Wednesday, June 15, 2011

M.A.I.D

novel baru yg best sgt2 .... hanya RM26 ... tebal pulak tue ... must buy pada peminat2 novel tegar cam aku nieh ... oh yer sejak akhir2 ini aku dah kurang minat beli novel2 from alaf21 ... aku rasa new novelis dan new publisher lagi best2 jalan citer dia .. dgn harga RM2+ tue .. berbaloi ler beli novel yg best gaya susnan dan jalan ceritanya ..ye tak????


Sinopsis :


Pengembaraan Noorul ke alam yang serba baru bermula semenjak menjadi pembantu rumah di penthouse mewah seorang lelaki kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang cerewetnya mengalahkan nenek kebayan. Oleh kerana sifatnya yang cerewet itu, Noorul menggelar Harris Mr. F. Kenapa F, bukan G atau H? Kerana F itu adalah untuk ‘fussy’ atau di dalam bahasa Melayunya cerewet! Semua yang Noorul lakukan sentiasa mengundang tengkingan dan jelingan tajam Mr. F.


Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada awalnya, entah bagaimana mereka boleh makan semeja. Semakin lama Noorul mengenali Mr. F semakin banyak pula sebab yang dia temui untuk mencintai lelaki itu.


Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa dinikahkan. Gusarnya hati, Allah sahaja yang tahu kerana dia tidak pasti sama ada Mr. F boleh menerimanya sebagai isteri atau tidak. Noorul mula berteka-teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?

11 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kasi review sket bleh? hehe nak p cari gak sblm sem dpn bermula..nanti x sempat nak baca novel dah...huk huk huk

~ana~ said...

kak, saya masih lg setia dgn alaf 21. tiap kali nak bc yg lain, rs mcm nak x nak je..heh3x

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sue > dah ltk sinopsis

ana > kena tukar2 ana .. kita pun mula2 rasa gitu .. tp bila dah baca yg lain besttt puas hati

ayien78 said...

diana..tu citer betul ttg ayien tu hahahahar... fes time jumpa org eja nama noorul sama mcm nama ayien... hahahahar...balik ni nk g mph nak beli buku ni la

Zura Hasan said...

hehehe..ni terbitan kaki novel ke diana? byk novelis2 baru kan skrg...sy dlm proses nk cari balik karya2 Ma Leechuswan..novel Gelora akn diulangcetak oleh geng kaki novel..hrp2 tak miss la...pehtu nk cari balik novel2 samsiah mohd noor, tangisan bulan madu...byk novel2 alaf & CESB yg dh ilang..dl2 pas spm angkut segala novel pi skolah..ramai kwn2 pnjm, tak pulangkan..huhuhu

mama_umar_maryam said...

pehhh..mcm citer korea fullhouse tu kan ..slmt membace diana! zt dah lameeeee giler x bc novel ;p

jemput join GA zety ya

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zura > wah byk novel2 lama tue ... kdulu mampu pinjam library punya jer sebab tak mampu beli ..now dah ada koleksi sendii sket2

zetty > itu ler psl .. if sempat aku join yer ... tak menang kaki tangan dah dek keje ;-)

SyaNa said...

baca sinopsis pn da tau best

Lia said...

salam perkenalan... selalu silent viewer jer.. tp selalu jenguk blog awak... novel ni dh beli 3wks lepas .. tp blm sempat nk baca lagi..reveal novel lain dulu.. kl dh ckp best.. x sia2 la beli..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

lia > salam perkenalan .. TQ sudi jenguk blog kita ;-)

finizaini said...

korean drama pn ade plot yg lbh kurang sma cam MAID Ni..but they call Romance Town..sedang tayang di KBSW skang nih..