Wednesday, July 22, 2009

My Produk ;-)

cool heh..heh.. mekasih sgt2 yer pada kawan2 yg dok puji2 tanya produk apa yg kita guna kat muka .. sebenarnya muka kita berseri-seri dek kerana seri preggy mom itew .. heh..heh...redface ... kita nie guna produk biasa jer pun .. x der ler yg mahal2 .. mana yg mampu jer redface .. tapi dek kerana korang2 dah tanya .. so kita share info tentang produk2 yg kita guna nieh okies .. apa yg penting produk2 nie semua tgk keserasian muka .. ada setengah org kulit sensitif dan beza-beza x leh guna sebarangan produk .. so carik produk yg mana kulit muka korang serasi yer mrgreen
1) Nouvelles Visages (facial Soap black,Toner 1,Toner 2, Toner Normal, sunblock) .. guna since tahun 2000 .. time preggy toner 1 tue kita jarang guna .. guna toner 2 & toner normal & sunblock jer .. yg bagusnya produk nie kalau sekalie harung beli tahan ler dlm 6-7 bulan .. jimatt mrgreen
2) Olay Total Effect sbg mosturizer kat muka .. sapu 2 kali sehari lps mandi yer
3) Apricot Scrub St Ives > seminggu 2 kali kita scrub muka .. mmg rasa fresh jer muka lepas scrub nieh
4) lepas scrub muka taruk St. Ives Firming mask .. mask nie kita pakai seminggu sekali jer
5) Produk wajib ada dlm handbeg > Bobbi Brown 2 way cake > kita guna since thn lepas .. kita guna time special2 ocassion kuar jalan2 ada event majlis2 jer .. time letak kt muka tue x yah tempek beriya .. just letak light2 nipis jer .. so nampak natural jer muka

lol heh..heh.. itu jer ler .. produk2 muka yg wajib kita guna .. bab2 produk makeup yg lebih details pun korang nak ker ???? share satu2 lah yer .. sekian ... mrgreen

28 comments:

Cujie said...

no wonder la berseri-seri...
cerah je nampak muka diana...
yes dah tahu rahsia besar diana ni...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cujie > heh ..heh .. rahsia besar yer ... segan haku ;-)

~Atie+Farid~ said...

oo..ni rahsie muka akak cantik ye....nak try jugak la..mane la tau kot besri mcm akak...hehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > cuba ..cuba .. silakan ;-)

zai@umiaiman said...

patut ler.. nengokkan diana ni berseri2 jer.. hmm bagus gak share2 cm gini buleh wat panduan..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zai > seri preggy moms tue bertambah2 heh ..heh.. takper x kisah share ;-)

~ Lady ell ~ said...

amboi...patut ler cantik menawan..:)tp nape bnyk banau toner nyer diana..

Jaja said...

diana punya kulit nampak sekata..flawless je..glowing pun ada gak. suka tengok. ditambah plak dgn seri preggy mom.
klu LIVe lagi suka tengok coz mmg gebu habis

ini lah rahsianya ye? pakai NV =)

thanks sharing info

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ell > heh..heh.. toner tue beza2 pakai ikut time .. siang lain mlm lain .. heh..heh... tp since preggy nie siang mlm pakai normal toner & toner 2 shj ..

acik > heh..heh.. segan hakuuuuuuuuuu .. no problem kita tak kisah share2 info dgn semua nieh ;-)

Shikin@Ummi AN said...

ooo...padanlah muka diana gebus habis...cantik berseri jer akak tgk.Time preggy pun still comel dan cantik..

SyaNa said...

tapi mmg muke ko mcm pink2 sket la..mcm kulit baby gitu
aauwwww
tu la rahsia nye ye..
aku ni takat yg basic je..mask2 mmg aku tak pakai
tu yg muke tak cantek :(

Mrs.Nury said...

ic..no wonderla muker cik diana kiter berseri-seri sokmo.I like bab2 kecantikan ni.Betul kata u diana lain kulit lain caranya.Kalu u sesuai guna that produk baik teruskan & itulah rahsia kecantikan kite kan hehehe....but compact powder bobbybrown ok ek??Ada jugak i dgr katanya elok cam mac.Ni harus cuba belila...nury just guna compact bodyshop sofar ok jugak la.Thks for the tips & share diana.Bertambh berseri-seri mak buyung ni

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shikin > TQ shikin .. seri preggy moms tue ;-)

syana > mask dgn scrub tue kena rajin buat seminggu sekalie .. heh..heh..

nury > heh...heh.. segan ler kita .. kita tak kisah share dgn semua .. try ler 2 way cake dia .. tp seb beli tue suruh makeup artist BB tue try dulu kt muka kita apply tgk serasi tak ..

mar!ahaf!z said...

owhh pakai NV ye..
kita plak cpt boring, jap tukar tu ni.. slalu brand2 yg ada kat farmasi tu la.. hehe..

st ives scrub tu maria pun suke.. best..

mummy aryan syamil said...

patut r muka akk santek jerk..
:)

kite pun pki olay kak..memang sherasi

eza said...

patut ar....
huh...kalu aku idak ler....tak kose teman....

M@L@ said...

patut ler cantek.. akak pon jrg pkai musker ni..maleh nak buat tu lah kulit selalu ada jerawat kot...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

maria > kita plk jenis mls tukar2 tgk serasi ok jer ;-)

shiera > VOTE 4 OLAY yer ;-)

kak eza > heh..heh.. kena rajin sket kak ;-)

kak mala > heh..heh.. sy dah terbiasa rutin tiap2 minggu ;-)

Mamamanja said...

memang nampak berseri2

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mamamanja > TQ heh..heh ;-)

shuzana said...

patut le comel..ditambah dgn tgh preggy...

CT NORAMIZA said...

o pakai bobbi brown ha, patutlah nampak cantek je muka dia :) heheh...

shiemz said...

Shiem pun pakai scrub mcm diana gak..mang best sgt lepas panakai..ghase licin jer muka..tapak tgn pun samer.. hehe.. stock nak hbs... nak kena beli la.. hehe

nzh1979 said...

eheh..byk nye erk alatan2..
zam skang makin malas ler..ngape ntah..teruk nau dah muka.. pakai pencuci jer..malas giler ahaha

ala..org cantek kan diana..ko pakai ape pon org cakap tetap cantek..eheheh tol tak?? ;)

mama_umar said...

st ive & olay sameee..suke olay tu x lekit2..tgk bobbi ni tingin nk makeover lak,ekeke

AlizMieAlya said...

nk try la product 2,3,4 tu kak..cm best je..hihi..lame tul tk scrub muke ni..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > heh...heh.. TQ shu ;-)

CT > bleh try nantie ;-)

shiem > wahhh dah beli yer stok baru

zam > kita laks terlebihhh rajinnn

ZT > heh..heh.. samaaaaa ler kita ;-)

aliz > try yerr nantie ;-)

mama-syira said...

hai, salam singgah. nak tanya, pakai NV tu menggelupas tak muka? mekasih sudi share.