Wednesday, May 6, 2009

I'm Sick

sad semalam petang lps keje ... kita dah rasa sakit2 badan .. lepas maghrib tue badan kita semakin panas .. sampai rasa x lalu mkn .. cuma jamah skit hawaian chicken yg hubby bawak balik dr ofis seketul .. pas mandi semua .. terus naik atas katil selubung .. husband yg mandikan adam .. kemas dapur, basuh pinggan semua .. mlm tadi temp bdn kita almost 38c .. smpkan husband tampal kool fever kt dahi kita .. kata husband mcm tido sebelah iron mrgreen ... husband suruh kita cuti jer hari nie .. tp kita gagahkan diri ke ofis juga .. sebab isnin lepas dah MC .. tak kan nk cuti lagie hari nie .. pagi ni kat kafe x selera nak mkn tp paksakan juga diri telan bubur nasi 2-3 suap sebab nak mkn ubt .. aduyai .. menaip keje2 ofis pandang monitor pun dah rasa panas berair jer mata nieh .. adam dah baik demam .. mama dia plk take turn hu..hu..hu rolleyes

20 comments:

~Atie+Farid~ said...

moga sis cpt sembuh...skang ni mmg musim demam...

mama tisya said...

mmg tgh musim demam..eryn sejak ahad lg tk sedap bdn tp senin p kj pastu doc bg mc selasa..pttnye arini dh kj tp ptg smlm tiba2 merah kt muka mcm alergik so doc bg mc lg...

ijan@2 aka ummihakimi said...

musim le kot...
kekza nie pon..
da kurus da...
kedemaman,,

ijan@2 aka ummihakimi said...

musim le kot...
kekza nie pon..
da kurus da...
kedemaman,,

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > TQ atie .. mmg musim la skrg nie

erynn > itu lah x larat nie ..tp kuatkan diri ke ofis jgk

ijan > ye ker .. kak eza pun demam gak .. kita pun tak lalu mkn sgt nie

zai@umiaiman said...

skrg ni cuaca tk tentu kan.. nk2 plak shah alam ni panas yaa amat..
diana , moga cepat sembuh yer... klau tk larat mc ler.. cian badan n bb tu..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zai> TQ zai .. itulah kan petang2 panas giler cuaca .. kalau tak larat esok kita mc je lah

Mama Lyna said...

Take care diana yek...sian diana, mesti rasa tak larat kan... kalau pregnant pehtu badan tak sihat...ejan dah penah kena time pregnant lyna ari tue...sungguh2 tak larat

mazzura said...

jgn lupa makan ubat ye...nape xmc je..gigihnye bekerja

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Lyna > itu lah .. bdn mmg rasa x daya sgt2 nieh ...

zura > isnin lps kita dah mc .. x kan nk mc lg hari nie ... hu.hu..hu

mummy aryan syamil said...

akk...tkcr
semoga cpt sembuh ye...

linahilmin said...

klu dah tak larat sgt, mintak blk rest kt umah la... tp takpe, mama kuat, baby kat dlm tu pun mesti kuat cam mama dia nanti!
take care..
ps- ni demam penangan hp baru nih!!!

cujie said...

ala diana... demam pula ye...
untung badan ada husbandyg very caring kan...
hehehe... ok jgn lupa makan ubat...

rehatkan diri tu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiera > TQ shiera

lina > itu la .. menguatkan diri nieh ke ofis .. penangan hp baru yer ..he..he..

cujie > nasib la husband kena settlekan sumer .. ok TQ cujie ;-)

:: vErde+hAzizi :: said...

take gd care of urself darling! ;)
klo tak larat n tak betol2 baik lagie pedulikan nak g keje...yg penting ur health k ;)

TEACHER OF SOMEONE said...

semoga cepat sembuh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

verde > TQ dear .. itu lah if tak larat lg esok cutie ler gamaknya ;-)

noor > TQ noor ;-)

shuzana said...

demam ek..dulu shu pun mcm tu..mase awal2 preggy..dh la mase tu nak resign..emm dugaan nak jadi ibu semula mmg mcm tu..semoga diana tabah menghadapi 1st trimester ek..

M@L@ said...

musim demam ler skrg ni..jaga diri yer..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > itu lah shu .. hopefully keadaan akan beransur ok ..

kak mala > itulah kak musim demam nieh .. lps adam kita plk