Wednesday, March 5, 2008

Our House Makeover ;-)

biggrin saya sangat2 heppi skrg .. kerana berkat usaha rajin hubby tercinta serta usaha kami berdua nie maka kami telah berjaya me 'make-over' kan kediaman kami .. walaupun rumah kami berdua nie hy menyewa shj ... tp kenalah rajin2kan diri utk mencantikkan rumh .. bak kata pepatah 'rumahku syurga ku" wink

cool kisahnya begini .. ramai member2 bgtau yg perabot Cavenzi nie cantik2 & harganya berpatutan .. so ada satu hari tu ajak hubby pg jengok2 & jalan2 di kedai perabot Cavenzi ades .. bkn setakat jenguk2 jer .. kesudahnnya sudah berkenan dgn 2-3 perabot ... harga perabot Cavenzi nie sgt2 lah berpatutan .kualitinya pun sgt2 ok ... mmg kita rekomen kt sesaper yg nk beli perabot2 rumah .. even SA dia pun mesra pelanggan .. lagi2 la kalau beli time diskaun @ special offer ... mmg sgt2 berbaloi lol .. yg best kita tawar-menawar dgn SA cavenzi tu .. dpt ler diskaun skit & dpt free 2 bantal kepala dan free pillow kecik2 ..he..he mrgreen

cool so after pilih-memilih & discuss dgn hubby sayang ku tue .. makanya sampailah perabot idaman hatie kt umh mrgreen .. lagi pun sejak2 katil wedding kami patah (katil courts mamorth ... kami dah BLACKLIST brand nieh evil) katil tu patah atas satu insiden yg x dpt dielakkanredface (masa tu tgh pregnant Adam 3 mths cam tue) so kami berdua ni dok tido cam style jepun jer .. hasrat hati nk carik katil yg style cam hotel tue (Divan Bed Set) ...yg ada 2 layer .. xtaulah betul ker spellingnya lol .. hanya 3 words utk mengambarkan Divan Bed nie = stabil . selesa & senyap mrgreen.. kalau korang tau pricenya sure korang pun terperanjat cuma RM599 ONLY!!

biggrin oh ya another suprise utk bestday hubby yg lalu adalah dgn membeli english cadar online dari Kak Chah .. rasa sgt2 gedik nk merasa cadar english style nie sejak2 terpandang2 kt FP Syerah Omar ..hu..hu mrgreen ..mmg betullah x menyesal beli cadar dari Kak Chah nie .. TQ kak chah .. pening gak kak melayan kerenah customer yg baru first time beli cadar english style nih ..he..he... dik kerana terlampau teringinkan cadar ni .. daku sanggup mengunakan duit tabungku sendiri yg dikumpul2 sekian lama semata2 dok berkenan dgn cadar nie mrgreen..

biggrin x lupa TQ sangat2 pada Irwan Zulkefli .. (sebabnya dia la yg bg advise which cadar yg patut ku beli .. pening wooo pilih yg mana satu berkenan.. kang salah pilih.. susah plk) ... ammminnnn hubby pun puji taste Irwan ... sesuai sangat dgn kaler our katil baru tue plk lol .. mmg sesuwai sgt title sbg interior design kat Irwan lol

our new Divan Bed (RM599) & cadar english style- RM220 (includes curier caj)

our new sofa (RM299)

sofa lama yg dah diubah tempat

our new meja makan (RM199)

new TV cabinet (RM299)

biggrin so saksikanlah antara makeover2 yg kami berdua dah lakukan pada umh .. x smpt plk nk ambk gmbr sebelum makeover nih .. .ades rolleyes x pelah .. skrg nie mmg sgt2 puas hati .. asal balik jer rumah rasa tenang .. rasa aman ... Insyallah ada rezeki ..murah rezeki ..merasa plk makeover umh sendiri nanti ... so skrg kita makeover jelah rumh yg sedia ada utk berlindung ini ..syukur wink

14 comments:

ezrina said...

Wow...akak pulak yang teruja tengok rumah Diana ni...
mmg cantik... And mmg perabot Cavenzi ni best...harganya best...designnya best!
Kilang dia (HQ) kat Balakong lak tu Diana... mmg dekat la nak gi...

