Monday, September 15, 2008

~ My Checklist ~

cool Sungguh cepat msa berlalu .. dah 15 hari dah kita berpuasa ... tak lama lagie dah nak sambut Aidilfitri ... tgk member2 & org sekeliling ... ada yg dah beli barang keperluan raya .. shopping baju raya, buat biskut raya dan sebagainya ... dulu2 masa masih single-mingle keperluan diri yg jadi keutamaan .. nowdays .. keperluan anak-anaklah yg jadi keutamaan ... normally dorg la yg excited sekalie kan ... I already prepared few things that i need to checked .. The checklist are :-

arrow Terawih di Majid Negeri Shah Alam

arrow Prepared checklist bajet raya

arrow Baju & Kasut raya for Adam

arrow New kasut raya for us

arrow Duit raya utk ditukar + sampul raya

arrow Servis kete

arrow Ambik our baju raya kt tailor

arrow Beli barang utk buat Kuih tart .. this is a MUST biskut raya yg kita akan buat tiap2 kali raya .. utk kuih raya sendiri dan untuk dibagi pada my MIL + order2 dari close family & regular customer jer wink

arrow kemas our home before balik ke kg nantie

arrow Burn lates2 song kt CD utk dijadikan halwa telinga sepanjang hubby drive masa balik kg nantie .. so x ler bosan sangat ... he..he...

mrgreen yg bagusnya ada checklist nie sebagai reminder & guidelines kita .. so bleh check apa2 yg penting takut ada yg tertinggal ker ... so kawan2 lain dah buat your checklist dah??? mrgreen

4 comments:

mrs hafiz said...

d, beli kasut ktner nanti?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

maria > x plan lagie .. kasut adam maybe bei kat al-ikhsan .. ada sales .. mana tempat nk carik kasut best2 yer???

linahilmin said...

hi...
wah, byk benda i terlepas..
1. happy belated b'day to ur darling son.. "adam dah big boy! moga jd anak soleh & mintak kat mama cepat2 bg adik!!!"

2. happy belated bday also to ur mil..

3. jeles tengok org nk cuti raya.. kita raya kat kl je this year, harus banjir puchong nanti! hu hu...

4. last sunday, i went to jusco equine, cornell oven ada sale tau, from rm400+ tinggal rm200+ je.. i pun berkenan since i takde oven, but nanti2 lah, dulukan yg nk 'keluar' ni dulu!

k, salam ramadhan & nuzul quran k..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Linahilmin > Thanks sgt2 Lina .. oh TQ for that info about oven tue .. hopefully kt jusco klang nie pun ada offer ... nanti bila dah selamat deliver jgn lupa inform ok .. i doakan semuanya selamat ;-)