Tuesday, November 24, 2009

PRESENTING...Our 2nd PRINCE

Alhamdulillah...
Selepas masuk semula ke HTAR buat kali ke 2, pada hari Sabtu 21 November 2009 jam 7.50mlm, akhirnya lahirlah seorang lagi PUTERA dalam keluarga kami.
Sedikit coretan tentang pengalaman kite bersalin kali ini :
- pukul 5am pagi, air ketuban dah pecah. pkl 12tgh dr suruh lunch dulu.pkl 12.30 kita ditolak masuk labour room.
- doktor check bukaan still 3 cm.
- kite dimonitor oleh doktor hampir 8 jam. even tgn kiri dan kanan dah dimasukkan drip utk bg cpt bukaan..time nie dah sakit giler rasa nak meneran
- dalam pukul 7pm doktor detech jantung baby dah makin slow.
- doktor decide kite kena buat emergency operation (ceaserian)
- pukul 7.30 mlm kita masuk operation room.
- doktor explain la macam2 pasal operation n kena sain borang2 yang patut.
- 7.50 mlm , baby berjaya dikeluarkan, tapi leher dia dah terbelit dengan tali pusat dia. itu sebab utama jantung baby dah makin slow...
- baby terus dimasukkan ke ICU sebab jantung dia slow. & masalah pernafasan Baby dimonitor selama 1 hari.
- dalam pukul 10mlm kite keluar operation room. kite tak sempat pun nak tgk baby cox baby terus diadmittedkan ke wad ICU ( Wad 6D )
- husband pg tgk baby. nak pegang pun tak boleh cox tangan kiri n kanan baby ada jarum. masuk ubat
- kite dipindahkan ke wad 2B.

Ahad 22 November 2009
- dalam pukul 12, husband, mama, ayah n adam datang hospital. Tapi adam tak boleh naik.
- husband bawak mama naik atas tgk baby cox masa tu kite tak boleh nak bangun lagi.
- petang dalam pukul 5 kite naik atas (Wad 6D), nak tgk baby dgn husband.
- baby nangis bila 1st time tgk kite... huhuhu... dgn husband dah boleh kelip2 mata lagi baby nie..yelah husband yg dia nampak dulu kan.

Isnin 23 November 2009
- hari nie kite dah boleh discharge.
- tghari ofis mate datang melawat.
- petang dalan pukul 7, lepas settlekan bill2 segala, kite pun naik atas dgn husband nak amik baby..
- settle semua kite pun berangkat balik ke rumah mama kat Jenjar0m

Inilah wajah PUTERA comel kami yang ke 2... even sakit c-sect kali ke-dua berganda2 sakitnya .. takpelah janji semuanya selamat kan ..

Baby tengah tido...

Abg Adam yang happy baby dah balik rumah...

Alhamdulillah semua dah selamat... terima kasih kepada semua yang mendoakan kite masa kat hospital. Sekarang kite kat rumah mak kat Jenjarom. Pantang kat sana. Insyaallah, husband akan update gambar baby kalau dia FREE.

45 comments:

Ami said...

alhamdulillah,baby comel dan sihat.congrats with the new addition,selamat berpantang diana,take care :)

shuzana said...

alhamdulillah..selamat sudah episod diana and 2nd putera..dan congrates ek..tembam sungguh bab ni..comel plak tu..mm ape nama bb ni diana..?

dan selamat berpantang ek..

~Eila @ Along~ said...

diana..syukur sumer dah selamat..baby comey..geram laa...selamat berpantang k..ape nama baby ni

iswatie "colours of life" said...

tahniah diana.bb pipi labuh n ada iras Abg adam la.....ada masa Kita g lawat yer...sms alamt umah jenjarom

Afne said...

congrats for ur new addition. alhamdulillah semua dh selamat. seronok le adam dh ada geng. mesti dia sbk menelek adik je kan hehe

slmt berpantang & take care.

~ain said...

tahniah.. alhamdulillah semua selamat walaupun akhirnya kena czer gak ye.. tak pe, asalkan dua dua ibu dan baby selamat!!

tahniah again!!! lepas ni makin meriah laaa blog ni.. =)

Ayu said...

tahniah...selamat dah semuanye...Alhamdulillah

NadiahKhair said...

congrats D!!!!!

pipiiiiiiiii..xtahan tgk. rase nak cubittt jek.

congrats again!! selamat berpntg n take care.

linahilmin said...

congrats d & family!

brp kg ni, sgt montel lah! geraaaammm la sgt!

Nina Rizwina said...

tahniah diana..hehhe...pipi dia gerammmnyeeeee...dpt sms 2 kali mengatakan diana dh bersalin..1st kak eza..pastu diana..thanks sudi kirimkan kabar..but sorry sgt2 tak dpt reply..kredit yeeleekk..hehheh..anyway tahniah diana...apa nama baby?

lia said...

subhanallah.... semangat sungguh adik adam ni... pp dia yg xthn tu....

tahniah yer diana atas kelahiran baby yg ke-2 ni...

hacienda said...

alhamdulillah! alhamdulillah..smue slmt..tembamnye pipi die..geram..tahniah diana...slmt berpantang..jgn lupe suh upload gmbr adik adam ek...syukur

mica@tetty said...

tahniah..ape2 pon diana dulu dr kak...gebusss tuii baby diana

CT NORAMIZA said...

alhamdulillah, dah selamat pun, tahniah ye :)

Anonymous said...

