Monday, January 28, 2008

TQ Chilli's !!!!!!!! they really make my DAY ;-)

lol This entry ditujukan khas utk Mr. Lee Roy Manager incharge at Chili's Rest. Midvalley .. seperti yg telah diceritakan pada entry lepas i lost my kesayangan Braun Buffel wallet masa shopping ke The Gardens & Midvalley cry .. so kali nie nk citer rentetan kejadian yg berlaku pada hari kehilangan wallet itu :

7.40 pm : sesi membeli belah & shopping pun tamat sebab my bestfren iddien basuh kete dia kt midvalley car wash .. so kena ambk kete seb pkl 8 pm.. so kitorg plan nk dinner di Bangsar or TTDI ... so masa nk keluar dari Midvalley tu me nie nk ambik valet parking ticket & bukak ler handbag and perasan "where is my wallet"??? rolleyes .. kaget giler time tue .. kelam kabut selak sana sini .. hubby suruh relaks ... check betul2 ... maybe ada tertinggal kt rumah kot .manalah tau kan .. but for me .. i'm sure my wallet ada dlm handbag masa keluar rumah tadi mad

8.30 pm : after keluar tu hubby ke TTDI skjp nk beli DVD .. me plk dah takde mood nk makan .. so we just tapau burger gerai jer ... smp2 jer kt rumah dlm pkl 9.30 pm.. apa lagie ..selongkar sana sini smp ke stroller2 carik ada tak my wallet tue ... tapi CONFIRM !!.. mmg x der ... geram ... sedih .tensen ..sakit hati & penat ..mcm2 ada ... cuma teringt time kt Bobbi Brown my handbeg yg tergantung kt stroller adam cam terbukak confused .. so mmg suspect dah dicopet orang ler .. kan ramai org time tue ... pastu hubby ty last nmpk wallet kt mana ... pikir py pikir .. teringat ler last nmpk wallet kat Chili's ..time tu Adam tgh main2 dgn my mascara yg kt dlm handbeg tue ... so hubby suggest call Chili's ty about my wallet ...

10.00 pm : me call Chili's Midvalley .. inform about my lost wallet ... so manager incharge nama Mr. Lee Roy .. dia ty ler all details .. meja mana we all seat, pkl berapa ada kt Chilis's ... so after inform sumer details he promise utk check & call me back around 10.30 pm ... so around 10.35 pm i received calls from Chili's .. berita yg x best sgt2 .. they all x jumpa anything regarding my wallet.. even their staff dah check pun ... siap manager tu advise me lagi .. dia kata maybe somebody dah ambk my wallet masa tgh2 shopping tue .. and i left Chilis around 2.06 ptg... malam pkl 10.00 baru call Chili's about my lost .. jarak masa dari petang ke malam tu bleh jadi mcm2 perkara ... so i pun dah sedih bangat giler time nie cry .. bkn apa ... mcm2 benda pikir .. nk pegi balai polis, tulis report, pegi bank settlekan psl bank-kad , ke ke JPN settlekan my IC & Adam IC ... waaaaaaaaaaaaaaaa crycry ... bencikkkkkkk evil bencik!!!! evil

10.55 pm : masa tgh sedih2 patah hati tue .. suddenly my phone's ringing ... u all know what .. Chili's Rest Mgr. call me .. first ayat dia "Hello miss Diana .. u want me to inform you good news or bad news " ??? me reply "of course i want to hear good news first " ... "can you tell me your full name & your full ic no please " ... after i inform him all e details .. Chili's Mgr inform me "i have good news for you ... we found you wallet mem ... masa tue me dah happy sangat .... rasa cam menang award kot mrgreen. immediately terlerai rasa kekusutan jiwa yg gundah gelana tue ... so i have to see Mr. Lee Roy tue around 4 pm Sunday at Chili's utk take my wallet kesayangan yg dijumpai dicelah2 kerusi our table tue . yg pasti itu adalah angkara Adam Mukhriz yg suka sgt selongkar handbeg & wallet mamanya evil .. so hari Ahad tu kami ke Midvalley semula & dapatlah balik my wallet kesayangan semula lol .. we all nk belanja lunch Mr. Lee Roy tu sbg balasan tp dia x mo ... i'm thinking to buy something utk appreciate jasa2 mereka yg menjumpai semula m wallet tue cool mmg sangat2 happy ok ... x boleh digambarkan ... rasa sangat2 bersyukur ... AMIN.... ALHAMDULILLAH smile

To all Chili's Staff .. especially Mr. Lee Roy ... i really2 appreciate ur efforts... ur helps ... and everything that u've done ... U all really make my day !!! THANKSSS!!!!!!!!!! lollollol

... my Braun Buffel wallet ..

nothing yg hilang .. sume masih ok...

8 comments:

sitilina said...

owh nasib baik jumpa balit. waaahahau.. berdebaorrr

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sitilina>syukur ..amin..jumpa balik..TQ staff chili's ;-)

yun said...

alhamdulillah nasib baik la bernasib baik kan. betul2 bertuah nye adam ye.

tnihartini said...

nasib baik jumpa balik yer.. klu x... byk hal kena buat.....

ami said...

sib baik jumpe balik yer diana.kalu idak,pikirkan kene wat balik seme card2 tue yg pening tue.
ami penah tetinggal handbag yg dlm tue ade segala bagai including my wallet atas bus express.sebab sampai tmpt nak gi tue pagi buta,mamai2 tetinggal my handbag atas seat.sib baik driver bus tue baik,call inform handbag itu selamat.and sib baik ade business card kite dlm tue.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

yun>adam mmg sgt2 bertuah hari tue ..adussss ;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak tini>amin syuku sgt2 kak ... kalau tak harus cuti 2 hari buat macam2 ..hu..hu...

ami>tu ler ami .. eh betul ler ..bagus tips ami ..ltk bizz card dlm wallet ... anything happen kan .. ada jgk yg masih baik hatie pulangkan ;-)

okinokiyo said...

diana, kasik bunga & choc & cake utk those kind ppl..
nasib baik xhilang apa2..mmg pening kalau wallet ilang ni..nak report2 tu leceh