Friday, November 21, 2014

5th Years Old ;-)

21Nov2014...
He turns 5th Years old today... Mama & Papa Always love you Aidil Muzaffar ;-)

Wednesday, November 19, 2014

9th Years ;-)


19.Nov.2005 - 19.Nov.2014
Syukur Alhamdulillah ..Berkatilah keluarga kami YaAllah ;-)

Tuesday, November 18, 2014

Alhamdulillah ;-)

can't wait.... Ahad ni akan berlangsungnya Istiadat Konvo UiTM yg ke81... Syukur alhamdulillah.... hajat dihati dimakbulkan... semoga semuanya berjalan lancar ahad ni.. aminnnn...

Monday, November 17, 2014

Sejuk Hati ;-)

test jubah baru.. kisahnya nak htr hero2 ke pogram cuti sekolah anjuran surau sek 4 shah alam & Pondok Al-Furqan..nasib baik husband cepat booking tempat ..  hope they will enjoy pogram ni nanti.. tgk tentatif pogram macam2 pengisiannya.. siap ada aktiviti memanah bagai.. dah tak lama pun lagi dah nak cuti sekolah dah kan .. apa pogram cuti sekolah anak korang nantie???? ;-)

Thursday, November 13, 2014

Booking Done ;-)


settle beli tiket online utk show ahad nie .. malas nak beratur kt kaunter dah sekarang nie .. tgk trailer mcm best jer Big Hero 6 nie .. layankan jelah utk budak2 tue bergumbira .. cuti sekolah pun dah tak lama lagi kan .. 24hb Nov dah cuti sekolah hujung tahun ... Selamat Cuti Sekolah semua ;-)

Monday, November 10, 2014

ayoooookkkk


Inilah kisahnya bila ibu2 keluar pergi keje meninggalkan heros bersama husband .. kand ah kena denda diri kat luar rumah ... hari ni aku keje kena duty at reference desk .. makanya husband tinggal kat rumah .. tengah2 keje dpt whatsapp gmbr ni from husband .. alahai .. kesian ada .. lawak pun ada ... tu la sape suruh hover sangat ;-)

Tuesday, November 4, 2014

TeSSHi 2014, Pulau Langkawi

finally hari yg ditunggu2.. TeSSHi 2014 International Conference di One Helang Hotel, Langkawi.. first time present di International Conference... kami turn present Plenary Session 1 day 1 esok.. doakan semuanya berjalan lancar... aminnnnn .. dah settle semua baru boleh shopping cekelat okies ;-)

Friday, October 24, 2014

Fenomena Pelam Asam Boi ;-)


Fenomena betul penangan Pelam Asam Boi nie .. aku mula2 masa dpt resepi nie rasa teruja membuatnya .. alih2 mangga dah nak habis musim .. memang tak dan nak buat .. pastu ada mak kawan ni buat bisness pelam ni rupanya .. siap jual thru online lagi .. aku pun sama jugaklah beli dari dia  ..aku just jual kat member2 online dgn kat area rumah puncak alam .. asal ambik stok jer sure licin .. ..harga aku jual  RM10 - 400gm .. ada aku tengok orang kt FB jual smp Rm20 sebekas .. he..he..he..dasat takk... kalau ada yg tanya ... aku nak share tentang rasa dia ni ...  mmg terbaekk  ..pedas-masam2 gituuuw ... aku rasa bkn aku sorang jer dilanda fenomena pelam asam boi ni ye tak ??? 

Monday, October 13, 2014

Kimchi in the House ;-)


My stok Kimchi yg kedua .. baru tau kat Giant ada jual kimchi halal jugak .. haga satu bekas ni below RM7 ..ada member FB inform brand ni ada jual jeruk cili yg best jugak ... bolehlah try nantie .. sebelum ni aku beli Kimchi nie kat Jaya Grocery sebab tau kat situ jer ada jual macam2 produk Korean Food .. mahal jugak harganye kalau compare dgn Giant nie sebab buatan malaysia jer rupanya .. yg from Giant ni  ada taburan bijan dalam tue.. better taste dia   .. kalau kat Tesco pulak  Kimchi tue yg jenis dalam balang kaca .. mcm kurang menarik plk rasanya ... kalau aku sedap makan Kimchi nie bersama instant noodles or nasi panas2 ... ini semua penangan tgk citer Korea ni namanya ..he..he..he  ;-)

Thursday, October 9, 2014

Aidiladha 2014

 Salam Aidiladha semua.. makin susah nak updates blog sejak dua menjak ni... hu.hu..pengorbanan yg amat... shate pic kenduri kesyukuran & Qurban Family MIL di Kepala Batas P.Pinang... 
Dah almost pkl 3ptg.. barula ajk dapur nak siap mandi comei2 posing berselfie ... he.hehee.... ��