Alhamdullilah, dah selamat semua akhirnya. Congratulations to you, Dear and Welcome to the world little boy. :-)
Selamat berpantang and Take Care!!

M'

as a.k.a axa87 said...

Tahniah Diana... tembam betul pipi baby tuh... seronok sangat duduk dalam perut mama dia...

eLYies said...

tahniah diana dan asben..

bestnya adam dah dpt adik...sure dia suka sgt sbb ader geng bermain...

zailamohamad said...

Alhamdulillah, selamat semuanya..take care ya, comel bangat adik Adam ni;)

mama_umar said...

congr8s diana & famili! pipi baby bam bam lah..sonok abg adam ye mama & baby dah blk umah :)

Ezrina - A wife and a mummy of two said...

and finally...lahirlah sudah... tertunggu2 betul akak tau diana...
tahniah semua dah selesai...lega dah baby ada depan mata...
tu diaa...semangatnye...tembamnye...
kiss2 dr untie erin utk baby k :)
ada iras2 adam sket...

Chempaka Aurora said...

Congrats Diana..memang tertunggu-tunggu berita dr Diana. Alhamdulillah semuanyer selamat, bb pun kemain comel lagi. Yup...pipi dia gebu ngat. Pantang leklok k.

nizafauzi said...

congrats kak diana.

alhamdulillah sumenye selamat.. geram tgk pipi die!!!! comel :)

ape name bb kak??

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tahniah diana..
uiiiii...tembamnye pipi dia..
rasa nak gomol2 jek...
best nye dapat baby...

aldrina said...

tahniah diana..selamat berpantang...tembam nyer baby..geram sesgt.. hehe two boys eh? welcome to the club...

Zura Hasan said...

Alhamdulillah..penantian dh berakhir...hehehe...gebus mcm mama dia punyer pipi jer nie..;)

selamat berpantang dan selamat jadik abang utk Adam...

Psstt...ape name 2nd prince nie?

Nana said...

kak congrats!! cute sgt la..pipi setambun hehe

nifalnin... said...

alhamdulillah..
tahniah D, Lan n adam... n baby juge...

semoga kalian dilindungi ALLAH...

meh cni meh.. untie nak geget dagu botox tu...

Cujie said...

tembamnya pipi dia diana...
tahniah eh... take care...
so c-zer la ek... samala kita...
cuma kita takde baby...sobs sobs

Fiza's said...

cumill la... eee geram tgk.. anyway, tahniah yer.. baby kiter 22.09.. baby diana 21.11... eheeee tahniah lagi sekali... selamat berpantang yer

PHiRa said...

congrats diana on ur new bundle of joy...take care ye

farah yusri | fymso said...

Tahniah Kak Diana!!! He is ADORABLE! Geram!

Amier said...

tahniah buat Diana & Lan

Mrs.Nury said...

alhamdulillah semuanyer selamat diana & congrats on ur newborn 2nd bb.Sgt bmbamla pipi dia,buat aunty geram je tgk bb ni.Brape berat diana?Nama dah ada?

haifaarah said...

congrats kak diana n fmily. baby yg sgt2 comel. moga kehadiran 2nd baby nie...memeriahkan dan merapatkan lgi hubungan kak diana sekeluarga. selamat berpantang...tking cre. :)

MaizaC'Joe said...

salam

congrats sis.. n salam aidil adha.. cute nya baby... selamat berpantang..

Diarihatiku1976 said...

ala tomeinya... bestnya... kalau saya pun dapat mcm ni..

Mama Myaelzara said...

Alhamdulllah semua dah selamat.
Tahniah untuk diana sekeluarga.. seronok lah Adam... dah ader Geng!! Adam jaga adik ngan mama baik2 yer...
:)

mamazana said...

Alhamdulillah... Tahniah ye... Selamat Berpantang!!! hehehe...

Next, turn mama pulak. Nervousnya!!

M@L@ said...

taniah...semua selamat..
selamat berpantang..
pipi x leh tahan...comel tgk bb masa tido...

l y n n a s h a a r i said...

akak
congratss
;) heeeeeee.dpt 2nd baby boy yah

.: SharLeenZ :. said...

congratss.. 2nd hero yer.. alhamdulillah dah selamat semuanya... selamat berpantang yer... adam jaga adik baik2 tau..

~ Lady ell ~ said...

tahniah!..syukur,diana ngan baby sihat dn selamat.muka bb mcm diana la..:)

selamat berpantang!

sara said...

tahniah kak..alhamdulillah..sume selamat

honeylanz said...

tahniah...terlambat lak

s2m3r said...

dah lama nak masok sini nak wish congratulations..tapi asik hang je..anyway.....congrast diana..first time baca..tgk PRICE..ingat ape nyer..rupanya PRINCE.....jaga diri baik2 ye