Friday, November 2, 2007

First Teeth Toothpaste

Hye everybody .. i'm back .. penat sungguh slps 3 hari berada di Melaka .. Hari Isnin 5 Nov 2007 busy dgn Jamuan Raya di Ofis pulak .. ada 3 majlis time tue .. majlis staf bersara, majlis khidmat setia 20 thn & Jamuan Raya library .. as usual me dilantik menjadi MC sekali lg berganding dgn pasangan Shaharulhairy ... nanti kita uplod gmbr raya ok .....
first teeth Toothpaste - Rm27.90
just nk share this produk selepas di suggest oleh kak js@sally ... mmg bagus sgt2 okies .. since adam ada gigi masa 9 months tue ... kak js yg rekomen this produk ... katanya produk ni direkomen oleh dentist her boys .. since Amir masa lahir dah ada gigi ... believe it !!!! he..he..he...time nk gosokkan gigi mmg kena kejam sikit ... sebabnya nk make sure gigi baby kita cantik dan terjaga ... so x mudah rosak yer .. he..he.. gosok sekali masa mandi pagi & sekali masa mandi petang @ malam ... kak js kata ubt gigi ni guna sikit jer .. tahan setahun pulak tue .. so berbaloi membelinya .. selamat mencuba !!!!

**Note : for mommies2 yg carik ...leh carik kat farmasi, Watsons @ guardians ... Diana beli kat guardian masa sales ..
** for permulaan guna toothpaste yg beli kt baby dept tue .. yg kita mskkan jari kita utk gosok tue .. nanti lelama leh tukar pada berus gigi toddler plk ...
** toothpaste nie ok .. kalau tertelan pun no worries .. yg Adam py perisa pisang & apple
**guna sikit jer ltk kt berus gigi ... gosok time pagi sekali .. time mandi ptg sekali.. leh jimat tahan setahun tue ...mrgreen

9 comments:

Anonymous said...

thanks diana...balik nnti nk gosok gigi dania...ahhaha..jgn kasik chance kat sang ulat merosakkan gigi anak daraku itu...ihik! nnti nk kene ajak papa dia g shoping...jimat duit mama...ehhehe

eylla said...

berus gigi tu..jgn tak berus...
senang adam nak makan rendang nanti...

fynn said...

Diana,

Daanish sejak tumbuh gigi masa 5bln mmg pakai ubat gigi ni since dia bleh telan kan compare ubat gigi biasa. Alhamdulillah Daanish suke berus gigi...atleast sehari sekali...sayang kan gigi dia lawa2 kalo rosak so kenalah jaga bebetul gigi dia =).

Psl botol avent tu Fin pun penah kena n baca kat web avent pun dia nasihatkan camtu jgn ketat sgt nnt rosak function anti-colic dia. So far Fin ok dah. Kalo meleleh something wrong lah tu dgn teats or cara tutup tu. Good luck.

tnihartini said...

ish... kt mana diana beli toothpaste nie???? akk cari gak... ain gosok kosong jer... x beranilah ubat gg yg ader.. wpun tuk budak2kan...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

fynn>wah bagusnya daanish fynn ... betul2..kena jaga gigi baby nie elok2... tu ler fynn balik nie nk try ...TQ ya

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak tini >beli kt guardian @ farmasi ada jual ..diana beli kt guardian masa sales dpt RM27.90 cam tu ..sen2 x igt..lgpun mmg dentist rekomen ubt gigi nih .. no wories

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ayumie > jgn lupa gosok gigi dania tu ..kena tegas ya ..demi kesihatan gigi anak2 kita gaks ...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

eylla> he..he..TQ ila .. adam dpt mama yg garang ..kena paksa & ajar gosok gigi dr awal ..

~MaMa iRdiNa~ said...

lama akak tak ke sini :D
haah this toothpaste mmg elok. tapi kan irdina pakai satu tiub tu tak sampai 6 bulan! dia suka makan sambil gosok gigi dia :P cemana tuh