Tuesday, April 30, 2013

~ Reading Session ~

 
Thanks sayangku my dear  ... beriya2 dia mengemas bilik mainan toys hero2 nie weekend lepas .. pada asalnya bilik ni mmg jadi bilik mainan dan tempat parking basikal hubby & adam .. weekend tue hubby cari spare-part utk pasang basikal kat dinding .. so elok sudah kedua2 basikal tu digantung mcm kat showroom > kemas semua toys2 hero berdua nie >  guna meja kopi utk jadikan meja study adam ... puas hati ...  barulah nmpk teratur dan tersusun bilik nie .. now aku hari2 habiskan sekurang-kuranya 1 hour utk ajar Adam baca & buat kerja-rumah .. hasil hari2 kena kerahan tenaga .. now dia dah boleh baca  Buku No. 1 Bacalah Anakku  tue ..  kena habiskan smp buku yg ke -8 barulah dikira dah boleh membaca dgn jayanya ... Bukan kata aku nak membebel komplen psl htr  anak kat Tadika memahai ni ..dulu kami  htr Adam kat Tadika Islamic Montessori ..  habis pra-sekolah ..  x juga dia  boleh baca .. yg buat aku bengang tue .. huruf A-Z pun dia still confuse ... Tadika private  skrg  ambil mudah jer ker ajar bebudak skrg eh adehhhhhh ???? ... kesimpulannya  sejak aku cuti keje sambung belajar ni .. mmg aku usaha jugak cari masa utk buat private session dgn Adam  .. sedikit demi sedikit barulah nmpk Adam dah boleh kenal huruf ... agaknya2 anak2 ni cerah & lembut hati bila parents sendiri yg ajar mereka .. cuma bab garang tue mmg aku mengaku .. ..he..he..he.. ;-)  


5 comments:

zailamohamad said...

samalah ngan anak aku Haziq, 2 tahun belajar di Genius Aulad tapi bila masuk sekolah rendah semua yang belajar di GA semua lupa *sigh*

~ana~ said...

ajmal kat sekolah mmg guna buku bacalah anak ku ni...tp dah sethn setgh kat situ br masuk buku 3...rs mcm slow bebenor...huhuhu...

Afne said...

afne dulu ddk kl berangan nk buatkn playroom cum studyroom utk anak2. ni dh ddk kg sampai x terbuat hehe

mama_umar_maryam said...

yup diana..klu rs2 mcm sekolah diorg selow semacam je mmg zt slamber je tande sendri kt buku.hehehe

nifalnin... said...

aku pun klu mengajar ngan anak memang garang

heheheheh.. cebik2 anak aku...

tp kita buat semua ni pun demi ms depan anak2 kita kan...

semoga diorg mudah terima pelajaran n lembut hati... aminnn...