dijangka balik pada 4 Julai 2015 ... makanya dia akan sambut 1st Ramadhan pun di Jepun .. semoga selamat dan dilindungi di rantau orang nanti yer ... kerja baik-baik dear ;-) 


Wednesday, May 13, 2015

Lindungilah Mereka ;-)


13 Mei 2015 ... Selamat berangkat mengerjakan Umrah buat mama tersayang dan 5 orang sanak-saudara yang lain .. total mereka semua 6 orang .. melalui Zahafiz Travel - Flight MH0150 direct ke Jeddah .. Ya-Allah .. Kau lindungi dan berkatilah ibadah mereka ... semoga mereka sihat sejahtera dan kembali ke pangkuan kami dengan selamatnya ..AMINNN ;-)

Monday, May 11, 2015

Mothers Day ;-)

Special dedication from my dear husband ..Thankssss ;-) 

"Selamat Hari Ibu to all my love one. Nurul Diana Jasni thanks for being a great mom to my kiddos, Miskiah Aziz great mom ever in my life , Robiah Shapie my beloved mom in law and MimaAzlina Abd Majid my beloved sister . U're all the most important 'MOTHERS' in my life. Thanks for all that u have done "

Sunday, May 10, 2015

Giant Lobster ;-)


walaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... tgk gmb mmg terliur .. as usual husband yg ngidam nak makan lobster ni .. tau2 jer dia dah bawak balik 2 ekor .. so time weekend tu aku tinggal masak sendiri jer  .. .. senang jer masak Lobster  Butter Cheese jer .. yg penting korang kena difrostkan betula2 lobster ni sebelum dimasak .. lepas dipotong belah dua ..bersihkan buang part yg hijau2 kt bahagian kepaa tu .. siap dah bersih .. korang kena rebus dlm air panas + garam .. toskan .. letak butter, perisakan rata2 (aku guna ajishio yg lada sulah biasa tu jer)  > masuk dalam oven (200c) ..bakar selama 15-20min .. dah separuh masak tu tabur cheese > sambung masak .. siap untuk dimakan .. ratah gitu jer pun besttt ;-) 

Wednesday, May 6, 2015

30 Weeks ;-)


tu dia tuan rumah at 30weeks preggy ... muka x dan nak make-up bagai kali ni .. redho & pasrah dgn natural beauty gitewww .. tudung pun main sarung yg jenis instant shawl jer ... diri dah makin mengembang ni kerja2 rumah dah memang x buat dah .. paling tidak basuh kain masukkan dlm washing machine jer .. bab vacum, cuci toilet.. lipat kain semua husband yg buat .. Alhamdulillah Adam-Aidil pun x buat perangai sangat since masing-masing dah makin membesar ni .. dorg pun asyik tolong & kesian dgn mama dia ni kot .. ohw my sekejapan dah 30 weeks  masa berlalu .... lagi 8 weeks jer dah nak kena serah diri masuk OT di Hosp. Sg. Buloh ... 


Sunday, May 3, 2015

Long Holiday ;-)


Tuan rumah sekeluarga balik utara Kepala Batas Pinang ... kami bertolak hari Sabtu 2 Mei petang .. Alhamdulillah ... Jalan trafik clear .sangat2 .... x bersesak2 .. drive pun releks jer ...  balik kg. ni yg best bab makan .. rehat .. buat aktiviti kg .. ziarah sanak-saudara .. yg plg excited budak-budak ni bila berjumpa sepupu2 depa  ;-)