Friday, June 6, 2008

~Matahariku~

biggrin Tgh feeling layan lagu Matahariku by Agnes Monica hari ini... tetiba saya rasa sgt2 jiwang plk .. sebabnya saya baru terbaca di salah satu blog yg saya lawati tentang " betapa sukarnya untuk memaafkan" ....

sad Betapa saya juga pernah melalui saat2 perit itu ... rasa sakit hati .. sedih .. dikhianati dan dikecewakan buat pertama kalinya ... tappiii jgn salah sangka ... perasaan sebegini adalah kisah duka saya dulu2 ... time study Diploma di UiTM dulu .. ya .. saya akui saat itu saya terlalu bodoh .. terlalu naif, lurus.. ..terlalu percaya dan memberi .. tak mo la citer panjang2 lagie .. bikin menambah sakit hati je kan evil... dah sehingga ke hari nie saya masih sukar untuk memaafkan orang yg mengkhianati saya itu ... tetapi sekarang saya sgt2 bahagia disamping insan (my dear husband & my little prince .. my lovely family & friends ) yg sgt2 menyayangi saya ...Syukur...... wink

Matahariku-Agnes Monica

Tertutup Sudah Pintu, Pintu Hatiku
Yang Pernah Dibuka Waktu Hanya Untukmu
Kini Kau Pergi Dari Hidupku
Kuharus Relakanmu ... Walau Aku Tak Mau

Berjuta Warna Pelangi Di Dalam Hati
Sejenak Luluh Bergeming Menjauh Pergi
Tak Ada Lagi Cahaya Suci
Semua Nada Beranjak Aku Terdiam Sepi...


Dengarlah Matahariku, Suara Tangisanku
Kubersedih Karna Panah Cinta Menusuk Jantungku
Ucapkan Matahariku Puisi Tentang Hidupku
Tentangku Yang Tak Mampu Menaklukkan Waktu...

5 comments:

Ayu & Shah said...

suka sgt lagu nih...penuh makna tu...feeling jap..kuikuikui

Dot.Dot said...

I pun pernah dilukai. Tapi i'm glad it happened.If not i wouldn't have met my husband. Sama macam you jugak kan.

Tak pernah dengar lagu nie. Nanti nak cari. Tapi i suka tengok dia berlakon kawin muda rtm1. kelakar giler.

cendawanintim said...

Pernah dilukai..ermmm..biasa..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ayu > jom layan lagu nie

Dot > same lah kisah kita ..walau sakit dilukai .. itu jugalah hikmahnya i berjumpa my dear hubby skrg nie .. ada hikmah disebaliknya kan

cendawanintim > lumrah kehidupan kan ;-)

pel said...

really love this song. dah lama tak dengar lagu balada sedap mcm ni..