Saturday, November 10, 2007

... dah hari Sabtu ...

cool sekejap jer dah hari Sabtu kan .. cepat jer masa berlalu ...sml duty shift malam .. hbs keje pukul 11 mlm ..smp umh jdkt kul 11.3o ...penatnya ...pagi nie hubby ada meeting ..so tgl sorang2 kt umh .. Adam kt umh my mom ..kena tgu hubby balik dr meeting baru pg ambk Adam ...smile


arrow so lps jer hubby kuar umh tadi ... settlekan keje2 umh .basuh toilet, sidai kain ..kemas & cuci dapur ... and benda penting nk buat hari nie adalah nk kemas drawer baju adam ... nk simpan dlm beg baju2 lama dia yg dah kecik & tak muat utk dipakai tue.. baju dia pulak dah makin bertambah ..so senang kita organize & classify mana baju yg nk dipakai & baju yg tak nak dipakai kita simpan ... adess tetiba rasa cam kt ofis laks ..catalog & organize library item mrgreen

surprisedoh ya drawer nie me & hubby beli beli kt IKEA before bulan puasa lagie ... tp tak de masa nk kemas baju2 Adam yg lama tue .lagipun time weekend jer ada masa nk mengemas .. time Adam ada pulak dia yg menolong kita mengemas & menyepah ..he..he.. Bila dah terkemas tersusun nie rasa lega & puas hati dah wink

Dolmio Pasta Sauce

razzLepas habis berkemas, perut rasa lapar pulak rolleyesmasa kemas2 dapur tadi terjumpa ada tinggal sikit pasta dlm kabinet ... so mls nk masak berat2... remeh2 ..lgpun hubby kata dia lunch kat luar skalie .. oh ya pasta sauce nie mmg dah lama beli & standby jer dlm fridge .. so senang ..time malas2 nk masak .. masak jer pasta yg simple2 cam gini ... mudah dan ringkas ... he..he..biggrin

Quick Mushroom & herbs Pasta

biggrin Taraaaa!!!! dah siap pun Mushroom & herbs Pasta ... cara nk buat mudah jer ... sebab tak der sosej guna jelah telur goreng hancur yer.... sekejap jer habis walau mkn sorang2.. tue ler lapar bangat disebabkan sibuk kemas umh samp tak sempat prepare breakfast ... he..he... leh ler saper2 nk cuba resepi nie ya ....lol

*******************************
Quick Mushroom & herbs Pasta

*** Rebus pasta bersama > ltk olive oil sikit masa rebus tue > dah masak > toskan ...
*******
*** Cara2: panaskan kuali > letak olive oil > tumis bawang putih> masukkan sosej >kacau > masukkan pasta sauce > tabur skit oregano & mixed herbs > kacau > masukkan grated cheese > tuang atas pasta yg direbus awal tadi > taburkan telur goreng hancur ... dah siap !!!nyyuuummmmyyyyy!!! mrgreen