Sunday, August 9, 2009

Weekend ;-)

biggrin Hari ini hari ahad 9.08.2009 .. it's my (FIL) abah Birthday .. bestkan .. semalam it's my birthday .. hari nie turn FIL pulak .. awal2 pagi received sms reminder from SIL .. lepas sms & wish FIL kita siap2 turun ke bawah utk mengemas .. hari nie suppose ada jemputan kenduri kawin & birthday Umairah .. tapi sudahnya kami x ke mana2 pun .. bgn awal pagi td kita sakit2 badan belah kanan .. mcm salah tido plk rolleyes .. kita memasak + mengemas + layan adam + lipat kain kt bawah .. hubby plk iron baju ofis stok utk 2 weeks .+ cuci semua toilet rumah ... dahlah semalam cuaca rasa berbahang semacam .. so mmg rasa x selesa sgt2 confused .. lunch kami smlm sup ayam sempoi & nasi putih jer .. mmg dah mls tahap gaban namanya .. lps solat maghrib barulah kami gerak kuar rumah .. plan nak ke kondo lama tgk surat & isi minyak kete ... lps balik ambk surat & isi myk > terus shoot blk rumah > utk dinner kami habiskan lauk siang tadi > tgk citer 40 hari bangkitnya pocong kt TV2 .. terus kami naik atas tido .. that's all our weekend story ..korang yg lain apa aktiviti weekend korang ??? cool

ps : korang perasan tak cuaca 2-3 hari nie rasa berbahang skit .. ker kt area rumah kita jer yer ?? rolleyes

6 comments:

eza said...

cam biasa pagi ahad wat bekfes serba ringkas,kemas umah sikit2,sidai baju,pastu siap2 nak gi kenduri kawen kat area umah ku ittew.aaa..la diana bufday party umairah pon tak attend.gi billion bli hamper baby.lawat kezen baru pas bersalin.PIL plaks dtg kat umah kezen tu.bawa balik umah..zzzzz kejap.SIL dtg plaks.Kluar dinner reramai.Balik umah.Kemas beg sekolah anak2,kapur kasut sekolah,iron baju,mandi & zzzz.....sekian...

CT NORAMIZA said...

sama je diana, mmg panas, kalau dah panas, sendiri mau ingatlah, on je a/cond, habis cita. :)

weekend mmg x ke mana2, sbb kami tlh mengkuarantinkan diri sendiri, takutlah plak, makin ganas plak H1N1 ni, takutkan. kena hati2lah

~Eila @ Along~ said...

eila pun tak dpt pgi bezday umairah..ade kelas umrah dan kenduri kat rumah mak...eila pun buat kenduri sikit kat umah tuk jiran2...huhuhu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak eza > wah akak nya xtvt lagie penuh yer ;-)

eila > itu ler .. cuaca pun pns smlm .. bahang .. mmg duk umh jer kita eila ;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > kami pun weekend lps duk rumah saja .. settlekan laundry, kemas umah, iron baju .. penat giler

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

mmg bahang pon..
smpi mandi berkali2..
anak pon susah nk tidooo