Thursday, November 12, 2015

Konsert M.Nasir ~ Kembara 2015 ;-)

Boleh tengok kat YouTube ada org upload sket 
https://www.youtube.com/watch?v=S5KrVAmfHkY

TQ so much husband.. boss husband En. Jalal  for this konsert .. one of my wish-list nak tgk M.Nasir performs live .. we really had a great time .. sorri budak-budak tinggal kat rumah yer.. bagi can mama-papa dia date sekali-sekala ..cewahhhh .. antara kisah yg boleh share psl konsert ni :

- opening konsert oleh Pitahati = anak2 M.Nasir perform .. tapi audience dah bising2 sebab band tu  x dikenali & lagu2 x familiar ..
- 2nd opening Fynn Jamal muncul .. sempoi jer pakai jubah & tudung biasa perform .. vokal terbaik .. very humble ..
- 3rd opening Sabri Yunus buat ala2 sajak  teater tu utk menjemput M.Nasir perform
- 9.45mlm  baru officially M.Nasir muncul buat lukisan abastrak live atas pentas dulu dan nula  nyanyi lagu Rajawali Terbang Tinggi
- bila M.NAsir ajak audience bangun menari.. audience yg seat Rm50-Rm100 dari atas turun serbu depan pentas .. mmg happening .. cuma VIP2 yg beli tiket RM350 tu mcm bising2 la sebab x selesa berhimpit2 dengan org yg dr seats RM50 tu
- Terserempak artis Nadia Nissa sama-sama sakan berdiri menyanyi2 sama lagu M.Nasir ;-)
- audience mmg sporting nyanyi sama2 lagu hits M.Nasir .. depan row aku ada sorg auntie India ni .. agak berusia auntie ni pun turut sama layan lagu2 M.Nasir .. cayalah auntie ..
- almost pkl 12 tgh malam .. lagu last Sentuhan Listrikmu ..org dah kerumun depan pentas "we want more..we want more".. M.nasir perkenalkan band iringan .. buat ucapan penutup .. ucapan terima kasih.. terus tinggalkan pentas .. tak de salam2 peminat or bergambar pun ..
- baju2 tshirt konsert sebelum konsert harga RM30-35 .. bila balik habis je event terus jadi sehelai RM10 .. tp kami tak beli pun ;-)
- koang boleh tgk ada sedikit klip konsert dekat youtube link atas tu .. tgkla peminat2 dlm stadium tu sporting giler  melayan feel ;-)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)