Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan

picture google from here
biggrin aminnn .. dah masuk hari ke-2 dah kita berpuasa ... sana-sini citer psl kisah berbuka & bersahur smlm ... kisah kami lak ... kisah yg memenatkan & hampa cry .. smlm kuar ofis pkl 5.40ptg mcm tue ... terus hala ke bazaar ramadhan PKNS.. mcm biasa .. hajat nak beli ler kuih-muih sebab kami dah terbiasa berbuka makanan ringan2 dulu .. lps terawih baru mkn berat2 plk .. smp2 jer kt PKNS, org punyalah ramai .. smp nak jalan pun payah confused ... gerai jual kuih semua licin ... x der apa dah cool... yg byk gerai jual lauk-pauk ... gerai murtabak & roti john plk org beratur panjang mcm tiket wayang ... lepas pusing seround terus gerak balik ke pck alam .. smp bazaar pck alam pun sama ... licinnnnnnnnnnn .. takder apa yg tinggal .. air2 pun tinggal bekas jer eek ... kami dpt ler beli pecal 2 bungkus .. smp2 rumah .. terus cargas bancuh cucur udang & masak sup ayam .. settle .. ituler menu berbuka smlm .. kurma, pecal kg + cucur udang & nasi putih & sup ayam .. air pun bancuh sendiri jer mrgreen kalau hari nie pun hasil ke bazaar mengecewakan ... memang kena home made sendiri kuih-muih utk berbuka neutral

9 comments:

mar!ahaf!z said...

sempat diana ke masjid terawih? salute..

iswatie "colours of life" said...

mcm best jer gi param but apa kan daya param kat Banting nih x menarik selera pun...sobbbb

hacienda said...

ha'ah diana..agaknye smue org 1st day nk beli je..mn x rmi gle..xpe...jnji berjaya gak memasak dgn jayanye kan..huhu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

maria > hubby jer terawih ... i dah raya awl ..sob..sob ;-(

kak watie > lor yer ker kak ...

has > itu ler .. licin ... penuh dgn org jer ;-)

mama_umar_maryam said...

mmg untung org meniage smlm kn?huhu..kitorg pon xdpt kuih..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty > kena ler selak2 resepi kuih-muih pasnie ;-)

ayien78 said...

terus rasa " next year meniaga kuih laku gilek ni" wakakakaka bila zaman la aku nk masak kuih tu..ater tak yah g keje hik hik hik
diana...kita smpi fed up dah.. kita nk buat jek sndr dessert utk mkn bbuka... ptg ni nk masak sagu gula melaka..tahan seminggu...mkn jerla yg tu hahahahar... weekend ni nk cuba buat caramel instant tu..simpan dlm fridge.. berbuka baru mkn... tapi jemu skitla sbb menu kuih yg sama..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ayien > aku pun rasa gitu ler ... msk sempoi2 jer .... puas hatiee ;-)

~ana~ said...

kak, awal2 pose mcm ni la..nafsu banyak menguasai diri..tu yg banyak mknan habis tuh...heh3x..