Tuesday, May 20, 2008

kisah hari ini ;-)

biggrin semalam lps keje hubby ajak ke Tesco .. hrmm byk betul barang2 rumh yg dah nk habis ... menjadi kebiasaan kitorg kalau beli brg2 rumah tue sebelum time org lain dpt gaji .. bulan nie gov staf gaji dlm 24 hb .. so hari nie hubby pesan lps keje terus ke Tesco utk beli brg2 rumh yg byk dah habis tue ...

surprised korang tau sebab apa kitorg beli brg rumh sebelum org lain sume gaji rolleyes .. sebabnya kitorg dah terkena 2-3 kali .. harga barang yg nyata berbeza bila time org dpt gaji & harga sebelum org dpt gaji .. cthnya .. harga pampers huggies dry sebelum gaji adalah Rm32.80 .. harga pampers tu otomatik akan bertukar menjadi RM38.90 selepas jer gaji eek.. hrmm sounds cam pelik kan ... tp itulah kenyataannya ... kitorg pernah ke Econ**** .. mmg dah tobat dah confused... lagi satu bila time org gaji tue .. byk betul brg2 keperluan utama yg out of stock .. kdg2 tu sayur2nya pun dah x segar lagie .. al-maklum org ramai sume membeli-belah time dah gaji kan .. so we learn from that ... that is just my small opinion ... yg penting kita berbelanja dgn berhemah ok wink

smile macam biasa lps jer balik beli brg rumah ... sibuk plk prepare utk dinner ... nasib baik dah blander cili kering, bwang & belacan awal2 simpan dlm bekas dlm fridge siap-siap .. so tinggal tumis jer ... so lauk kitorg mlm nie sambal petai + udang & sayur buncis goreng jer mrgreen

sambal petai + udang

5 comments:

mica-tetty said...

sokong diana.....hypermarket saja je mgambil kesempatan.....

amydaud said...

hehe..tak pernah kena lagi..mmg selalu berbelanja kat C4.(datang pagi2 x ramai orang).pastu kalu ada 2 perbezaan tag harga...leh ajer scan kat mana2. tmpt scan kat C4 dekat2.

bg ami..brg baby kat tesco cini mahal. yup...beli waktu sblm org dpt gaji...atau beli selepas gaji org lain abis...hehehe.

hacienda said...

i love reading ur blog..bgus info cmtu..mcm pnah terkena gak la..nmopk sedap sgt smbl tu,dh lm xmkn petai coz klu g keje ssh nk g toilet..n anyway adam mmg cute

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mica-tetty> tue lah tet .. kita dah byk kali terkena taw

amydaud > oh ye ker ami ..yg dekat dgn umh kita tesco jer .. ada C4 kt klang .. tp kecik x mcm c4 subang pulak ..

hasnidar > tq visit my blog yg x seberapa nie ... he...he.. kena msk petai time cuti keje kan .. TQ ;-)

ienaadifisa said...

hello dear,
yup betul tuh..
selalu gak terkena time beli barang especially bila dah time gaji (cewah time ni ler merasa gaji kerajaan) mmg kekadang tu tak logik fikir

eh sedap bangat tuh sambal petai.. mememem..
hmm tak balik kulim ke nurul..
ingat nak turun kl jugak dengan mama tapi abg zam ada hal pulak.. so tak dapat le jumpa korang kat sana..
papepun keep updating ya