Monday, June 25, 2007

Sunday Inccident

24 Jun 2007, Sunday
Sambungan dari majlis pertunangan our bestfren .. selepas jer habis majlis pertunangan ..semua tgh sibuk2 dgn photo session ..Adam pulak seronok sgt explore ke sana ke mari ..dlm dia sibuk2 menjelajah ke sana sini tue .dia dok ralit berpaut dkt kerusi biru yg ada berdekatan ..



Tanpa disedari dlm keadaan yg kelam kabut .."bedebuk" adam tergolek ... so dgr ler suara dia menangis tue ..papa Adam terus angkat Adam .. Adam still nangis lg ...Dlm pada tu baru perasan ada benda hitam kat tepi mata ... Bila lap ..Ya Allah Darah !!! mmg panik time tue ... papa Adam dok pujuk menenangkan adam ..tp dia still lg nangis .. org ramai time tu duk kerumun tgk apa yg tgh terjadi ... our bestfren Radiey pun sibuk ke sana sini menolong apa yg patut time tue .. mintak kat makcik2 yg kt dapur tgh masak Ais batu dlm seketul dua ..so emergency action letakkan kat tempat yg luka tu utk hentikan bleeding ..Papa Adam tampal plaster sementara kat tmpt luka tue ... so salam2 semua org .. terus shoot ke Damansara Specialist Hospital ..sebab tue jer yg plg dekat dgn tmpt majlis bertunang tue ...


see what happen

Smp jer kt DSH ..terus ke emergency unit .. x tgu lama kat situ ..Nurse panggil timbang berat n tgk masalah Adam ..terus ke bilik Dr yg duty that time iaitu Dr. Vinod ..dlm hati risau jgk mana tau kena jahit ker ..so Dr. check details everything x pyh jahit ..selepas selesai Dr. periksa condition Adam lega sgt bila adam cuma kena dressing skit + tampal plaster ..yg lawaknya adam boleh gelak2 lagi sebelum dibersihkan luka tue ..bg minum air dulu kt adam..pas tu nurse balutkan adam dgn selimut utk mengelakkan adam meronta2 sepanjang proses dressing tue ..



Bila mula jer prosess dressing tu dgr ler suara adam yg kuat giler ..smp boleh dgr kat kaunter emergency tue ..sedihnyer dgr suara dia nangis dlm kesakitan tue ... x lama pun proses dressing ..lega semuanya dah settle ...kena tgu lps 3 hari baru boleh bukak plaster n buat dressing baru ... tau naper org kt luar boleh dgr suara adam ..??? sbb masa tgh tgu papa adam byr bil ..ada org siap tegur adam lg .. mmg nie lah our first pengalaman incident yg x dijangka2 berlaku pada papa, mama n adam ... x boleh nk salahkan sesaper benda nk jadi ..tp tetap rasa bersalah smp ke hari nie ...nenek adam pylah bising bila dpt tau adam jd cam nie ..hu..hu .. mmg lps nie kena berjaga-jaga .. x boleh leka lagi ... ;(

3 comments:

iRwan said...

aaaa... shian Adam. Mcm tu la kalau nak jadi kan, bukan kita cuai. tapi benda nak jadi.. Semoga adam cepat sembuh.. Jgn taruk minyak tah apa2 dah.. Nanti berparut pulak kesan luka.

eiseai said...

alaa...sian adam.

diana, dr vinod tu we all panggil "dr sharifah aini" cos dia masuk tv ckp pasal injury sharifah aini :)

putralady said...

ciannye dia..
takpe.. sekali kena, sure after this.. dia sendiri aware..