Tuesday, March 2, 2010

Home Sweet Home ;-)

rumah yg dirindui sekian lama
biggrin finally ... setelah bermastautin di rumah my mom semenjak dari hari nak melahirkan aidil thn lepas ... aku kembali semula ke rumah@pck alam weekend lps .. my mom pun dah sibuk2 nak memulakan bisness kedai makan dia .. bila smp jer kt rumah ... mcm rumah tinggal dah rumah tue .. dgn semak samun .. rumput lalang dah naik meninggi .. my mini kebun kering-kontang tak terjaga (pokok kunyit mati .. pokok cili dah nyawa2 ikan dah cry) .. adehhh .. byk benda nak dibuat .. baru settle bab mengemas dalam rumah .. bab luar2 tak sempat nak sentuh lagi ... bab habuk dan sawang jgn cerita la kan .. lebih2 lagi kat siling rumah dan kt kipas tue .. hari khamis mlm nie cadang nak baca yassin lps maghrib .. al-maklum kan ada baby kecik nie kena rajin2 menyucikan rumah dgn ayat2 suci al-quran ... mlm td sempat ler makeover alih our katil & furniture dlm bilik tue ke susun atur baru coz aliran aircond tak kena kt tempat tido baby aidil .. kesian kt dia .. jenuh ler tarik perabot sana sini .. ini pun masih terasa lagi penatnya confused ..bila jenguk ke kabinet dapur + peti ais pulak .. haa ... licin dah barang2 dapur eek .. memang kena buat list brg baru ler gamaknya sebelum membeli nanti neutral

11 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

welcome home sis... hehehehe... selamat berkemas :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

atie > byk fasa nak mengemas nie atie .. he..he.. ;-)

zai@umiaiman said...

memng penat kan, mcm baru masuk umah baru... hmm xper slow2..yg penting jg kesihatan, diana pun masih baru abis pantang..jgn wat kejer teruk2 sgt..ok

Lidya said...

betui2x.. penat la nak ngemas nak sedia kan itu ini.. hehhehe

KV said...

buat slow2.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zai > itu ler .. kena ngemas sikit2 nieh ;-)

lidya > byk nak kena beli nieh ..brg2 dapur tu penting gak

KV > okies ;-)

Monalea said...

dapat dirasa kepenatannya tu diana. xpe..pelan pelan

~Eila @ Along~ said...

pelan2 di..ko baru abis pantang hehe..

Nana said...

selamat kembali ke rumah..biar mana pon kita pegi rumah kita juga ttp bez kan hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mona > kemas ikut mood nieh ;-)

eila > slow2 ngemas .. yg berat2 hubby buat ;-)

nana > itu ler .. rindu tido tilam sendiri setelah sekian lama ;-)

Nina Rizwina said...

bestnye dah balik umah sendiri..huhuh..kene amik cuti lebih ni nak kemas2 umah plak...:)...