Monday, May 14, 2012

Emcee of Big Day ;-)

penatsalam hari isnin semua .. moga semuanya sihat dan baik2 saja ... apa aktiviti weekend korang ... sure penuh .. ada yg holiday .. celebrate hari ibu dan memacam aktiviti lagi senyumkenyit.. aku weekend lps .. sabtu tak kemana .. stay kt rumah panggil daily maid mengemas rumah .. ahad tu plk ada job emcee wedding at Dewan Gemilang Felda, Kelana Jaya .. aku prefer emcee secara solo jer .. takder partner .. (kalau ada partner bayaran kena share dua yer ihikhik ) .. mlm tue gigih prepare skrip bagai .. awal2 pagi dah kena ada kt dewan utk sesi raptai dgn para pengantin .. aminnnn syukur ... event berjalan dengan lancarnya .. seronok kalau dpt pengantin yg easy-going dan event manager yg sgt2 organize ... menyenangkan keje emcee of the day tepuktangan .. hubby aku pulak busy jaga hero2 kt rumah .. lagi pun since jumaat malam tu adam & aidil kena eye infection .. so aku kuarantin tak bwak dorg ke tempat public encem .. oh yer ada yg ty aku psl naper selalu aku asyik jd emcee event sana-sini ... utk makluman aku mmg dilantik secara rasmi as emcee Konvo UiTM .. emcee ofis tue dah mmg selalu .. itu yg thn lepas siap ofis hantar pergi kursus dptkan sijil as Pengacara Majlis tue sengihnampakgigi.... kalau utk special ocassion mcm private event, majlis kawin nie .. mmg aku ada amik ...percaya tak .. dgn jadi emcee nie dapat menjana side income tambahan .. tapi kena buat betul2 dgn sepenuh hati menari.. dah memang few times dah aku dilantik as emcee of the day pelbagai majlis .. pada yg nak roger aku as emcee tue .. kena bgtau awal .. dulu ada maid senang ler aku nak amik apa2 job .. skrg kena organize betul2 masa & date sebab takut clash dgn time hubby keje senyum


9 comments:

fini zaini said...

pernah jd emmcee msa zaman sekolah aje..ehehhe

Liasari said...

uishhh dasattt diana bleh jadi emcee... bertauliah lagi sbb ada sijil kan. bestlah jadi emcee sbb dpt lihat byk ragam majlis n meet people from all walks of life... very interesting ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ok tu fini .. ada bakat tue ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

walau penat lps hbs event .. tp seronok .. betu tu kak timba memacam pengalaman ;-)

~ana~ said...

wow kak, dah dpt cert..mesti best kan...palingbest bleh jadi kan side income...:)

zailamohamad said...

bagusnya ko..aku salute sebab pandai cari side income..

mama_umar_maryam said...

good diana! mc ade cert okayy,bkn main2 ..dpt tmbh $$ tu yg best ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu jer skillyg ada .. ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kalau takder sijil org igt tak qualified plk ;-)