Thursday, October 11, 2012

Pengorbanan ;-)

 ada yg tanya mcm mana bentuk sabun daun semambu tu kan .. mcm gmbr atas tue .. murah jer RM1.20 kalau x silap ... nangih kesiannya tgk muka budak sakit kt bawah nie ...  semalam dgn hari ni aku ada kelas .. so angkut la budak kecik ni ke ofis hubby .. hubby keje + jaga aidil sekali .... Adam selamatlah htr ke scholl & daycare ... cikgu daycare siap remind kami makesure dpt surat doc mengatakan aidil dah betul2 baik baru boleh htr balik ke daycare .. yg aku mcm geram sket tu psl kenapa parents kids yg anak dia ada demam campak sebelum ni tu x der surat doc bagai .. boleh jer daycare dia accept .. ...kami nie hari 1st aidil kena terus x htr ke daycare .. pikir psl budak2 lain .. x selfish ... haisshhhh sabojelah garupale.... kalau keje boleh  apply cuti utk jaga anak kan ... tp dah nama student .. kena juga dtg kelas .. kalau skip kelas .. byk yg tertinggal ... so kt rumah mmg berlengging jer aidil .. kalau cuaca panas ltk dia dlm bilik air-cond ... so kurang la gatal2 tue ..mkn pun jaga .. even my MIL bg petua ..kalau ada org kena demam campak x boleh masak2 kt rumah especially goreng-menggoreng  .. nanti luka2 + makin gatal2 ... so kami mmg beli food dari luar la sepanjang aidil x sihat nie ... byk pengorbanannya .... get well soon Aidil sayang .. alhamdulillah .. luka2 dia dah makin kecut baik  ;-)


4 comments:

~ana~ said...

sian tgk muka aidil ni...get well soon aidil..

shima said...

oo sian nya dia..sape yg kena dulu nurul?.anak2 saya kena masa nk dkt raya aritu..mmg sian si adik lah yg kena dulu.masa tu tak tahu dia kena chiken pox pun.then lps adik dah baik mmg we all perati si abg tu..masa nampak kena chek bdn dia ada tak kena..once nampak biji mcm ada air dlm tu terus pegi jumpa dokter abik ubat antiviral.pastu kena jaga ibu campak tu (means bijik berair ) yg naik mula mula tu jangan bagi dia percah n garu langsung.. mmg alhamdulillah takde parut langsung.3 hari je mmg cpt baik. banding adik dia ..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aidil dah nak baik nie .. adam x kena la plk .. alamakkk risau la..kalau nanti turn adam la plk kenaaaaa ;-(

watyz said...

x tau plak ade sabun ni. kalo x hr tu hubby ke cacar ble guna kan...