Monday, December 10, 2012

Accident@5 Dis 2012 ;-(

  sedih sgt2 .. dugaan menimpa di hujung2 tahun ... seminggu sebelum tu cubaan merompak hubby di lampu isyarat .. habis cermin kete kena ganti ... Rabu malam 5 Dis lepas another insiden jadi .. kejadian yg terjadi tanpa diduga @Guthrie highway ... almost pkl 8mlm otw balik budak2 dari daycare ... lagi few km smp tol Guthrie .. sudenly  ada Toyota Hilux hilang control dari lane kiri langgar kami .. impact berlanggar tu jadi  bentuk L .. budak muda bawk Toyota tu sendiri mengaku dia loss control sebab hujan ... alhamdulillah kami berdua takder apa2 ... time kejadian tu hubby x speed pun .. bawak below 80km coz hari hujan dan dah nak smp tol .. lepas jer kereta berhenti tepi jalan aku still in shock .. mcm tergamam dan terkejut apa yg jadi .. mlm tu Nissan Care Center towing ambk kete & hubby settlekan police report kat Kota Damansara .. SIL Didie dtg tempat kejadian bwk aku balik , jumpa dr siap xray semua & ambik budak2 kt daycare ... keesokan harinya tu aku dah rasa sakit2 badan kesan impact tu .. masa kejadian aku mmg pakai safety belt .. sedih sgt2 bila tgk kedaan kete masa pg Nissan center tadi ... yg teruk kereta bhg luar & body ... tayar kete depan belah kanan almost patah masuk ke dalam ... pagi ni aku ke Nissan Center settlekan documentation for insurance... smp ke hari ni budak yg langgar aku tu tak call tanya khabar apa pun .. mmg geram sgt2 ...kalau smp hari ni dia dok diam jer .. aku mmg bawak lawyer jumpa dia ... mintak ganti rugi ... at-least adalah timbang rasa ket .. coz mmg salah dia langgar kami ... mmg sebulan lebih ni GL masuk workshop la

2 comments:

ayu Ismail said...

Tabah hadapi dugaan..trauma akak masa kemalangan tak abis lagi ni huhu

~ana~ said...

kak...finally ana bleh masuk blog akak..but ni thru hp la...

sabar erk kak atas semua dugaan ni..moga akak terus tabah.take care...