Monday, February 4, 2013

Allergy Attack ;-(

Alahai .. first time Adam kena allergy attack ... x sure psl makan apa .. mlm sebelum tue dia ada makan muffin Almond .. siang tue kat rumah aku cuma masak sup sayur & fish cake utk lunch  .. bila petang tu makin teruk lps dia bangun tido .. muka makin bengkak merah2.. call klinik .. doc plk pukul 8.30mlm baru ada .. nak menunggu malam tue luluh hati dgr Adam asyik sebut "Mama adam dah tak tahan mama" .. dalam hati memanjang doa byk2 sementara tunggu doc ada malam tue.. ngam2 pkl 8mlm kami dah ada kat klinik ... smp jer klinik kena tgu lagi 5min baru doc sampai.. masuk je bilik doc ... terus doc suruh adam baring nak bagi injection .. menangis kejap la hero sorg nie .. doc suspect Almond tu punca dia allergy .. pelik jgk .. sebelum ni makan kuih raya Almond ok jer ... lps kena inject .. balik bagi makan nasi, bg ubat .. esok pagi terus elok .. Ya Allah first time jadi mcm nie panik dibuatnya .. Alhamdulilah dah kembali sihat hero sorg nie ;-)

6 comments:

lia said...

D, mungkin fishcake x berapa nak ok da kot... kot la...

shiemz said...

sian adam.. cepat sembuh k...

~ana~ said...

lepas ni kena sentiasa alert la dgn food intake utk adam..food allergy ni xleh pandang enteng...huhuhu

SM79 said...

fishcake rasanya sbb kita tak tahu ikan apa yg derang guna.... so hati2 k.... especially nk bg anak2 kita mkn....

mama_umar_maryam said...

yup,mayb fishcake tu diana..

nifalnin... said...

alahai... sedih plak tgk adam mcm tu... lps ni klu nak mkn ape2 kena lebih prihatin la kan...

teringat kat hayyan... dia plak allergy kat ubat selsema... mula2 aku perasan timbul mcm rashes jer... skali masuk hr ke 3 terus bengkak muka anak aku... dah mcm ikan buntal... memang x der rupa lansung... terus gi emergency kat spital putrajaya...