Saturday, November 22, 2008

~ Make Way For NUBY ~

Rm18.80 di Jusco Bkt Raja

biggrin Korang sure still igt this entry ... mmg hangin satu badan ler dgn AVENT time tue mad ... dlm tensen2 beli gak new Avent botol for adam .. adehhh .. nk buat cam mana kan rolleyes nasib la .. tak tau nak tukar bottle apa yg quite ok selain Avent .. until one day Mai@Ibu Nasya rekomen satu botol nie ... baca blog dia psl Make Way For NUBY mrgreen .. bagus la botol nie .. siap BPA Free tue .. ada pelbagai kaler ok .. pastu bentuknya yg comelll .. rasa nak beli sumer kaler lol ... tp kitorg try satu dulu ... macm2 produk NUBY nie ada .. dari teats, bottle , toys .. etc ... so kawan2 yg rasa nak bertukar bottle tue .. boleh la .. Make Way for NUBY ..yeeehuuuu mrgreen

ps: Mai pinjam title Make Way for Nuby tue yer ..he..he.. mrgreen

8 comments:

mamaREDZHA@p-na said...

emm...comei..tp mama still using Avent coz oja suka puting tu jer..huhu..penah gak try kc yg lain dia siap geleng2 x nk..huhuhu

lin said...

wah..kena try ni..lin skrg pun pakai avent..memang sekali sekala tu ada leaking..mmg sakit hati je masa tu tambah pulak kalau my twins dah menangis nak susu! Hhihi nak try jugaklah..cambest je sebab ada mcm2 warna..huhu buleh jimat byk ni..

DidieNazrin said...
This comment has been removed by the author.
DidieNazrin said...

Salam kenal,
dh selalu belek webpage akak ni snyap2.. hehehe, tetiba tgk entry ni teringin lak nk bagi komen sket.. ble ye?..
anyway, Nuby ni Indian brand, banding ngan Avent, UK punye. Kat Germany ni, mmg fames la botol ni.. nak kata relatively murah, tak jugak sbb botol avent ngan NUBY lebey kurang jek harga dia.. kalau kat Mesia lagi murah bestnyer!!! tapi mmg bagusla, sbb kalau terbalikkan botol dia pun, mmg takkan tumpah susu tu, sbb bentuk puting dia.. lagipun botol dia composite plastic, lembut sket drp avent tu.. dulu anak sy, Aina tu pun pakai avent jugak, last2 tukar sbb susah sgt nk cari puting avent kat sini.. mula2 tu susah jugak nk biasakan sbb puting dia masuk ke dalam, so bila hisap, mcm tersedut lidah plak.. tapi lama2 ok.. mmg bestla menda alah ni.. sy rekemen sapa yg nk beli..wuhuuu

more info http://www.nuby.in/index.php
(mcm kita plak promoter, hahahah..)

KV said...

kv ada sebijik botol NUBY. Kawan bagi hadiah utk dina. Nak beli kt kb ni mmg takde lah. Hihi

mrs hafiz said...

me using nuby since my son lahir.. sebab hubby suke design non-drip dia tu..so hubby nyer idea yg beli nuby ni.. dia menang la bab feeding ni! hehe

my avent?? my son asik main botol aje.. so, last time, yg botol avent tu pakai, cuba tukar puting nuby aje..

NadiahKhair said...

diana,
kat MC..rm17.90 xsilap nad.
cube tgk..kut2 lagi murah ke?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mamaREDZHA> takpe .. mana yg oja suka tue penting .. mana2 pun boleh ;p)

Lin> bleh try nantie ;-)

DidieNazrin> salam perkenalan .. TQ jenguk blog kiter .. wah .. bagus2 share info dgn kami di sini psl Nuby nie .. ooleh guna kt botle avent yer ??

KV> wah bestt dpt gift ;-)

maria > wah bagusnyer hubby ;-)

Nad > kita kt klang nie beli kt jusco jer .. mmg harga tue .. x der MC .. MC murah tue ;-)