Wednesday, November 23, 2011

~ Goodbye CELCOM B.band ~

babai keputusan muktamad ... GOOD BYE CELCOM BROADBAND .. almost 6 mths aku langgan pakej RM68 sebulan .. asal aku online jer status network di Puncak Alam asyik HSDPA .. jenuh nak dapat line full coverage 3G .. tak kira ler online dlm bilik ker .. living hall ker .. sama jer .. tension haku .. especially time nak settlekan keje2 ofis kt rumah adus.. bayar bill tiap2 bulan .. kalau nak tgk youtube or tonton online tersekat-sekat .. dah mcm hapa tah ... masa mula-mula nak suruh aku langgan dulu .. dorg janji coverage semua tempat ok .. tapi nan adooo servisnya lps dah langgan .. sgt2 mengecewakan yer evil .. nasib baik aku tak tukar line telephone aku nie amik pakej data plan for smartphone yg celcom tue ... amik yg pakej broadband jer ... bulan nie last ler aku guna broadband nieh .. nak settlekan semua bill dan buat clearance ... muktamad ... selamat jalan ku ucapkan babai= luahan hati salah sorg customer yg sgt2 tidak berpuas hatie evil .. dlm masa yg sama nak opinion kawan2 broadband apa yg ok .. aku nak berpaling tadah ke broadband yg lain pulak .. ada member ofis suggest amik yg jenis top-up tue .. so aku masih lagi survey2 market nieh peace

7 comments:

AdanyaKauUntukku said...

ila ari tu masa nak dapatkan line internet mmg pegi sana sini..

sume dok pomote itu ini
cuma satu soalannya dia org failed lepas tu..

dan skrang.....masih setia dengan P1.......

lia said...

aku masih sakit ati sbb streamyx nak pindah umah, da 18bulan x ley pindah sbb line penuh apa ntah... bil tiap2 bulan bayar....

~ana~ said...

ana mmg guna celcom broadband ni..tp duk bertahan je ni...lepas ni terminate la kot..lembap sgt...ana pun ada guna internet prepaid digi. ok jugak la...

shima said...

nurul...bukan ke HSDPA ni mmg paling laju.kira kalau dpt hsdpa tu mmg dh bgs dh kan..highest speed

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shima > HSDP tue line agak kureng dlm 2 bar gitu jer .. kalau 3G tue line laju penuh

Ami said...

ami guna celcom bb nie setahun kot,pastu modem die patah muhriz buat main,tukar to p1.lebih puas hati,takde la putus2 line macam celcom

finizaini said...

aku masih setia ngn streamyx...tp idak le bleh bwk kmna2 kn..kejung dlm rumah je le..sbb kt opis guna tenet opis unlimited..