Wednesday, March 28, 2012

Menu Sihat Kembali ;-)

..menarimenu sihat kembali lagie .. insaf-insaf kan diri selepas godaan2 makanan yg sgt2 mengoda di Bayview Beach Resort .. itu pun aku tahan2 gak .. makan dgn berhemah gitu ..mulakan dgn buah > salad > dan amik lauk2 jer .. kalau tak confirm berat akan naik dengan jayanya peace .. balik dari berbengkel .. berat aku naik tak smp 1kg dlm 800gm-900gm ... hu..hu..hu.. hampeh kan ... nak menurunkan berat bermati-matian ... nak naik tue senang jer kan nangih.. so mlm tadi plan asal hubby nak beli jer dinner dari kedai .. tp aku menukar plan itu dengan singgah market kt rumah... beli ikan pari & barang basah sket .. total semua RM10.60 .. balik rumah guna ikea punya pembakar tu jer .. pkl 8.30mlm siap masak penat... .. sementara tgu ikan pari masak .. sempat ler menghupdates FB .. he..he... he... menu sihat bebenor nieh katanya rindu

13 comments:

zailamohamad said...

aku ponterhenti seketika makan makanan sihat..laki aku dah bising dah..herm..nak kn sambung balik ni:)

Afne said...

bgs le msk sendiri seronok mkn ramai2

fini zaini said...

mkn ikan je ke?nasi ade mkn tak?hehhehe

lia said...

siap balut daun pisang tu.. perghhhhh

SyaNa said...

ni kalo bakar guna pan yg aku tunjuk aritu sure best ni
kejap jek kang msknye
eh aku ade oder utk budak opis aku
RM150 + rm10 postage
kalo minat btau la..

~ana~ said...

homemade lagi puas kan kak...suka ati kita nak msk apa...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

meh sama2 insaf ke arah menu sihat ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

daun pisang harga RM0.50 ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku guna yg had ikea tue .. x der tutup atas .. TQ for the info ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana kalau kt kedai mau kena berapa dah ikan bakar nieh ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

puas hatie makan ;-)

AdanyaKauUntukku said...

rajin masak menu sihat
akak ni sume beli je
cam ne nak menu sihat
bertambah sihat ada lah..ha ha ha

mama_umar_maryam said...

zt skg tgh diet nasi..hehehe,pelan2 kayuhh ;p