Friday, April 29, 2016

Wrap-up ;-)


Wrap-up for this week : Audit MQA CILTM, KKM User Education Program, KKM Data Analyze, Lawatan KSU-KPT, Lawatan Sekolah, Jemputan menyampaikan ceramah di Bengkel Bengkel ‘Searching Suitable Journal and How to Write a Manuscript’ - Fakulti Sains kesihatan ...  pheeeewwwwww kaki sakittt crampppppp ;-(
wink emoticonnext session‪#‎spatheraphy‬phewwww... kaki cramp tahan gaban .. 

Monday, April 18, 2016

Dim-Sum Party ;-)

 kali kedua berparty Dim-Sum@Westside Bistro SACC beli dari Groupon lagi .. kali ni dapat la aku makan dengan tenangnya dan tak rushing  .. Ayra la yang paling suka air kelapa laut dengan plain porridge .....  kami satu family ke sini sebenarnya meraikan Pak Su Iwan tamat Kursus Management Shell dengan jayanya ..  sebelum dia balik semula ke Penang ..kami celebrate makan2 kt sini dulu .. berbaloi selama 5-6 weeks duk pulun kursus pagi-petang .. lepas ni dah boleh up ke Level Manager Shell pula ..Tahniahh ;-)

Monday, April 11, 2016

Avocado & Oats ;-)


Restock makanan princess sorang ni .. kali tukar menu baru  bagi Ayra  avocado & oats .. licinnnnnn .. senang sangat2 ..kupas bersohkan avocado, blend .. campur masak dengan instant organic oats .. siappp ;-)

Friday, April 8, 2016

Sleeping Time ;-)


BIla husband out-station ... Celah mana mama diaorg nak menyelit ni .. Yg si kecik tu sanggup terjaga > sambung tido join abg2nya conquer katil adehhhhh ;-p


Monday, April 4, 2016

Happy 56th Bestday Mama ;-)


Happy 56 Bestday buat mama kesayangan kami Robiah Shapie .. Kami sayang mama dunia-akhirat.. Doa kami Allah sentiasa melindungi & memberkati mama selamanya.. Terima kasih atas kasih-sayang & pengorbanan buat kami ... Dari Angah, Lan, Adam,Aidil, Ayra

Friday, April 1, 2016

Coffee Addicted ;-)


hailaaaa .. asal balik sekolah nak ambk budak2 jer addicted menyinggah beli air ni .. penangan Kopi King best in town gituuu ... hari ni try perisa Coklat Latte .. bukan main sedappppnyaaaaaaaaaa minum di musim2 panas ni ... adehhhhhh .. selalu tu baru minum sikit ..tau2 hero2 dah licin habiskan ... nasiblaaa RM5 jer satu ;-)

Monday, March 28, 2016

Short Vacation@CH ;-)

short vacation di Cameron Highlands sebab menemankan husband ada jamboree cycle @Thompson Trail.. makanya kami geng2 mommies ni aktiviti sighseeing strawberry farm ler .. cuma stay semalam jer dkt Aprtment Royal Lily - RM250 satu rumah.. share ler 3 family .. malam tu kami dinner dekat Abang Steambot (Rm20 dewasa) sebab kami sampai dah lewat dan x banyak benda yg masih ade.. owner bagi harge diskaun dari harga asal RM25 sorang.. kids pulak dpt makan free .. alhamdulilah ... cuma satu je la pada yg tanya .. cuaca atas ni dah x sesejuk macam dulu . malam jer rasa berangin sket.. siang sama jer mcm kt bawah .. tak shopping apa pun.. sempat beli sebakul strawberry harga RM30 bahagi dua dgn Kak Lynn .. meriah puas hati makan strawberry fresh ;-)

Wednesday, March 23, 2016

Reaching 9 months ;-)


duhai cinta hati kami .. memasuki usia 9bulan sudah .. syukur ya-allah.. dah macam2 aksi dibuatnya.. kerusi bumboo seat tu dah biasa keluar masuk-sendiri..tangga rumah pun dah selamat dipanjat sampai atas .. kalau tepi kabinet & sofa dia dok acah2 diri jalan 2-3 steps.. paling suka join abang2nya main sama-sama tak kisahla main tembak2 pun dia menyibuk nak join.. he..he..he.. 7hb will be her 9mths checkup & injection .. semoga pogress Ayra akan terus membesar dengan jayanya ;-)

Sunday, March 20, 2016

1st trial KIMCHI ;-)


1st trial homemade KIMCHI .. selalu tu aku beli dkt Jaya Grocery or Giant jer .. sebekas kecik tu dlm Rm13-Rm15 .. kali ni sebab terlebih rajin .. google resepi yg paling mudah jer .. tunggu peram dlm peti-ais seminggu naaa.. baru tau rasanya mcm mana ... 

Resepi KIMCHI Simple my style :

- Kobis panjang tu ..potong kecik , gaul rata dgn garam , peram semalaman dlm peti ais
- esok tu basuh bersih kobis tapis ketepi
- blender bawang holland, halia
- dalam satu bekas , gaul rata kobis dgn bahan kisar, serbuk cili babas ikut tahap pedas korang 
- masukkan kicap sotong sebagai perisa & taburan daun bawang @ daun kucai & hirisan carrot 
- peram sekurang-kurangnya seminggu dlm peti ais yer 
- SIAPPPPP 

Monday, March 14, 2016

My Good Girl ;-)

She's reaching 9mths bulan April 2016 ni .. Allah..Syukur Alhamdulillah ... dah mula tatih2 meniti tepi kabinet & sofa .. tapi gigi x tumbuh-tumbuh lagi .. her favourites food is brocoli & ikan salmon .. boleh repeat licin semangkuk ... Be a good girl sayang .. mei 2016 ni bibik nak balik kampung dah for good .. so tengah survey2 pengasuh baru utk dia