Diana hari tu gi kat Cavenzi mana?
Mcm ni mmg tak perlu dpt khidmat nasihat Eric leong tu haa..korang berdua aje dah kreatif dan pandai menghias rumah...
cayalah...akak tumpang happy... :D

* minat betul kat sofa merah tu....

kombat said...

a'ah erin, suka gak kat sofa merah tu. nampak exclusive gitu :D pandai diana & hubby decorate rumah :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Kak Erin > TQ kak ..biasa2 jer deco rumh nie ... sy pun x kreatif .hubby lg kreatif.dulu dia study kt Teknik ambk binaan bangunan. pastu lagi ler pula umh kami ni kondo ..kecil comei jer .. so kena mengunakan ruang yg sdia ada sekreatif mungkin ... Diana stay kt klang.. so pegi Cavenzi kt Bkt tinggi klang jer .. kak puas hati ler beli perabot situe ... lg pula kak baik2 pujuk2 SA dorg .. dpt ler free gift extra ;-)

**murah jer sofa merah tu ... besar dan pjg .. harganya mmg sgt2 berbaloi

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Ana >TQ ana ... sofa merah tu murah jer ... tp materialnya cantik & tahan plk .. kami dua nie decorate umh seadanya jer ... he..he... kena pandai sesuaikan susun atur ikut ruang umh kami yg comei tue ..he..he...

sue@mama_ImanSyahirah said...

cantik2.. suka yg merah tu..al-maklum arr sy mmg suka merah..umah km pun sofa laer merah + krim.. langsir merah..karpet pun merah hati...ummm masa tu br sedar..sy ni suka merah rupanya.. hehehe

ooo ingat mahal perabot cavenzi... mmg bpatutan la harganya.. ni yg rasa nak meng make-over umah gak.. :P

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Sue > oh peminat kaler merah ..samalah .. diana suka kaler pinky2 ..hubby plk peminat merah ... he..he... jom sue mengmakeoverkan umh .. slow2 buat makeover ... harga furniture cavenzi nie murah & berpatutan ;-)

~Atie~ said...

Kak Diana.........Cantik nye set cadar tu ngan sofa merah..i like it!!!!.

atie pun menyewa gak tapi takde mmod la nak makeover, kalau umah sendiri baru berkobar2...hehehehe

ape2pun leh kalah Eric botak tu..huhhuu

NadiahKhair said...

~Diana,
lawa seyhhh decoration umah u..
series!! especially kat cadar and katill tuh..rase nak terjun jekk.. :D

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie>TQ atie ..biasa jer .. kami berdua bkn pakar pun ..sib baik dulu hubby kat teknik ada belajar binaan bangunan .. so dia lebih pakar dr kita ... ;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Nad >TQ nad ..d aha lama dok tido style jepun tanpa katil ..since katil wed dah patah lama .. so mmg gedix nak katil 2 layer cam hotel tue ... so bila dpt jer katil baru .. berkenan dgn cadar tu plk .. try ler beli dgn kak chah tue .. very comfy .. tido dgn lena giler ;-)

hasniza said...

meja makan tu cute je,i like it hehehehehe sungguh santai sekali =)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hasniza > TQ niza ... lg satu meja mkn tu jimat space .. ruang umh kami ni comei jer ;-)

Anonymous said...

hi kak Diana dah lama jadi ur silent reader..cantik perabot yg akak beli..Cuma nak pesan kat akak..kalau boleh jgn duduk atas sofa tu selalu..Ini thru experience sy sendiri..lepas saya kawin perabot semua beli kat cavenzi (mmg murah & cantik)tapi tulah sofa saya dah tenggelam...mmg sakit hati sangat..dah beli sofa mestilah nak duduk kan, rupanya kalau duduk lama2 kusyen tu akan tenggelam..sangatlah sedih.masa tu sofa tu baru pakai dalam 6 bulan...tapi meja mkn & set bilik tido mmg ok..alhamdullilah dah 3 tahun kawin semua masih elok..jadi saya just nak nasihat kat kawan2 kalau nak beli sofa cavenzi ni kena pilih sikit2,mmg murah tapi tak boleh pakai lama..perabot yang lain Insya Allah ok..have a nice day semua..
p/s: by the way..interior rumah akak mmg menarik :)

Ummi Talhah said...

suka meja makan sofa merah