Monday, August 18, 2008

~ Cutie ~

biggrin Hari nie kita cutie .. pagie tue masih lepak2 kat rumah mama .. lepas zuhur kitorg dah siap2 pegi tgk MAHA cool yehuuuu .. siap ajak my mom, my dad & my bro pegi sekali .. maid plk stay tingal kt rumah jaga nenek ... kalau sempat gambar2 kita upload nanti yer ... ini pun kitaorang baru jer sampai rumah nieh ...

lol bestttt sangat2 pegi sana ... kita memborong buaha-buahan yg sgt2 murah mrgreen ..kat sana cuaca agak panas pulak tue dan tmpt exhibitions tue luas giler + ramai org sebab skrg kan cutie sekolah ... yg lawaknya sandal adam hilang masa kitorg mula2 sampai nak naik trem bergerak tue .. aiseh .. apalagie .. spjg kt sana kena dukung je lah adam ... saboojelah .. so pada sesiapa yg belum pegi tue .. moh pegie .. last day exhibitions pada 23hb ini mrgreen

arrowAntara my advise :-

- my advise kalau sesaper nk pegi sana .. pakai kasut sport@sandals yer .. so x sakit kaki jalan jauh
- kalau baby pakaikan baju t-shirt yg nipis x tebal ... jaga2 kasut .. jgn tertanggal @hilang plk
- bawak kipas mini utk baby tu yer
- jaga segala brg2 personal .. sebab dah ramai2 org tue .. macam2 jadik .. siap byk notis ditampal "awas penyeluk saku"
- kalau bwk stroller time nk berjalan baru lah bukak ..time naik bas @ trem tue tutup dulu la stroller tue .. sebab agak payah nk bersesak-sesak
- korang x pyh la byr RM1 tiket trem trem tue .. x yah byr RM1 sorang tue pun masih boleh naik trem@ bas nk berjalan kit dlm tue .. dorg x check pun
- sesaper nk buat "fish spa" korang jgn buat yg kt gerai mula2 masa kt pintu 2 .. situ mahal sket.. korang buat "spa fish " yg kt dlm dewan pameran tue .. Rm5 utk 15 minit ..
- kalau nk beli buah2an korg beli yg kt surau@pintu 2 tue .. situ murah2 giler .. pulasan, dukung, langsat .. 3 kilo RM10 jerwink

5 comments:

Sue@MamaMaryam said...

sy pun pegi MAHA ni ..km p hari ahad.. letih meround !!! hehe..tp seronokkan..beli mcm2 sampai x sedar hampir seratus gak melayang.. hiks...ramai sggh org ..nak naik train pun beratur hampir 100m br dpt naik..iskh.. mujur bw stoller maryam..klu x.. x tahu la..

besh la adam dpt sandal br nanti...hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sue > oh ye ker.. tu la ramai giler org ... kiter pegi semalam .. habis meborong buah2an jer ;-)

Leeds Al-Malique said...

sangat berguna tips ni..sebab leed n hubby plan nak pi esok..tq diana :)

eryn@mama tisya said...

oo diana dh p ye..ada nmpk booth BERNAS??
eryn pn tk p lg..hajat di hati nk p sabtu lps tp tk jd cz dgr citer dr kwn2 panas..lgpn rmi..pyh ler nk bw si kecik
tkde snap gmbr ek kt sana...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Leeds > no problem leeds .. hopefully tips nie bleh membantu

eryn > ada nmpk kalau x silap la.. tp x singgah sebab ramai org giler .. betul2.. cuaca panas _ ramai org sebab cuti sekolah nie kan ...