Tuesday, March 10, 2009

Entry Balik Kg ;-)

biggrin aminn kami sekeluarga & also mak su selamat sampai rumah pkl 2.20 am pagi tadi .. hati cam berbelah bagi nk gi ofis ke tak ..he..he.. tapi .. bgn2 pagi td rasa positif thinking pulak .. terus siap2 ke ofis .. he..he.. lol
Day 1 - 8hb Mac
arrow kami bertolak almost pkl 10 mlm .. sabtu malam tue .. sampai kulim lebih kurang jam 3 pagie .. hubby drive sorg sepanjang perjalanan ... semua ada balik ke kulim nieh ... meriah betul .. cukup complete sume family members ... esok pagi tue .. kami bgn siap2 ke pasar kulim .. bestt sgt2 kalau ke pasar nieh .. borong macam2 .. harga brg2 mmg murah jer .. he..he.. kami makan tgh hari mcm2 hari tue .. lps mkn lepak2 tido .. hubby hantar kete gi servis .. petang tue kami gerak ke umh tok .. tp tak tido sana .. lepak2 .. minum petang .. adam bermain kejar2 di perkarangan rumah smp kepenantan dgn twins & pak long .. kami mkn mlm dgn ayam radix RFC .. he..he.. hubby kata org beratur smp ke luar pintu nk membeli RFC nieh .. huiii dasat tue mrgreen ..lps mkn sumer kami gerka balik ke kulim .. dkt pkl 12 gak samp rumah kulim ... semua pengsan kepenatan lol
Day 2 - 9 Mac
arrow Hari nie hari sambutan maulidur rasul .. awal2 pagi hubby dgn abg zam gi carik b'fast .. mkn nasi lemak .. roti canai .. aduhh sedap giler .. kenyang ... mama gi sekolah .. ada sambutan maulidur rasul .. hubby & abg zam & dik wan pun ke surau Tmn. Jati depan umh jer ... ada sambutan maulidur rasul peringkat jiran tetangga .. so tgh hari tue kita masak sempoi jer .. ikan sweet sour... kerabu mangga .. ikan goreng ...sup sayur .. he..he.. sempoi ker??? lol ..

arrow lps mkn tgh hari .. SIL siap2 nak balik Perlis ... kejap jer masa berlalu .. lps SIL bertolak .. kami ke baby world kt kulim .. plan nk beli pampers adam cancel .. coz mahal plk pampers adam kt situe .. sama harga dgn Tesco .. so kami beli teats Nubby baru utk adam jer .. pastu kami singgah ASACAR .. plan asal nk tukar cd-player .. telah bertukar ke complete set MP3, realplayer, cd-r, dan sebagainya .. alang2 dah tukar ... tukar player set Sony 2009 ... pastu hubby ada tambah aksesori kete skit .. so takut lama plk kt situe .. hubby call dik wan ambik me & adam balik umh dulu ... minum petang tue .. hubby suruh dik wan beli char kuey teow .. didie plk belanja pasembor .. he..he.. mmg puas la .. dok makan saja kt sana ... almost maghrib mak su & pak ngah sekeluarga pun sampai .. mak su nk tumpang kami balik shah alam .. lps mkn malam sama-sama .. kami pun siap2 balik ke kulim ...
smile sekian coretan balik kg hari tue .. walau ada plan asal yg dirancang tidak terlaksana .. kami tetap ENJOYYYY mrgreen

12 comments:

TEACHER OF SOMEONE said...

teruja nk blk kg bila baca entry ni...
xsabar nk tunggu jumaat...
hehehe

ayien78 said...

jeles2....mencik...dpt mkn char kuey teow!!!!

Diana... bestnya ada kampung....kita gak yg melangut kat kl tk buat menda

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cikgu > selamat balik kg ;-)

ayien > kg hubby nieh ... mmg enjoy balik sana ;-)

hacienda said...

syoknye cuti dpt berjalan2 n blk kmpg...

ienaadifisa said...

haha..
ya balik kali nih agak meriah sebab semua ada di rumah..
rasa cam nak raya pun ada..

mujur tak sempat buat aktiviti shopping haha..
kalau tak lagi best pe..

papepun thanks for cooking for us..
u are the best

SyaNa said...

amboi penuh aktiviti ye..
meriahhh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

SIL > itu la psl ..penuh meriah satu rumah .. he..he.. TQ sis .. msk sempoi2 jer tue ;-)

Syana > he..he.. semua family members ada ...meriah giler ;-)

cujie said...

wah seronoknya...
hehehe... tgk adam pon happy balik kampung...

sesekali balik kg kan... time nak balik kl tu rasa malasnyaaaa...
seronok duduk kg...

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

biler lah nak balik kg...
mmg best dok kg kannnnn!!!!

Cutie Pie Lulabi said...

kalau balik kg mmg MKN je la la aktiviti utama kak..hehehe..sama la kite. :)

:: AYU AYUMiE :: said...

sonotnya adam balik kg... bukan main dia dikelilingi sedara mara... bestnyaaaaaaaaaaa!

eza said...

huhuh...dah lama gak rasanya x balik kg....
wah diana,penuh ngan aktiviti nmpk bila der kat kg tu....