Wednesday, August 27, 2008

~My Wishlist ~

Cornell - ceceo3 3bl-RM359

arrow Masa jalan2 ke Jusco ahad lepas nmpk ler satu oven nie ... Jenama Cornell .. Price range dlm RM359.. ini size yg paling besar la .. kalau tak silap my blog fren Irwan Zulkefli & Iddien guna oven jenama nie ... kita dah lama dah survey2 oven nie .. memandangkan kiter cuma ada microwave semata2 .. itu pun rezeki masa our wed hari tue .. aminnn syukur ... ada satu lagie oven yg kita survey jenama Daewoo kot kalau x silap .. harga dah lepas less dlm RM290 .. besar dia dlm 51 L ... so kita masih tgh plan & survey2 lagie nie .. mana la tau ada dpt bonus ker tahun nie ..he..he.. dptlah beli oven idaman hatie .. harga range dlm RM200 ke RM300 jer yer .. x nak la beli yg mahal2 bangat .. tgk kemampuan ... he..he.. smile

arrow maybe kawan2 boleh share experience pada mereka2 yg dah ada oven tue .. jenama apa yg ok & function dia ok ke tak .... senang nak guna ker .. kalau bleh kita nk carik oven yg ada besi hook utk masak ayam pusing2 cam ayam kenny rogers tue ..he..he... kalau bleh dpt masak pizza, roti , kek & cookies yg basic2 jer pun dah puas hatie dah mrgreen

ps:- kalau korang .. korang prefer oven Daewoo or Cornell yer rolleyes

8 comments:

ladyell said...

diana,mana2 pn ok...yg penting boleh guna.

sebenarnye kn,oven ni kene slalu guna,at least sebln sekali.kalau tk guna pn panaskn je..mcm engine kete tu...kalau tk, nnt mudah rosak..(ni tukang baik oven ckp...)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ladyell > oh ye ker .. thanks 4 the info ;-)

mica-tetty said...

i vote tuk cornell sebab kak pakai tu punyer jenama..guna yg 4l ....takle besar sgt ..ok jerr

Ami said...

Nanti dah ade oven boleh la baking and update cooking blog selalu :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mica > Thanks 4 the info tetty ;-)

ami > he..he.. tak pernah membaking lagi tau .. aminnn mintak2 murah rezeki ;-)

Aan Andes said...

Vote for Cornell. Daewoo ni tak pernah dengar, so takut quality tak ok. Cornell quite reliable.

Kalau nak oven yg boleh pusing2 masak ayam tu I think mahal, paling murah pun dekat 1k kut, sbb it needs kipas utk pembakaran yg sekata. Cewaahh

Tapi tak sure la pulak kalau ada yg dlm 300. So far tak pernah jumpa. Kalau boleh panggang mcm tu pun confirm takde kipas punya.

My mom cakap not good to share bake lauk ngan cookies skali. Nnt bau dia boleh lekat sikit2, walaupun kita cuci selalu. Kat rumah kita pakai 2 oven..satu utk cookies/cakes satu lagi utk ikan, ayam, etc. Tak campur2.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aan andes > tq sangat2 for the info ... i really appreciatte it ...

s2m3r said...

iLa pakai samsung...tak tahu plak pasal cornel atau ape lagi stu tu...heheh so far ok lah

boleh membakar.memanas..even masak kek pun cun...microwave