Tuesday, May 26, 2009

Laici ;-)

lol heh...heh .. alhamduillah .. dpt juga laici yg diidam-idamkan .. mula2 beli laici tin .. tapi cam x feels gitu .. beli kt pasar yg fresh puas hatie mkn .. cuma ada rasa masam2 skit .. x ler manis mcm dlm tin tue .. pregnancy kali ni kita suka sgt mkn buah smile ... nasib baik la buah yg kita teringin tu ada .. so mmg rezekiiii ler mrgreen .. agak2 kalau pegi petaling street sure mcm2 buah ada .. kalau gi PS tue kita suka beli anggur kt situ ..manisssss giler buah dia .. harga pun boleh tahan ..bleh tawar2 skit mrgreen

24 comments:

Mrs.Nury said...

sedapnya tgk buah laici tu.Masa nury pregnantkan balqis pun suker mkn fruits.Fruits yg paling nury suker ialah buah cherry ngan strawberry.Like u said kan kat PS mcm2 buah ada...yup if i teringin nak mkn buah yg mahal-mahal kat situ bleh dpt murah-murah hehehe :)

hOtMaMa said...

uols..kita yg tak pregnant nih pun teringin sangat nak makan buah laici tuh...last2 mlm td dapat gak makan.. beli 4 ikat terus kat pasal malam..

wahh..dah pregnant for 2nd baby yer.. congrats!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nury > wah dasat stwberry tue .. lama tak gi PS borong buah ..he..he..

hotmama > wah smp 4 ikt yer hotmama .. TQ mama .. dah 15 weeks dah ;-)

Afne said...

isshhh.. rabu lps nmpk dh jual kt psr mlm tp ssh nk berhenti parking sbb sesak sgt. mintak skit... hehe

CT NORAMIZA said...

ini kes mengidamlah ni, :) x pe, makan puas2 ok. tp best kan bila pregnant, mintak je kat husband, insya-allah, dapatttt

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

afne > haaaa balik nie singgah mana pasar @ kedai buah beli yer afne ..

CT > itu la .. untung .. if x preggy pun hubby carikkan gaks ;-)

SyahNur said...

wa.. ngidam laici ke?? hehe.. bagus, makan buah bnyk2, bnyk khasiat n vitamin...

SyaNa said...

aku plak yg tingin laici ni..iskhh kamo ni...mana nk cari ni ermmm

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

sedapkan makan buah fresh kena plak ngan cuaca panas skrg ni... mmg syorga ....

ijan@2 aka ummihakimi said...

diana sedapnye buah laici... aritu tengah pepanas.. tetiba abanku g kuarkan buah laici dr esbok.. trus NGAP.. NIKMAT GILEW...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nur > he..he.. ngidam nasib baik buahnyer ada .. ;-)

syana > skrg musim syana .. kedai buah@pasar ada

sue > he,.he... betul2 mkn sorg tue ;-)

Ayu Jaffar said...

selalu kalo beli mesti terkena yg masam....tapi yg dia bg rasa manis lak...

zailamohamad said...

Sedapnyer tengok laici tu..masam2 manis..owh..Zaila xberani beli sebab nanti Haziq & Ameera akan batuk2..so kalo mengidam sgt, beli makan kat opis..hihihi..

tnihartini said...

mkn selagi boleh tau.... kang dlm pantg xleh mkn dh...

cintaKusayangMu said...

sedapnye laici...xprnh lak qis rasa laici fresh cmtu..
slalunye yg dlm tin je qis bedal..

Mrs LVoe said...

slalu mkn dlm tin xpnh beli yg asli

cujie said...

hish hish buah laici... tak puas makan sebenarnya... bila terkena buah manis mesti nak lagi... juicy sungguh

masa peknen dulu pon cari fresh laici... sorang je makan dan sorok buah lebih takmo bagi hubby perabih..

mama tisya said...

hah mkn laici yg ni tk manis sgt mcm dlm tin kn...smlm fil bli kt jusco...

hacienda said...

xpnah rase laici buah..slalu mkn yg dlm tin je

TEACHER OF SOMEONE said...

wah...sedapnyer nmpk...
nak kena g cr buah laici gak ni ;-)

Zihan Naszeri said...

aritu beli kat pasar kg baru yg die bukak tengah2 malam tu..
sedaaaaaap sgt di...
isi die tebal sgt

Anonymous said...

Hurmm makccu masa hasif hari tu pun nak makan laici and dapat. Buah2 ni paling murah kat chow kit.. baru smalam beli laici kat chow kit sekilo 3 hengget jer tergezut gak buah mangga harum manis and harum wangi yng makan ngan pulut tu 3 kilo RM10 jer.. nak makan buah apa lagi calling makcu nanti makcu blikan... weekend ni kalau nak makan nasi kenduri puas2 mai umah makcu ada amik catering tuk dua kenduri menu paling best daging masak itam.. Tapi kalu buah dari thailand ni kurangkan makan yer bahaya tuk kesihatan - Makcu

Anonymous said...

Hurmm makccu masa hasif hari tu pun nak makan laici and dapat. Buah2 ni paling murah kat chow kit.. baru smalam beli laici kat chow kit sekilo 3 hengget jer tergezut gak buah mangga harum manis and harum wangi yng makan ngan pulut tu 3 kilo RM10 jer.. nak makan buah apa lagi calling makcu nanti makcu blikan... weekend ni kalau nak makan nasi kenduri puas2 mai umah makcu ada amik catering tuk dua kenduri menu paling best daging masak itam.. Tapi kalu buah dari thailand ni kurangkan makan yer bahaya tuk kesihatan - Makcu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

erryn > itu la ada rasa masam2 byk

hasnidar > skrg tgh musim laici nieh

noor > kt psr mlm byk gaks

zihan > yg beli nieh x tebal nipis jer ;-(

makcu > oh bestnyer murah tue .. kt psr mlm nieh RM6-RM5 sekilo.. ada yg manis byk yg masam .. hjg minggu nie ada family day kelaurga MIL kt cameron ..kirim salam semua k ;-)