Wednesday, September 9, 2009

Entry mix ;-)

arrow Sabtu : 5 Sept 2009
hari nie hubby keje .. petang pkl 4ptg baru hubby smp rumah .. hari nie ada jemputan berbuka di rumah baru bos hubby di sek 7, shah alam .. rezeki mrgreen .. lps isyak kami gerak balik ke rumah .. ada kejadian berlaku kat rumah bos tue .. kita jatuh coz terpijak kuah tomyam yg tumpah kt lantai .. adeh .. nasib baik tahan dgn lutut .. cuma kt bhg bawah perut tue rasa sakit skit rolleyes
arrow Ahad : 6hb Sept
hari nie awal2 pagi kemas rumah + settlekan laundry yg berbakul2 tue .. hubby take turn vakum bhg atas .. siap tukar cadar 3 bilik tue .. bagus kan mrgreen ... lps mengemas tue .. kita sambung lipat kain kt bawah .. tgh2 lipat kain MIL call bgtau dah smp depan pagar rumah .. kita terus larik masuk bilik air .. dah ler tgh comot2 mengemas umh tadi .. adehhh .. segan lorrr mrgreen .. yeayyy hari nie MIL & FIL dtg berbuka kt rumah .. kami beli menu berbuka di bazaar ramadhan @ pekan meru jer .. lps isyak dorg rest2 kejap .. FIL & MIL ajak kami tido kt umah gombak plk .. so kemas ala kadar je .. terus berangkat ke rumah FIL di gombak smile
arrow Isnin : 7hb Sept
cuti nuzul quran ... awal2 pagi kami hantar MIL balik ke kulim ke hentian duta .. bas pkl 10.15am .. otw balik tue kami tgk jalan hala ke pusat bandar KL jem giler .. sesak bangat .. rasanyer ramai org turun KL shopping kot eek.. agenda kami belah petang tue kami berbuka di rumah nenek di Puchong pulak .. menu yg sedap giler .. msk lemak pucuk ubi + petai + tempoyak .. mmg sodappp ler siap tapau balik satu bekas utk sahur he..he.. .. lps isyak kami terus gerak2 balik rumah .. tidooo kepenatan lol
arrow Selasa : 8hb Sept
hari nie EL .. rest & lepak + melayan adam kt rumah jer .. belah petang tue hubby call inform dia balik berbuka sebab dia plan berbuka dgn member2 ofis & exboss dia .. makanya kita berbuka sorang2 dgn adam ler .. menu sempoi .. kita berbuka cucur udang + air milo ais + buah anggur + kurma .. sempoi giler .. tp kenyang ... jimat kan lol .. habis dah entry sepanjang cuti2 lepas cool

17 comments:

shuzana said...

wah..kenyang ke diana makan cucur udang je..kalau shu..tak sampai setgh jam..dh cari nasi lagi..hehe

CT NORAMIZA said...

la sian diana, asyik jatuh je kan, kena extra careful lah, nasib baik x jatuh tersembam, take care

SyaNa said...

iskhh hati2 tau beb
nasib takde ape2

lamaaaa ko cuti ye
jelesss heheee

mar!ahaf!z said...

kdg maria makan kurma je dulu, pastu ingat nak makan nanti2.. tp kalau tgu2, terus kenyang tau.. pastu tak jd nak mkn. trimester ni dlm bln pose mmg tak lalu nak mkn byk2..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shu > kenyang plus air milo ais satu mug beso ;-)

CT > itu ler kena hati2 pas ni ;-)

syana > sebab sapa tah mkn tumpah2 tgh jln .. aku laks jd mangsa adeh .. penat wehh .. tue yg rest2 time cuti ;-)

maria > kurma tue pun bagus mkn .. kita time sahur mkn sebiji tiap2 hari ;-)

Nana said...

ish bahya tu kak mcm mn leh tjatuh

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

nana > masa kt umh boss hubby tue ada org mkn tom yam kuah dia tumpah kt lantai x tumpah .. naya jer la kita lalu tergelincir .. adehh ;-(

zai@umiaiman said...

diana skrg cm ner.. yg jatuh tu... hati2 yer... risau plak baca n3 td.. harap2 semua ok...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zai > ok .. sebab kita thn jatuh tue dgn lutut .. esok tue lps rest ok dah .. TQ yer ;-)

lia said...

ni n3 terpantas merangkumi hari2 yg tertinggal la yer ;p

hati2 ya.... jgn sampai jatuh lagi lps nih...

hacienda said...

wah diana - cite pasal cuti n menu mkn je ek..hehe..diana,nk tanye slalu BP diana ok x ms checkup dlm brape ek?

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

lia > itu ler .. citer pendek2 jer ;-)

has > sejak akhir2 nie BP ok jer range dlm 130/70,120/80, 110/70,110/60.. sekalie tu jer more than 190 .. tinggi .. lps dr tue ok dah normal jer

shiemz said...

hns...makan makanan berkhasiat... sian baby tue nanti.. lapo...

M@L@ said...

nasib x per2.. akak masa dulu pon penah jatuh spai kaki terseliuh bengkak tp alhamdullilah bb x aper2...

Ayu Jaffar said...

iskkk nasib baik diana jatuh takde apa2....


take care :p

ME said...

hati2 Diana .. mcm mana boleh jatuh tu.

Selera nampak cucur udang tu .. nanti balik nak cari udang la

MaMa ZuRa said...

tghari cam ni..cucur udang tu dah jadi igauanku..perut berbunyi2..adoii