Friday, December 19, 2014

Reception, Dhaka 20-24 Dis 2014

Wedding Reception - Afnan & Didie , 22 Dec 2014, Herittage Hall Dhaka

The Journey begins .. esok flight  pergi Biman Airlines pkl 7.15am , KLIA International Airport .. total delegasi family dari Msia kalau tak silap dlm 15 orang .. aku n hubby pegi without hero2 .. lagi pun cuaca kt sana x menentu .. mmg dari awal plan pegi tak bwk mereka ... kami pergi Dhaka ni for attending majlis reception belah pengantin lelaki Afnan Zafar dan adik husband Normima Azlin Diana (Didie) .. Alhamdulillah majlis di Kulim dah selamat berlangsung tahun lepas .. so kami ke Dhaka ni utk majlis reception mereka berdua pula .. teruja jugak nak tgk budaya sana mcm mana .. updates dari Didie yg dah fly dulu kesana cuaca kt Dhaka ni almost 14c... so mmg get ready bwk trench coat ala- ke London gitew... doakan perjalanan pergi dan balik kami selamat .. no worries ... balik dari sana aku updates gmbr2 majlis kat sana nantie ;-)

Thursday, December 18, 2014

Gotong-Royong Perdana 2014

Hari ni kt ofis ada Gotong-Royong Perdana 2014 seluruh UiTM ... dua hari pogram ni.. aku tolong sikit2 jer ;-)  ..... bab2 angkat barang ...  susun atur barang.. cat-mengecat semua org lain dah buat.. he.he.he.. baik hati semua member2 opis.. perihatin kt mak yong sorg ni yer terima kasih kawan2 semua ;-)

Tuesday, December 16, 2014

**Bling**Bling**


Surpriseee .. Hadiah Konvo + Wedding Aniv from him katanyer .. tak rasmi pakai pun lagie ..sayang la pulak  .. TQ My Dear ...syukur alhamdulillah ;-)

Friday, December 12, 2014

Chicken Rice Claypot, SOGO


waaaaaaaaaaaaaaaaaaa... lama sgt terbau-bau wanginya chicken rice claypot nie tau .. nie semua gara-gara SIL Didie yg mula-mula kenalkan Chicken Rice yg sedap ni kat Food Court SOGO, KL ... kalau area shah alam ni dulu kt Giant, Sek 13 Shah Alam ada chicken rice claypot ni .. pastu dah tutup dah .. even sekarang ni pun dah susah beno nak jumpa chicken rice claypot yg area klang-shah alam ni sudahnya ... semalam masa selangor cuti berkesempatan makan benda ni .. aku order dua .. satu utk diri sendiri..satu utk adam-aidil .. ok sila abaikan tuan rumah berjaya makan dua bekas tu licin dgn jayanya  ... ha.ha.ha.. habiskan adam-aidil punya yg tak habis kisahnya ;-)

Thursday, December 11, 2014

9 Weeks ;-)


Alhamdulillah .. dah 9weeks .. area rumah ada satu klinik Klinik Qaseh 2 ni buat promo free ultrasound scan .. makanya lepas keje rabu tue kami pegilah scan for the first time baby No-3 ni .. masa mula-mula scan tu elok jer dr. cek  heartbeat dia .. memang nampak clear  degup jantung semua .. yg kelakarnya bila nak print jer gmbr dia dah mula menyorok dah ..jenuh dr cari pusing-pusing  .. so tu jer gmbr scan yg the best dpt capture ..takpe baby pemalu nau awak ni yer ;-)

Monday, December 8, 2014

Settle ;-)

Settle baju sekolah Adam Mukhriz untuk tahun depan .. al-maklum budak lelaki ..baju cepat jer bertukar warna .. dorg main  slide2 berenang kot kat sekolah tue .. alhamdulillah baju tambah 2-3 helai jer .. tu pun dah lecture kt Adam .. jaga baju .. jgn kotorkan..kalau tak pakai jelah baju yg sedia ada .. haish sabijelah ye anak  .. lagipun kali ni aku nak settlekan baju2 dorg ni sebelum fly ke Dhaka, Bangladesh for SIL wedding reception 20hb Dis nanti .. so lega rasa dihati .. tinggal settle bab yuran sekolah jer ;-)

Friday, December 5, 2014

Meeting + Posing ;-)

I'm 8weeks +Ve ;-)

Alhamdulillah settle sudah meeting bahagian sebagai penutup tahun 2014 nie.. as usual lepas meeting ada minum petang ..kami sakan posing dgn Mak Yong baju merah - tudung biru tue yang bakal bercuti bersalin awal for her 1st baby starting next week .. dah almost 38 weeks dah nie .. bestnya org tue nak balik kg. prepare for delivery baby ... kanan sekali is my bos head of dept .. muka memasing heppi sebab capai semua sasaran KPI & SKT yang disasarkan setiap unit .. Alhamdulillah ;-)

Monday, December 1, 2014

Kem Smart Tahfiz ;-)


kalau nak kira dah masuk minggu ke-dua cuti sekolah akhir tahun nie ... memandangkan bulan Dis ni transit sekolah depa ditutup .. kami hantar mereka ke Kem Smart Tahfiz anjuran Pondok al-Furqan ... RM600 seorang .. totla dua orang RM1,200 ... diorg  balik hari tak stay bermalam .. mula pkl 8.30pagi-5.30petang .. kalau tgk tentatif pogram lengkap dgn riadah, aktiviti memanah semua .. takpelah ..janji dorg ada aktiviti untuk dipenuhi sepanjang cuti sekolah ni ;-)

Monday, November 24, 2014

My BIG Day ;-)


MC770 #6Weeks+VE

Alhamdulillah... settle sudah Isitiadat Konvokesyen ke-81 Sarjana Komunikasi Massa UiTM 23Nov2014... tuan rumah konvo 'Berdua' kali ni naik atas stage... double happiness + rezeki berganda Allah bagi.. doakan selamat melalui 40minggu yang indah ;-)

Friday, November 21, 2014

5th Years Old ;-)

21Nov2014...
He turns 5th Years old today... Mama & Papa Always love you Aidil Muzaffar ;-)