Monday, April 27, 2009

Ikan Terubuk Masin

biggrin entry hari nie pasal ikan terubuk masin yer .. korg sure tau ikan terubuk masin nie femes kt mana kan .. igt lg masa kami ke kuching thn lepas .. borong berkotak2 .. siap bg kt family members dan kawan2 sekalie mrgreen.. kisahnya .. i'm still waiting ikan terubuk masin from sarawak ... hari tu ada msg bestfren hubby mintak tolong belikan pastu curier .. tp rasa cam menyusahkan pulak nak curier bagai ikan masin tu dari sarawak .. pernah ke dibuat org .. x rosak ker ikan tue yer rolleyes ... takpelah kita pun tak nak menyusahkan kawan hubby dari sarawak sana .. my 2nd plan is .. cuti weekend nie nak beli jer ikan terubuk yg fresh dari pasar pepas tue nak mintak my mom buat ikan terubuk masin sendiri ... sedap jugak rasanye .. silap2 ikan terubuk tue kita bakar jer .. pastu dah siap bakar > cicah dgn air asam ..he..he.. senang kan mrgreen

arrow help2 : beri laluan pada my food craving di saat2 ini mrgreen .. alhamdulillah .. Thanks to my onlines mummy iaitu linahilmin atas info yg diberi kita dpt order ikan terubuk masin ni dari suhaiza secara onlines .. insyallah ikan smp hari rabu nie .. TQ dear wink

13 comments:

Afne said...

sedapnya.. terubuk masin. mak pn selalu buat sendiri. selalu afne potong2+goreng garing. goreng layu bawang beso dihiris ngan cili api pastu perahkn air limau kemudian tuang atas ikan terubuk masin goreng tu. menjilat jari wa ckp lu....

linahilmin said...

d, masa i pregnant kan ariana pun camni gak, nakkan terubuk masin ni.. so, masa hubby o/stat s'wak dia beli & mintak kwn dia poskan coz dr s'wak hubby terus g sbh.. ok je.. siap pos ngan kek lapis lagi..
kat sini leh beli online, try la tny: http://aishoppe.blogspot.com/

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

afne > resepi sempoi tu afne ..sedappp ;-)

lina > TQ bg info ada juga org jual online yer .. Thanks dear ;-)

Suhaiza Sa'at said...

thanks for linking back.

masak lemak cilipadi pun sedap... :) kena goreng dulu ikannya.... nyum nyummmm

hacienda said...

sedapnye...ingat gak ms g sarawak dulu..borong jgn xborong

zailamohamad said...

SEdapnyer terebuk masin..makan ngan nasi panas2 besh besh besh

M@L@ said...

dah lama tak mkn...baca citer korang dah mengiurkan...

~Eila @ Along~ said...

wah..diana dah start mengidam..mmg sedap diana..beli online je..kawan eila pun ade jual..mmg sodap!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

suhaiza > Thanks sue .. x sabar nk tgu esok ;-)

hasnidar > itu la kalau ke sana borong byk2

zaila > itu la .. terliurrrr

kak mala > haah kak order la

eila > laa kawan eila ada jual yer .. he..he..

CT NORAMIZA said...

sedapnya ikan terubuk.... terliuq lah

eza said...

arggghhhh...lapar ler plaks bila korang sume cite pasal ikan terubuk masin nih.....

ijan@2 aka ummihakimi said...

sedapnyer....
bile le dapat makan...

Ezrina - A wife & a mummy of two said...

Wah..selera mummy sorang ni... buat akak pun terliur sama... sedapnya ikan terubuk cicah air asam....tetiba nak la pulak ..mana nak carikkkk??? heheh :D