Friday, July 24, 2009

Our 2nd Adorable Prince ;-)

biggrin Petang semalam kita ada appoitment full scan details di Pusat Perubatan Umra' ... scan 4D details kali nie lebih menyeluruh coz dia cek baby details secara lebih terperinci (cek jantung, brain,buah pinggang, kedudukan baby, uri.. etc ) ... nama dr. yg can tue Dr. Lim .. peramah & baik sgt2 .. mmg teruja giler tgk gmbr2 baby & pergerakan dia tue .. dr siap burn gambar2 scan 4D tue & video baby bergerak2 tue dlm cd .. memang x jemu tengok lol .. lepas habis details scan kita jumpa dr. pakar O&G Dr. raffi pulak .. ada ubat tambahan diberi utk naikkan my HB + ubat thn sakit coz kita dah mula rasa sakit belakang + sakit punggung .. hu..hu.. rolleyes total bil RM170 ONLY ... dah the good news is kepala baby dah mula pusing ke bawah ... insyaallah .. dpt bersalin normal kali nie .. doakan yer kawan2 mrgreen
taraaaa ... sapa nmpk "bird" dia mrgreen
nmpk clear muka dia kan mrgreen
muka baby lagie mrgreen
time nie baby tgh smiley .. cheeeseee mama & papa mrgreen

30 comments:

eLYies said...

kali ni bird lagi ker..takpe..maner2 pun tak kisah kan..janji ibu dan bayi selamat...

yies doakan semua sihat dan selamat..amin.

linahilmin said...

best moment kan mothly checkup tengok scan baby...
adam dapat adik boboy ye, suka lah dia, ada kawan wat main ultraman, main bola!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

elyies > sama team sparing adam nieh .. TQ elyies ;-)

lina > itu ler .. ada geng adam nieh ... tue yg dia excited ;-)

~Atie+Farid~ said...

kak...bestnye nengok bb...

atie doakan akak n baby selamat, sihat dan dipermudahkan...

saveme_zero said...

huwaaaaaaaaa..terharu aku melihatnya. subhanallah..huhu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > TQ atie ;-)

sue > kita tgk time scan tue pun terharu + teruja ;-)

Cujie said...

hehe suka tgk scan baby nih
semoga dipermudahkan saat bersalin nanti...

Ayu said...

Bestnyer..Tahniah Semoga Diana Selamat melahirkan nanti..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cujie > itu ler .. tgk video dia gerak2 tue mmg kagum

ayu > TQ kak ;-)

nzh1979 said...

wahh..dah buat detail 3D erk..murah gak kat situ kan..tapi zam dah buat haritu kat senawang..so maleh nak wat lagik..ehehe
best la adam ada dah geng pasni bermain..
arif time nak tido kan sure nak susu..pastu dia leh borak kat perot "babyyy..nanti ayif wat shushu tuk baby eh" poyo tol anak aku..ekekeke

M@L@ said...

ala seronok nyer tgk bb kat dlm peyut...
akak dah npk bird2 dia...hehehhee

mar!ahaf!z said...

:)tgk diana wat ni.. maria rasa nak pergi wat lg je.. hehe, tak puas..
moga ibu n baby selamat nanti.. jaga diri k.. kasi hb naik.. :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zam > itu ler baiknyer arif leh tolong jaga baby nantie ... ;-)

maria > buat jgn x buat eh..heh.. TQ yer ;-)

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Bestnya diana...eura doakan moga semuanya selamat nti...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

eura > TQ eura ;-)

CT NORAMIZA said...

insya-allah diana, kami semua doakan awak dpt bersalin normal, baby sihat mama pun sihat, ok. take care!!!

AyuAyumie said...

bestnya dpt tgk 4D mcm nie... murah pulak tu kan..

semoga diana dipermudahkan urusan bersalin nnti...dan baby + mummy pun sihat...!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > aminnnnn .. TQ CT ;-)

ayumie > itu ler .. dulu time adam buat kat DSH kena RM395 .. aduyaii mahal .. kt sini best & murah plk tue .. TQ ayu ;-)

mummy aryan syamil said...

ala..dpt tgk die smile ye..aryan dulu muncung je lebih..:P

tnihartini said...

sama abg adam yer... buleh main bola pas nie..

Ami said...

alhamdulillah yg penting sihat semua kan diana,take care!

shuzana said...

wah diana..shu tak penah wat scan 4d..ingat kat uk dpt..kat sini spjg pregnancy..2x je wat..tp shu dtg pun mase tu dh 6mths..so dpt wat skali je..jeles2..

pastu x reti kalau tgk sex dia..kalau doc kate boy or gal..ikut je la..hehe...

ME said...

.. wow bestnya .. mesti tak sabar nak tunggu

hacienda said...

syoknye...xsbr nk tggu baby ni besar n boleh scan..smoga pregnancy kali ni berjalan lancar... syok ek diana asyik ulang2 tgk video baby ek

~ Lady ell ~ said...

alahai seronoknya dapat scan baby 4D.Kat sini tkde lah..kalau ada pun tempatnya jauh n haraganya mesti mahal.Apa2 pun Ell tolong doakan diana dapat bersalin normal ye.
semoga dipermudahkanlah segala urusan ...

AlizMieAlya said...

yuhuuuu..sonoknye tgk..teringat time wat 3d alya..berbunge2 rase hati kan kak.. :) :)

cintaKusayangMu said...

wah..msti adik baby dh xsbr nk kuar jmpa abg adam kn....
rindunye nk pregnt lg...

mama_umar said...

alahaii comelnyeee..zt nye detail scan next month,,huhu..hrp2 tunjukla gnder :)

Ayu Jaffar said...

waaaa geng adam nie :p

tahniah diana

Mrs.Nury said...

syioknyer g scan 4D.Kiter tak pernah g try.Wah diana bakal dpt another boy ker??? 2 heroes will be then.Sonokla adam dpt adik lelaki bleh tahan main la dia nanti.