Tuesday, January 1, 2008

Welcome ... 2008 ...

... welcome 2008 ...

smile Alhamdulillah ... bersyukur ke hadrat Allah S.W.T ... kita telah pun melangkah ke Tahun 2008 ... marilah kita sama2 berdoa agar tahun 2008 akan ini dilimpahi seribu keamanan, kebahagiaan.. kejayaan .. & kerahmatan ... oh ya kalau flashback balik azam tahun 2007 rolleyes ..hrmm... boleh dikatakan x ler tercapai 100% ... al-maklumlah ... byk sgt godaan twisted .. well its' my fault ok.... salahkan diri sendiri ... oklah antara my 2008 resolutions are :
    • Weight Management : hrmm harus memulakan balik diet cam advise Irwan lol ..jelesnya org tue dah slim surprised .. pesan Irwan senang je nk ikut .. jgn makan nasi twisted !!!
    • Financial Planning: D' & hubby already decide to re-arrange & organize our financial planning ... yg penting nk fokus pada our saving, Adam Insurance, Adam educations ..and sgt2 heppi sebab insurans & education planning Adam dah settle utk tahun 2008 nie smile (me & hubby byr utk setahun skaligus) ..rasanya itue yg penting skalie ... lagi satu for this year jgk we all berdua dah decide utk meng'avoid'kan diri dari sebarang penggunaan or application of credit card & elakkan diri dari sebarang hutang2 yg tertunggak biggrin... tak mo dah lg terpengaruh dgn apa2 offer lagie ... sebagai langkah bijak utk tahun 2008 nie ... we all berdua dah CANCEL sumer credit card starting Dis 2007 yg lalu ...so rite now dlm wallet takder dah credit card anymore ... (good desicion right....) senang citer ada duit boleh shopping2 kalau tak.. beli barang2 yg penting shj ok cool
    • Job & career : Alhamdulillah ... September 2007 yg lalu D' telah pun disahkan jawatan ke dalam perkhidmatan .. so target tahun 2008 nie .. boleh ambk exam PTK .. biggrin .. kena rajin2 study utk exam nanti .. kalau lulus cemerlang nanti ada kenaikan gaji yeeaahhh!!! wink
    • Life & Personal : tahun 2008 nie juga D' berdoa agar Allah akan memberkati kehidupan kami sekeluarga akan terus aman, kekal bahagia.. kasih & sayang bersemi selamanya bersama2 cinta hati kami berdua ... kami berdua juga berdoa agar Adam Mukhriz akan membesar dgn sihat menjadi anak yg pintar, cerdik & soleh..
Akhir kata .. kepada semua rakan2.. sahabat handai .. teman-teman .. ahli keluarga .. D' doakan agar tahun ini kita akan sentiasa diberkati & dirahmati oleh Allah S.W.T dalam apa jua yg kita lakukan ... bersama-sama kita hidup secara aman dan bahagia ... bak kata pepatah "tingkatkan prestasi .. kurangkan kontroversi" mrgreen

5 comments:

mama ranggie said...

x de ke niat nak tambah bb lg?lalala...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mama ranggie>kita bersalin c-sect ..kena tgu dulu k .. tp kalau rezeki kita wokey jer...

Aidan & Adnans' Mommy said...

happy new year!

insurance anak mmg penting.. now nak start tabung lak..
hope 2008 will bring more money in than out

hOtMaMa said...

hepi new year!!
semoga azam u ols tu tercapai & menjadi kenyataan lah hendaknyer!
~tetiba diakhir kata guna pepatah melodi...vley???hiks..!

huney aka ami said...

diana,
same ler kite takde credit card huhu.huney mmg setahun lebey dah cancel.sgt senang hati pasal tak yah pikir pasal hutang piutang ini :)