Wednesday, March 25, 2009

~ Penat ~

biggrin penat lagie nieh ... gara2 ke tesco petang semalam ... semalam petang lps keje .. kita nie dok menunggu hubby ambik kita ... sampai2 jer kete hubby .. kita terperasan ada sorg pompuan duk kt belakang tue .. kita igt kot2 ofismates dia tumpang balik ker .. sekali bukak pintu kete si Adam nie ha dah menjerit2 "mama .. mama " .. laaaaaaaaaaa .. hubby buat suprise rupanya lol .. dia balik keje tu terus ke rumah ambik adam dgn maid .. pastu baru la ambik kita ... aduhh berulang-alik sanggup betul .. apa2 pun thanks sayang lol .. plan asal kami nk pegi beli brg2 dapur sebenarnya .. al-maklumlah esok kan 25 hb .. kebanyakan org dpt gaji .. dah jadi kebiasaan kami membeli brg2 dapur sebelum org sumer dpt gaji .. kalau tak .. mmg byk brg sold-out .. dan brg2 pun x fresh dah time tue rolleyes .. semalam beli brg2 dapur .. lauk-pauk dan brg2 adam habis RM295 .. time nak bayar tue igt nk pakai kad maybank .. rupa2nya kt tesco dah sebulan accept kad maybank yg visa tu shj .. adehhh .. dah la hubby berlarik2 ke bank kejap ... haaaaa tgklah hasil2 membeli brg semalam .. complete utk sebulan lebih mrgreen
kira-kira ada almost 10 beg plastik mrgreen

15 comments:

eza said...

hampir-hampir nak mencecah rm300 yer...akak dulu pon cam tu gak.skarang dah kurang sikit sebab x lagi membeli susu & pampers anak.kalu dulu dua barang tu jerk lebih kurang rm100 melayang....

SyaNa said...

amboii sakan ye..
aku jarang ler sopping2 brg dapur utk sekali harung sebulan..
tak reti nk listkan gitu :(

CT NORAMIZA said...

senangkan bila dah beli sekaligus utk sebulan. x payah nak pk lg.

redrania said...

hahaha.sama la..kami tiap2 minggu berplastik2..ekeke tesco marii jugak

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

wah dik dah shopping brg dapo yer..
kalo belanje x memcecah ratusan mmg x sah..ada jer yg x cukup nanti..
Oh...duit2...dimana ko duit???...

ienaadifisa said...

waaa dah siap shopping..
hehe kak iena belum lagi..
tak arini maybe esok..
yolah nak terpa ke Tesco ke harus kena berjalan jauh sikit...

kalau dekat2 sini jer..
takdelah banyak sangat barangnyer..

hehe

Cutie Pie Lulabi said...

Akak suke gi Tesco yer..
Saya suke Giant..hehe..
skarang kan TESCO byk kuarkan produk die sendiri kan mcm kopi, tissue dan sbgainye kan..akak slalu x beli produk diaorang tu? maybe akak leh citer lak brg2 akak beli and comparison harga antara produk keluaran pasaraya ni ngan yg ada kat pasaran tu..ehehehehee

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

eza > he..he.. mmg bajet beli brg dlm RM300 cam tue .. stok utk sebulan dua tue ...

syana > nanti YM kita bgtau camner nk buat list tu k ;-)

CT > salam perkenalan ct .. he..he.. sekali borong senang ;-)

redrania > tesco yg senang kak ;-)

kak mala > itu lah kena jimat2 gak nieh ;-)

SIL > kami mmg beli brg dapur seb tarikh org gaji ..kalau tak mmg sesak dgn org2

siti > brg2 tesco yg kita guna minyak , tpg , gula jer .. brg2 lain dia tak pernah try lagie ;-)

Ayu Jaffar said...

kejap jek habis RM300 kan???? brg sume dh mahal.

kak ayu pn tak suka beli brg time org dpt gaji, huh dgn ramai org pastu nk byr pun jenuh beratur....

TEACHER OF SOMEONE said...

senang kn wat mcm ni...my mom kt umah pn slalu beli utk sebulan terus...

bOnda said...

ambOi, sOping sakannnn =)

mica-tetty said...

diana ni sama gan kak, kak mmg beli sebelom 25hb..oooo kalau selepas 25hb....suma hypermarket sold out hahah...tapi kak mmg beli kat tesco extra je..sebab kat situ je ade pampers cop fitti

shuzana said...

wah3x diana..byk nyer shopping...untung besar tesco smlm kan...

~ Lady ell ~ said...

bagus ekk cara tu..tk tunggu time gaji..kalau tk mesti ada je yg tk dpt kan..:)

:: AYU AYUMiE :: said...

di... tesco ada SALES ke? perasan tak pampers Mamypoko ada sales ke tak?

rasa mcm nk pegi...nak ke tewah, carik kain 2m utk buat baju nk pakai time adik nizam kawen 1 mei ni...kat nagoya takder kain cun yang berkenan dimataku yang rakus nie...heheheheee