Thursday, March 26, 2009

A' Famosa ;-)

biggrin tadi pagi masa tgh buat keje dpt call dr sorg nie .. nama dia Jamillah .. dia sales staff from A'famosa resort .. semalam ada member dah awal2 call bgtau kawan dia nak dtg uitm .. so alang2 tue nk singgah ke ofis kita .. nak bg brochure psl A'famosa nie .. so bila dia dtg kita dptlah brochure dan dia pun terangkan sket2 pakej yg ada kt A'famosa nie .. kita plk dpt pakej istimewa utk jabatan kerajaan nieh .. kot2 ada antara korang pernah stay kt A'famosa nie .. mehla share citer korang .. best ker kt A'famosa tue .. rate dia ok ker .. tempat dia ok ker utk family2 bercutie2 nieh ... mana tau next time ada rezeki lebih bleh la kami ke sini nantie .. mrgreen

15 comments:

Lidya said...

kitorg penah pi tp rate biasa..
utk percutian keluarga.. seronok.. suma lengkap.. suma ada.. nak main air, nak lepak2, nak tgk binantang.. sesuai utk adam..

utk makan?? hurm..mlm tu leh kuar carik makan kat luar.. ikan bakar pastinya.. nyum nyumm...

besh.. eh, agak2 baper rate utk gov staff ek??

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lidya > td staff dia bgtau dpt la below RM300 .. tp complete sumer dgn makan .. water park sumer .. tgk la booking time low season murah skit ;-)

TEACHER OF SOMEONE said...

wah...bagusnyer ade rate utk kakitangan kerajaan plak...

mrssham said...

dianye hotel okla.. tp make sure jgn bukak tingkap or sliding door.. nanti monyet masuk.. sebab belakang hotel ni ada pembinaan yang terbengkalai..so nak pandang pun tak berapa bestla....

naz said...

Bessstt. And if plan nak gi ramai2 you can even book bungalows yg siap ada swimming pool semua. But tu kalau pegi ramai2 baru worth it.

And then the night animal parade with fireworks, very entertaining. Loved the 4D theater! I was actually quite surprised I had so much fun... lagi best dari Bukit Merah to me. Heheh.

Cutie Pie Lulabi said...

Saya nasihatkan jangan booked bungalow..makcik saya pernah kene katenye BERHANTU tau..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Noor > dpt lah less sket ;-)

nana > oh ye ker nana .. dasat tul .. he..he..

nazz > TQ for sharing info with me ;-)

siti > ye ker .. adehhhhhhhhhhhh takutssssssss ;-)

SyaNa said...

aku pernah duduk A'famosa resort ni..
tp apartment BNM ler..view padang golf..
ok la tu below RM300 sekali makan + waterpark..berbaloi gak aku rse

tp tempat mandi manda tu tak syok sgt..boleh la..

linahilmin said...

d, if below rm300 kind of worth la... semua dah kat situ..
ur lil adam mesti suka, ada waterpark, cam safari...
dulu (masa2 baru2 bukak penah g... panas giler!), but now dah ok rasanya... pokok2 pun dah byk..
dapat 2ari satu mlm pun jd la... (nk pegi kena g weekend, baru happening coz diaorg wat mcm2 aktivity).

eza said...

huhuhu....
aku dah melepas masa hubby gi sana.mana tak nyer gi masa chinese new year 2-3 thn yg lalu rasanya.mana bos nk kasi cuti sebab kena bagi laluan member2 cina bercuti raya....malang tol ler nasib aku.hubby gi ngan member2 dia...huwwwaaaaa......sedey tau....hubby tinggal aku & anak2...

CT NORAMIZA said...

mcm best jer bungalow tu. kira privacylah boleh mandi sesama family/friends only kan.

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Mmg best A'Famosa..
Akak penah dok kat Bangalow dia mmg besau siap dgn swimming pool...
kalo tak puas mandi kat kolam bangolow leh pegi kat water park...Ada safari leh tgk binatang2...aktiviti mlm pulak dia ada Kg COWBOY ada pertunjukan mcm2 so jom lah dtg..

Nak promote Kampung ku...hehehehhehehe....

s2m3r said...

Diana...iLa pernah pegi
iLa dapat rate 12 hinggit semalam, dapat complimentary pass masuk park dia..park menda ntah..tapi ada parklah...2 dewasa, 2 kanak2.....nak cite lebih2 pun tak pandai..sbb pegi sana tak lama....park dia tu je yang happening kat situ...dia org kata ... malam lagik happening

Ayu Jaffar said...

waaaa ada spesel rate la
rugi..rugi..rugi kalo tak pergi :p

pegi ramai2 baru best, kak ayu pegi hr tu ambik apartment 3bilik, siap bole masak lagi... pegi ngan famili in law waktu cuti sekolah tapi ramai sgt org....sgt tak selesa!

mrssham said...

iye.. nana masuk2 bilik je terperanjat..menjerit nana..sebab monyet tu melekat je kat sliding door..sib baik pintu bertutup..hahahaha... kelakar je.. so sepanjang nana ada kat sana..tak pernah nana bukak langsir..sebab permandangan amatla cantik sgt..hehhe