Wednesday, July 11, 2007

Tuesday Blues

Tuesday, 10 July 2007
Hari nie Adam genap umur 10 Bulan ..rasa mcm kejap jer masa berlalu kan ..alhamdulillah .. dah macam2 perkembangan adam .. kalau dibiarkan dia boleh berdiri sendiri dlm 2-3 minit ... dah tau pilih makanan yg sedap jer .. so mama adam kena ler tukar2 variety makanan adam nie ..supaya dia tak bosan ... gigi plk nk tumbuh gigi bawah yg kedua .. he..he cute sgt ...


Adam Mukhriz@10 Months

Petang tadi hubby bgtau dia lambat skit ambik ..sbb ada hal dkt serdang .. so alang2 ada officemates yg stay back buat OT .. me dok ler kat ofis tue sambil YM dgn Irwan Zulkefli + buat kataloging .. alhamdulillah dpt ler smlm buat 18 buku ...he..he ... kena cover statistik katalog bln lps ..hu..hu .. mmg kena kerja kuat banyak bulan nie ...

so dlm pukul 7 tue member ofis dah nk balik .. skalie hubby call suruh balik naik teksi plk ..sbb dia masih kat serdang lps tu nak ke Pulau Indah dan ke Kota Damansara plk ... hu..hu.. so nasib baik ada ofismates Kak ZaZu yg sudi htrkan ke stesen bas seksyen 2 ... kat situ byk ler teksi .. Tapi baik sgt hubby Kak ZaZu .. dia baiik hati nk htrkan smp ke rumah .. Thanks a lot ... so dah jimat masa nk menunggu teksi dgn time maghrib2 tue ...

Smp jer kat Kondo perut rasa lapar sgt ...inform hubby bgtau nk ke CENTRO pegi mkn .. hubby lega bila tau dah selamat smp kt umah ... disebabkan keadaan yg "CUTI" solat minggu nie .. terus ler melintas pagar kondo ke CENTRO .. dlm tu ada Kopitiam 4 Sekawan ... first time nak try mkn kt sini .. ramai jgk org dtg tak lama pas tue ...sambil2 mkn tue saja2 sms Irwan ..kebetulan plk dia pun kat Kopitiam ..tp favourite dia Old Town Kopitiam ..Irwan tgh mkn dgn mama dia ...


environmet dlm tue


Order White Coffee Ice Blended-


Tom Yam Noodles -Rm5.60



Balik singgah MyNews.com beli Novel ADAM & HAWA -RM19.90...(novel nie ler kisah di entry sebelum nie mcm mana boleh dpt idea nk ltk nama ADAM MUKHRIZ .. sebelum nie pinjam my bestfren py novel ..pas tu bila nak carik asyik sold out jer novel nie .. kali nie alaf21 dah reprint cetakan ke 7 bh tahun 2007 nie ..yeehaaaa suka sgt kali nie dpt beli novel sendiri ..boleh ulang2 baca )

lps tue Beli jgk Magazines RAPI edisi Inspirasi DIET Cara Sihat.. bagusnya mcm2 tips DIET dan Langsing cara yg betul ada dlm nie baru baca skit jer mlm td..rasanya sapa2 yg nak diet + langsing cara yg betul rujuk ler magazines nie ..RM10.90 jer ..

sampai rumah almost pkl 8.45mlm .. so mandi2 rehat2kan diri baca magazines + layan tgk citer desperate housewives .. tetiba time tu rasa lapar plk .. tp menguatkan semangat diri ..jgn ler tergoda nk mkn benda2 berat plk .. hancus diet mcm nie ... so just have this fruit utk cover lapo...

1 comment:

as a.k.a axa87 said...

ala2..jalan2 cari makan pulak blog mama adam ni.. btw ..good info untuk mereka2 yang suka mencuba kelainan dalam bab2 makan macam saya...

salam perkenalan.

Ibu Aszra