Sunday, January 11, 2009

~ Weekend Entry ~

arrow Sabtu :-
arrow caya tak weekend lepas kami tak kemana2 pun ..ha..ha.. jimat duit mrgreen... hari sabtu hubby ada keje kt Hotel Concorde sampai la petang ... kami bertiga duk kt rumah je la .. dok tgk tv, mkn, tido .. itu je la ... petang tu lps habis keje hubby singgah umah sat amik kami bertiga terus ke HTAR Klang .. lawat ofismates kena demam denggi .. otw balik singgah ke Jusco sebab nak carik barang2 masak bubur cha-cha ... rasa teringin giler nk mkn .. hari tu mkn masa kursus tak puas sebab cair buburnya rolleyes .. balik tue kami terus singgah ke TTDI htr ofismates hubby balik dan dinner sekali kt sana ...

nasi lemak & bubur cha-cha
arrowAhad :-
neutral bestnyer hujung minggu .. rehat puas-puas ... maklum la hujung minggu .. hari ni kita masak nasi lemak jer ... lps lunch hubby & me buat sesi mengemas rumah .. hubby kemas kertas2 & kotak2 dlm bilik ... me plk mengemas peti ais ... mana barang2 makanan yg dah expired tue .. buang jer terus ... sedap sket mata memandang bila umh dah kemas ... belah petang tu pulak kita memasak bubur cha-cha yg di idam2kan tue .. dah uplod resepi kat my kitchen blog taw lol .. kita masak lebih pulak bubur tue ... nk bagi jiran sebelah umah dia tak der ... so htr la satu bekas ke umh jiran depan umh .. auntie kat depan tu senyum jer sambil ckp TQ ... mrgreen malam pulak layan TV tgk persandingan mawi & ekin kt hotel Golden palace ... lama gak persandingan tu smp pkl 11 mlm baru hbs ... lepas tu kami masuk tido .. esok nk keje bgn awal dari biasa sebab tak mo terjebak dlm jem .. sejak akhir2 ni nak ke ofis jem giler ..tensen evil

8 comments:

lia said...

isk... terliur d pagi hari tgk bubur yg sedap itu...
patut hantr semangkuk kat lia ar... he3...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Lia > kalau brjiran dgn kiter mmg kita htr dah ;-)

TEACHER OF SOMEONE said...

sedapnyer tgk bubur cha-cha tu...
terliur kejap....
lps ni nk kn wat ni...
hehehe...

Lidya said...

itu ler pasai.. semenjak harga minyak turun ni.. makin jem jalan.. dulu kuar umah kol 730 okeh lagi.. sekarang ni kuar kol 715 pun masih jem.. heheh

eza said...

nasi lemak ngan bubur cacar ni buat aku leleh air liur.....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Lidya > kita kuar awal dah tau .. kul 7.15 .. sib baik sempat thumb ..hu..hu...

eza > sabo.. sabo kak .. nanti try buat ek ;-)

:: AYU AYUMiE :: said...

sedapnya nmpk bubur cha cha tuuuu... sorry yer diana tak dpt kasik awak resepi bingka roti kakjah..kita dah lupa cara buat... hahahaha!

maicher said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry