Thursday, October 8, 2015

My Journey of BF ;-)

Stock in The House ;-)

Kalau refer kisah journey BF masa deliver Aidil dulu mmg jauh beza .. kali ni prepare diri dengan ilmu dan pelbagai tips .. pic diatas adalah my Stock Frozen EBM .. stok chiller ada dekat 12 botol (2.5oz) ..  makin lama semakin penuh peti ais .. kaget sekejap pun ade .. bila dah keje ni hari-hari memang tinggalkan Ayra dengan stok fresh, chiller dan frozen yg dicairkan untuk makesure dia biasa dengan semua jenis susu bf yg ditinggalkan tu .. bila dah siap susun .. baru perasan stok masuk lagi banyak dari stok keluar ..gitulah .. syukur sangat2 .. mula-mula tu ada jugak rasa nak give-up sgt2 .. tapi memikirkan dah beli bpump mahai nau2  Medela FS tu .. gigih ku cekalkan semangat juang ini .. mujur ada support group Kumpulan BF yg sangat2 membantu .. empunya badan pun kena usaha dgn jadual yg konsisten ... no diet2 yer ... yg paling penting x boleh stress2 yer .. memang akan terganggu hasilnya nanti ;-)

"Ya-Allah Permudahkanlah urusan perjalanan penyusuan buat bayiku ini .. Syukur diatas rezeki ini ... ameennnn "

1 comment:

YieN said...

Kite pon still fully BF skrg, baby 1 year next months :)