Wednesday, January 9, 2013

Info Sharing: Milk ;-)

 
oklah.. hari ni entry nak share my exp. about milk Adam & Aidil .. Since 6 bulan aidil dah stop botol susu .. guna AVENT Teats yg lubang 3 tu .. genap umur dia 2 tahun .. Aidil tak nak dah Avent Teats tue .. dia minum susu guna cawan .. susu pun kami dah mula campur2 Dugro dgn fresh milk biasa ... genap umur 3 tahun dah dia tak nak Dugro tu .. dia lagi suka Fresh milk ... makanya tiap2 kali shopping aku memborong fresh milk utk Adam & Aidil berkotak2 .. seminggu .. sekotak susu Dutch Lady yg kotak besar tue .. mcm kt gmbr atas nie... baru2 nie tgk iklan baru dutch yg susu tepung coklat tue .. try la beli dua peket .. boleh bancuh dgn air sejuk or air panas .. senang ... bila try utk Adam Aidil .. dorg suka .. aku try test rasa .. SAMA & lebih kurang dgn susu coklat dutch lady kotak  tue .. bila kira2 .. susu kotak dutch lady besar tu dah almost RM... susu coklat tepung RM19.90 jer ... tahan lama berbanding susu kotak yg cepat expired ... so mmg berbaloi2 utk aku terus menukar beli susu dutch lady coklat yg tepung tu jer .. bukan susah benor nak bancuh pun kan .. so pada yg suka susu coklat kotak tu .. korang bolehlah  try yg jenis bancuh mcm kt bawah nie ;-)

.

5 comments:

lia said...

skng ni kat umah ada la susu dutchlady ni tp bukan budak2 punyer... aku punyer he3

~ana~ said...

ajmal pun suka DL chocolate ni.mmg ana beli yg bancuh la..jimat..tp aqil plak x suka...yg masalah nya, 2-2 org masih minum guna botol.huh.jenuh pujuk guna cwn tp xmo jugak.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Lia > try ler beli yg bancuh tue ..sama jer rasanyer ;-)

ana > oh ye ker ..kita nie pengaruh iklan baru la try .. ana cuba slow2 tukar teats or jenis botol yg ada staw sipp tue .. pastu kena buang botol2 jgn bg ada lgsg kt rumh ..so nanti lelama dorg ok biasa ;-)

mama_umar_maryam said...

heheheh..mmg suke dutch lady low fat / full cream, anak2 susu lain

fini zaini said...

nabihah mau susu camnih..tp wafiq ni tak mauu..jenuh..dia tak suka susu berperisa..yg dia tau susu plain aje...nk try fresh milk..mak takut jahhh..dia kuat nyusu...kang mau pengsan mmbeli..ahahha