Friday, November 2, 2012

Misi Sukses ;-)

alhamdulillah ... kalau masuk hari nie dah 5 hari train aidil dryperless ... sebagai permulaan start siang tak pakai pampers... kalau citer sejarah.. nie kali kedua aku train aidil ..misi kali pertama few months ago mmg failed .. x berjaya langsung .. mungkin time tu masanya belum tiba .. aku cam paksa2 Aidil .. kali ni toilet train Aidil dibantu dgn abangnya Adam .. yelah .. tiap kali abgnya ke toilet siap ajak dia sekali sama-sama pegi ... aku dah mcm pengawas dah ... mmg kena rajin ..check jam, masa dan timing ... every 45min kena bawak dia ke toilet.. aku pun kena rajinkan diri sekali ... x boleh malas2 ... tiap hari balik ambik dari daycare ... cek & ty progress kt cikgu daycare kot2 aidil ada terkucil ker ... aminnn setakat nie cuma sekali jer dia terrrrr.... skrg nie aku cuma bagi pampers 2pcs jer kt daycare ... .. malam nak tido nanti baru pakaikan pampers ... sbg permulaan stage 1 .. cuma pakaikan pampers time tido malam & time jalan2 keluar ...  mmg jimat... tips yg aku boleh share kat sini adalah ... kena rajin, disiplin dan jgn malas .. kalau gagal sekali jgn putus asa ... nanti akan tiba masanya slow2 dorg akan boleh sesuaikan diri ;-)

1 comment:

zailamohamad said...

tahniah..dah boleh jimat tang pampers kan..

rumah aku sikecil sorang je yang pakai, sekarang nipon jimat juga sebab dia duduk rumah, kalau duduk nurseri dulu banyak jugalah berhabis sebab diorang memang tukar pampers setiapkali nak mandi..