Tuesday, November 13, 2007

Adam Mukhriz 1 Year 2 Months & 3 Days old

... Adam Mukhriz 1 Year 2 Months & 3 Days old ...

smile Mari kita baca perkembangan Adam Mukhriz smile

  • - sangat teruja dgn any IT gadget .. macam remote TV, remote Astro, Remote DVD, pda, handphones, laptop .. kalau dapat ..alamak habislah dikerjakan ... even my Nokia 76 tue adam leh play any songs yg dia suka kalau dah dibeleknya ..

  • -kegemaran utamanya di bawa berjalan2 naik kereta.. really excited ... samp tersengih2 mcm gmbr kt bawah tue ...

  • -kalau kita ty "where's bird" ... "where's bling-bling (lampu raya lap-lip) " automatik adam akan tunjuk jari ke atas ... kalau kita kata "Adam show mama your nose" Adam akan buat hidung cam gmbr kt bwh nie .. sabo jelah kan ... he also knows how to buat gaya lambai tgn say good bye ...

  • -berat badan adam normal ..cuma x ler chubby cam anak org lain ..last time jump paed berat dia dlm 8.3KG .. Adam nie jenis memanjang ikut papanya .. so bj byk dah singkat2

  • -favourite foods is chicken..especially kalau dimasak sup ... suka sangat2 tgk dia mkn dgn berseleranya ...

  • -Adam ni since dr 6 months x suka dgn instant foods cam cereals & ready made foods.. dia suka yg dimasak ..original hand made tue .. so kenalah merajinkan diri tukar2 menu .. kalau breakfast tu dia paling suka makan baked beans + gardenia bread smp 2 keping

i - Adam really active & excited dgn iklan yg melibatkan budak2 & music... lagu favourite Adam is Malaysiaku gemilang ... patriotik sungguh .. kalau dgr je lagu tue automatik dia akan menari2 goyang-goyang badan sambil kaki cam berkawad tue ..


  • -Adam nie di consider anak papa.. sebabnya mama dia garang ..he..he.. kalau dia nangis papa dia akan membuatkan dia berenti menangis x smp beberapa saat shj ..

  • -tp kalau stay berdua dgn mamanya kt umh ..bagus jer ..baik ... tp kalau dah nmpk kelibat papanya mulalah buat perangai manja2 gitu..

  • -suka selongkar novel2 mamanya ... mcm faham jer baca novel2 tue ... Adam jgn koyakkan novel2 mama tu ya ... tu koleksi kesayangan tue ....

  • -yg paling best Adam nie suka mengemas .. tu la time preggy dulu papa Adam ni mmg jenis suka mengemas sana sini .. so Adam pun sama ler ... aduhai letih tue .. Adam bkn mengemas .. tp buat sepah .. imagine dia boleh selongkar keluarkan ..heret baju2 dari drawer bj dia yg dah siap berkemas tu ..geram tak mrgreen ????
... so adorable ...

aksi wajib time excited

Aksi tido Adam & mama

1 comment:

eiseai said...

alaaaa comelnya nose adam tu :)

dah besar dah adam kan? adam, kemas lagi...biar mama adam jadik lagi garang...hehehe...