Tuesday, October 21, 2008

~ Ikan Bakar@Jalan Bellamy~

biggrin Hari Isnin lepas kita & hubby MC .. memandangkan kami dah kepenatan .. muscle satu badan sakit-sakit lepas mengemas kenduri ahad tue .. awal pagie kami ke KBSA to see my personal Doc ... our maid pulak sakit mata ..dapatlah me & hubby rest satu hari .. ditambah dgn ubt yg pelbagai kaler tue ...lepas jumpa my Doc .. kami menghala ke KL sebab ada urusan yg perlu di selesaikan di area KLCC .. hubby call abah ajak lunch sekalie sama-sama .. tempat kitorang lunch ni kt belakang Istana Negara ... Ikan Bakar Jalan Bellamy (betul ker ejaan nieh) ??? .. dah lama dah hubby dok citer tempat mkn time lunch & ikan bakar kt situe best sangat ...

biggrin Alhamdulillah kami sampai kt sana cuaca hujan gerimis & tak ramai kedai ... ada 2-5 kedai ikan bakar kt situe ..boleh pilih mana suka ... kami makan kt kedai yg betul2 depan surau Istana tue .. kitaorang order ikan terubuk, ikan keli, ikan pari & sotong bakar.. abah & hubby tambah nasi sampai 2 pinggan .. berselera betul kami makan .. total mkn dlm RM40+ ..oklah tue kan ... oh yer kedai ikan bakar nie buka dari Isnin until Sabtu .. hari ahad & cuti umum tutup yer ... so sesaper yg berkenan sila lah singgah pekena ikan bakar kt sana.. mrgreen

7 comments:

linahilmin said...

adoi aiii, jejes2 airliur.. selalu dengar org citer kesedapan ikan bakar jln bellamy, tp x pernah try.. pas pantang ni, harus diterjah!!!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

pas pantang nie leh pegi yer lin ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana...kira murah gak ler kan makan kt situ..
ikan bakar tu membuatkan saya melilih2 air liuq....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

fieza leh try nanti ... ahad & cuti umum tutup tau ;-)

Miss Moon said...

mmg best ikan bakar kat sitew . moon dolu kije maxis ...hampir hari2 pekena ikan bakarrr ....org pakai kot n mat salleh pun makan ikan bakar cicah air asam ...mmg harmoini sungguh mesiaaaaaaa

eh nih tmapt yg sama ke ...moon mkn kat sebelah BSN tew ...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lain ler moon .. nie tmpt ikan bakar kat area belakang Istana ... oh kalau ikan bakar sebelah maxis tue pun best kan .. samalah kita pun keje maxis dulu .. kt corporate library maxis ... 6 bln jer ... pas tu dpt offer kt uitm plk ;-)

mrs hafiz said...

x penah mkn, dulu ofc mates lama pi sini x ajak kita :(

tp pastu ada sorang ofc mate lain kata situ tak best sgt, dia bawak la macik ngidam ni ke keramat, makan ikan bakar situ.. hehe. mmg hantu ikan ni tak cukup2 makan la.. ahhh cedappp!!