Wednesday, September 12, 2007

... Long Journey ...

11 September, 2007

neutral On monday my plan to take leave because we suppose to celebrate adam 1st birthday that night ... tp after Maghrib hubby got sms from his dad mengatakan his mom was admited to Hospital Kulim ..... so immediately call my MIL handphones .. suara my MIL pun mcm tak larat jer .. she's admited disebabkan period non stop for 3 weeks & high blood pressure ... rolleyes

crythat moment we ll dah rasa risau sgt .. x jadi nk teruskan plan celebrate besday adam time tue ... so we all decided to rush back to our kondo and pack all things dan balik ke Kulim pada malam itu juga ....we all bertolak dari Klang dalam pukul 10.00 pm .. berjumpa dgn my FIL yg ada meeting di KL di Kota Damansara .. Abah dah di situe utk ambk my SIL (didie) yg baru lps balik keje ... terus bertolak time tue dah pukul 10.45 pm... Adam tgh syok tido lena di car seatnya ... we all singgah di Restoran Jejantas Sg. Buloh utk mkn .. mkn di Satay Hj. Samuri.. dan terus bergerak balik ke Kulim...


rolleyesKejadian yg x bestnya masa me n hubby smp berdekatan di exit susur keluar Kuala Kangsar .. sad tetiba kedengaran dentuman kuat dari sebelah kiri kereta .. hubby ask me tu jenguk keluar tingkap utk check apa yg jadi ... hu..hu that moment dah nmpk dah tayar belakang belah kanan dah kempis pecah ... nasib baikmasa pecah tu kereta stabil dan x terhuyung hayang ..... hubby terus ambk emergency lane..letakkan tanda kecemasan dan terus keluarkan segala tools utk tukarkan tayr yg pecah tue ......

neutralme pulak call FIL bgtau psl tayar kete pecah .. FIL dah jkauh ke depan kat Taiping .. tak kan nk suruh dia patah balik plk kan .. so hubby kata x per .. dia boleh handle sendiri .. yg x bestnya ada 2 nat kt tayar tu x bleh bukak ..cam dah loose pulak .. boleh ketatkan tp x bleh longgarkan
evil sian hubby ... nasib baik adam x jaga bangun ... dia boleh lena jer plk tue .. x lama lps setengah jam mcm tue .. kami datangi dgn trak PLUS RONDA .. bagus betul ... staf PLUS iaitu En. Hasbullah & EN. Hassan telah membantu kitaorg menukar tayar tersebut ... al-maklum peralatan dorg lagie complete ...

lolsoalan pertama dorg masa datang kt kitaorg "kenapa en. tak call Plus Ronda Customer service care awal2 ..bantuan sampai cepat lagie ?? " adeh that time baru ler terigt .. disaat2 tgh panik mana nk igt sumer tue ... so pada kengkawan yg lain igt yer .. simpan no tel bantuan PLUS tue .. mmg cekap betul dorg nie ... x sampai 15 minit .. dah settle dah tukar tayar .. terima kasih banyak2 lol .. this morning me menulis surat ucapan terima kasih pada PLUS ... smile thanks again ........

neutral dah settle sumer ..Kami pun meneruskan perjalanan dgn selamatnya dan tiba di Kulim hampir pkl 4 pagie ..

arrowKeesokannya melawat my MIL di hospital kulim pada tengahari dan belah petangnya ... keadaan mama alhamdulillah stabil.. cuma dr. nk monitor keadaan mama disebabkan blood pressure mama masih lagi tinggi ... Kami sekeluarga mendoakan mama agar cepat sembuh ya ..oh hari ni 12 sept 2007 mama celebrate her 49 birthday di hospital ..hu..hu... cry on e way balik tue sempat sms wish Happy Birthday to my MIL .......

arrowniat hati nk stay di kulim lagi barang 2-3 harie .. tp memandangkan kerja yg tertunggak kami hanya stay di kulim sehari shj .. pkl 10 malam tadi kami bertolak balik ke Shah Alam dan smp di rumah dlm pukul 4.30 pagie ... memang satu perjalanan yg memenatkan .. sebab PLUS tgh mengadakan kerja2 naik taraf lebuhraya ... so menemankan hubby spjg jalan sbb kesian laks dia drive sorang2 ... Adam mcm biasa ler tido di sepanjang perjalanan ...... minum susu pun dgn mata tertutup ......

Mood Disaat ini : [tired & sleepy]

2 comments:

nzh1979 said...

epppi besday my dear ADAM!!!!
kejap je adam dah setahun
buat diana n husband..eppi aniversary ;)

ezrina said...

Diana...kesian kat both of you...
tayar pancit pulak ye...
Tu pun nampak cam Diana & hubby cool aje..
kalau kak erin..sure panic dah...
maklumlah dah tgh malam.
Masa tu pukul berapa ye...?
teringat pulak akak kat citer 'Jgn Pandang Belakang' masa scene keta Darma rosak tu.... ish...nauzubillah....
dia nampak something...