Tuesday, March 31, 2009

Luahan Hati ;-(

cry pagi tadi lps b'fast bos panggil kita masuk bilik dia .. lps intro segala tue .. dia bgtau yg kita akan ditukarkan dept lain .. dept kita keje skrg nie adalah di Bhg. Katalog .. kita suka sgt kt sini .. rasa enjoy keje coz:-
- kawan2 satu bhg skrg nie semua baik2 belaka .. kalau nak bawak berbincang .. selesaikan masalah semua sama2 .. sepakat menolong ...
- kita kat bhg skrg nie mula 16 Nov 2006 .. dah rasa selesa .. gembira .. rasa sebati dah jiwa kt sini ..
- kt sini pegawai campur kita ada 7 orang .. so leh tukar2 info pendapat kalau ada apa2 masalah
- pendek kata kita mmg HAPPY keje kt dept skrg nie .. x pernah rasa tertekan sangat ...
- keje skrg lebih pada bab processing .. prosess buku2 utk dikatalog .. x ler deal dgn service sgt ..

arrow Dept baru pulak:-
- hanya ada 2 pegawai .. sorg bos sbg ketua dept .. sorg pegawai kanan .. dan kita sorg .. aduhhh camner tue .. ada staff bawahan pembantu perpustakaan .. tp staff baru jer lapor diri ..
rolleyes
- dept baru nie di bhg jurnal .. uruskan bab pembelian jurnal onlines, deal dgn vendor, supplier, pensyarah .. fakulti dan sebagainya ... pendek kata agak sibuk la tugas2 kt bhg baru nieh ..
- alasan dlm meeting tue kita ditukarkan sbb dorg memerlukan somebody yg ada communication skills & dan PR yg baik dgn public semua .. that's why my name yg disebut2 .. habis tue org lain x ok ker .. staff yg lagi senior dari kita tue asal x pilih laks ?? why me rolleyes

rolleyes pendek kata perkara nie mmg menyebabkan aku takder mood sepanjang hari nieh .. kalau head2 of dept dah ber meeting dan dah decide .. apalah kuasa yg ada pada kita utk menolaknya tgl tunggu surat official bertukar tah bila tah ... rolleyes
Picture taken from HERE

16 comments:

Cutie Pie Lulabi said...

askm kak,

Sabar la kak, kadang2 benda kite tak suke ni leh turn to something yang lagi best dari ape yg kite suke tau..mungkin diaorang nmpak potensi akak lebih dari org lain..saya yakin la akak walau diletak dlm dept mana pun bleh berjaya la..akak kan versatile ;)..chill k..good luck kak..

p/s: department tukar, gaji atau pangkat naik x?

SyaNa said...

sabar je la diana..
bangga la dlm ramai2 tu bos ko ckp ko yg paling layak..
positip ok...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

siti > keje makin byk ..gaji sama jer......hu..hu..huuuuuu

syana > tp aku suka dah dept skrg nie .. tempat br nanti keje byk officer tak ramai .. adehhhh

CT NORAMIZA said...

diana - take things + ok, mana tau, tempat baru tu blh jadi best plak. tp saya suka pk - dulu, pastu mesti benda tu vice versa. apa2 pun, gud luck ok dear

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > nk pikir +ve nieh .. tp tmpt baru nieh sure busy giler ... hu..hu..hu.. ;-(

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Sabo yer dik....
Keje nak Happy... baru ler senang buat keje betul tak...
tp mcm adik ni cuba lah dulu mane tau ok dept tu..

umiaiman said...

la yer ker kena tukar... tak pa sabar yer.. cuba la dept baru.. kadang kiter rs cm tak syok tp mungkin bila dah cuba 1 @ 2 bulan rs best plak.. cm sy dulu wat katalog pastu kena tukar ACQ yg tak tau apa2 ni.. tp bila dah dua 3 kali berurusan ngn suplier cm "hmmm bulehhh la ambik pengalaman baru"

ooo diana kat bhgian katalog yer.. dulu kiter pernah ambik SKP jap kat situ taun 2004 cm gitu sblum konvo..
ok diana good luck yer.. cuba dulu tau ept baru ni yer.jgn tensen yer.. nanti cm na nk bc n3 baru diana yg best2 tu.. yer.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak mala > itu lah sy nie dah pasrah dah nie .. hu..hu..

umi > itu la .. nanti sy akan deal dgn vendor online jurnals sumer .. adehh .. lg pun officer dept baru x ramai ...

lia said...

lia kena pindah ats permintaan sendiri... terpaksa tp penghijrahan yg sgt susahkan hati... jadi sama2 la kita berhijrah ya....

mica-tetty said...

tapi kalau diana suka kan cabaran apelah salah nya ye..tapi kena tahan dr segi dalaman tau..tekanan tu mesti ade..jang jadi weng2 mcm kak sudah hahahah

TEACHER OF SOMEONE said...

xpe kak..
mybe ade hikmahnyer kot...
moga akak gembira kt dept br nnt ye...

p-na mama oja said...

sabar ye diana.. kdg2 sumer x terduga.. mmg berita cm nie mmg memeritkan...moga2 dept bru akn lebih baik dgn adanya kamu..

lgpn skrg nie ramai yg kena buang keja..so kita kena menghargai keja kita...nasib kita lebih baik dr org lain tuh...chayook!

bOnda said...

kita pun kena reshuffle dept lain gak 15hb nih..uwaaaaaaa!!

gEe said...

perkara sebegini pernah brlaku pd gee 2bln yg lps..gee pun kene transfer..dari hcm co yg dh 11thn gee kj..ke kps-hcm our new subsidise co..dgn nk kene jg new bos yg sgt farcy..n kolo diikutkan facility ofc tu sgt la jauh beza dgn yg kite dh ada selama ni..kata pun new co kan..so byk le yg kurang..kite pun bad mood gk memula dpt tau brite tu..
tp bila dh 2bln disni..alhamdulillah..everything going soo smooth..so hrp diana be positive ye..if we r positive enaf in so many way..insyaallah..sume kerumitan dpt diatasi..cubala!..

eza said...

tak per la diana mungkin ada hikmah disebaliknya....
man la tau kat sama lagi best ker....
berfikiran positiv k....
jgn susah hati....

lady D said...

alaaaa...sian nyer....sabar je la akak....kadang2 selagi kite xtry kite xtau...maybe jugak keje baru akan lebih sertonok n belajar menda baru...who knows...