Wednesday, August 13, 2008

~ Aminnnn ~

mrgreen adam pinjam kopiah papa jap mrgreen

biggrin I'm so touch bila tgk this pictures .. it was taken masa me & hubby baru selesai solat Maghrib ... mmg dah jadi kebiasaan dan kitorg train adam sejak awal2 ... mula2 dulu letak adam dlm playpen .. lepas tue slow2 time kami berdua solat ajak adam sama2 sekalie .. siap letakkan sejadah kecik tepi tue ... tapi walau macam mana pun .. Adam tetap mengusung bantal kesayangan dia tue dibawak sekali mrgreen kalau mood adam ok sampai tertonggeng2 dibuatnya dia meniru gaya org solat .. tapi .... kalau mood dia tak ok kejap jer dia duduk atas sejadah tue .. lps tue tau2 dia dah larik menghilang tgk citer Pocoyo lol .. bersama-samalah kita mendoakan agar anak-anak kita membesar sebagai anak yg soleh .. Insyallah ... Aminnnnn wink

12 comments:

YusVogue said...

comel!!! hehe

ladyell said...

insya'allah,klau btl asuhan n didikn kite ank akn jd ank yg soleh...
org kata,ank2 mencerminkn ibu bapa.tk gitu?

mrs hafiz said...

:)

budak2 cepat ikut kan..
my baby pun suka "sibuk" time org nak solat.. kitorg pun bagi sejadah utk dia.. :) tp kdg2 dia nak sejadah kita jugak..

KV said...

bagus nya adam. Sejuk mata tgk.;)

Cujie said...

adam so cute...
insyallah besar nanti jgn lupa kewajipan pada Allah..

shafa said...

bagusnya adam...dah ikut mama & papa solat..InsyaAllah sama2 kita doakan anak2 kita menjadi anak yang soleh & solehah.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Yus > TQ ;-)

Ladyell > i agree ;-)

maria > he..he ... haruslah dia ikut jugak ;-)

KV > TQ KV .. aminnn

cujie > Insyaallah ..aminnn

shafa > Aminnnnn ;-)

Sue@MamaMaryam said...

aminnnn...sama mcm maryam gak..ikut mood..kdg2 belum msk waktu lg dia dah suh solat.. LOL LOL LOL

ezrina said...

Budak2 mmg cepat mengikut dan belajar apa yg org besar buat kan...
mmg bagus utk tumbesaran dia...
'adam..serupalah mcm perangai akak qistina...suka nak semayang sesama...hihhi :D'

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sue > wah maryam bagusnyer ;-)

kak erin > comei la telekung yg kak erin buat tuk qistina tu ... ajar bleh ???

The Queen Bee said...

sejuk perut ibu mengandungg. aminn. InsyaAllah. We as a parents kene bagi tunjuk ajar pada anak2.You're doing a great job as a mother. ;)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hanis > TQ hanis ... amiinnn .. sama2lah kita doakan yg terbaik buat anak2 kita ;-)