Friday, December 19, 2008

~ Azam 2009~

Salam Tahun Baru 2009

arrow Nie Entry Awal tahun 2008 hari tue .. wah hari2 jumaat nie dah bukak citer psl azam tahun baru .. bagaimana tue mrgreen.. mostly azam2 tahun 2008 yg dirangka telah pun tercapai wink .. cuma bab weight management tu yg agak slow skit ... byk betul dugaannyer rolleyes.. nasib baik berat ku ini masih berlegar2 kat no 6+ .. kalau berat menjangkau no. 7+ .. adeh risau jugak .. naya beb confused...

arrow My 2009 resolutions are :
    • Weight Management : dah citer dah sket2 kat atas tue haa... Insyallah dgn JDM-5 ... slow2 organize ... doakan berjaya maintain berat ku yg liat nieh .. saper2 nak join misi tahun 2009 nie??? Jommmm twisted !!!
    • Financial Planning: azam tahun 2008 ialah meng'CANCEL'kan semua CC ... aminnn.. amin .. kami masih berpendirian teguh tidak menggunakan card credit lagie.. walau ada byk ler promo offer free CC pun kami masih teguh dgn azam thn lepas ... syukur .. masih kuat iman lagie ... kami masih lagie stay dgn our Al-rajhi DEBIT KAD ... dan azam thn nie kami nk slow2 setlekan few hutangs .. loan... insurans & savings ... pada yg tahu our story ... yes .. yes ... we was facing & having difficulties pada tahun 2008 cry ... takmo citer panjang .. nak tutup buku dah ... we have to starts all again in our life ... tak mengapalah ... kami belajar erti kepayahan sebelum mengecapi kesenangan .. usaha tangga kejayaan kan .. ya allah tabahkan hati kami berdua menghadapi dugaan2mu cool
    • Job & career : Alhamdulillah ... exam PTK dah pun amik for 1st time masa Jun 2008. cuma result dpt x capai tahap 4 .. dpt ngam2 lulus shj sad ... tp dalam pada itu tetap syukur ... kita secara SAHnyer telah disahkan jawatan ke dlm perkhimatan .. dah masuk ke khidmat pencen ... adeh nak kena study utk PTK for 2nd time lagie nieh .. doakan semuanya berjalan lancar okies ... wink
    • Life & Personal : tahun 2009 nie kita masih mendoakan yg sama mcm thn lepas .. all the good & happiness ... kami berdoa agar Allah akan memberkati kehidupan kami sekeluarga akan terus aman .. dibukakan pintu rezeki dengan rezeki2 yag halal ... selamat dunia & akhirat , kekal bahagia.. kasih & sayang bersemi selamanya bersama2 cinta hati kami berdua ... kami berdua juga berdoa agar Adam Mukhriz akan terus membesar dgn sihat menjadi anak yg pintar, cerdik & soleh ... AMINNNN ...... biggrin
arrow Sapa2 yg belum plan Azam tahun baru tue .. cepat ..cepat ... yer mrgreen

8 comments:

:: AYU AYUMiE :: said...

alhamdulillah & insyaallah diana akan dpt capai semua azam tu...

ayumie pon baru jer berjaya setelkan utang credit card sejam lepas... moga ayumie 'kuat' cam diana...

shafa said...

amin...
semoga ape yg dihajati tuh tercapai...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ayumie > kuat semangat taw .. guna denit kad jer .. senang ;-)

shafa > aminnnnnn .. TQ ;-)

aldrina said...

diana, jom kiter misi langsing sesama.. saya pon baru start balik 11 dec lalu. best sket kalau ade geng nih...

mrs hafiz said...

d, kita masih mengarang azam tahun baru dari bln lepas x siap2.. haihhh..
btw, moga azam thn baru d n family akan tercapai insya Allah k..

iswatie "colours of life" said...

isk..byk nih..takut nak review back 2008 yer resolution.

KV said...

tak nak tambah baby kecik ke? Hehe

mica-tetty said...

takpa belajat dr kesilapan..baru leh berjaya