Monday, April 13, 2009

Kisah Hari Isnin

arrow kami selamat pulang dari cameron ahad malam .. pkl 10 jgk sampai rumah .. nanti citer kt entry lain k .. esok hari isnin tue kita dah sakit2 kaki .. sakit belakang .. so kita pun plan mmg nk cutie je la .. korang igt kan entry INI .. tp ada kisah yg berlaku semalam .. hu..hu .. confused lps hubby pegi keje kita sambung la tido balik .. mmg tak larat sangat2 .. dlm pkl 11 pagie tue .. kita bgn tgk adam ada dlm bilik .. dgn our TV terpasang .. adam masih belum mandi dan breakfast .. so kita tanyalah adam .... nape tak bubble (mandi) lagie .. adam jawab dia tgh berak .. so kita bangun kemas bilik sume .. pegi luar tgk senyap sunyi .. maid (siti) takder .. tgk kt dapur jambu beli kt r&r terbiar dipotong separuh jalan masih dlm sinki .. kita igt siti tue sidai kain kot kat luar .. kita pun mandi + siap kan adam mandi sume ... terus ke dapur nak buat kan b'fast adam .. sekalie tue kita perasan pintu rumah tak rapat sgt + kunci rumah ada terselit di tepi pintu .. mcm dicampak dari luar .. kita tgk dlm bilik .. beg baju siti nie dah tak der .. bilik kosong jer .. tgk dlm bilik air baju siti nie ada .. ditinggal kan macam basuh tak habis .. kat ampai kain luar pun baju2 siti nie ada skit .. dlm dok kaget2 panik tue .. kita try call hp siti nie + sms .. tak dapat .. masuk voice mail .. aduhhh kaget dah nie .. kita pun sambil2 bg adam mkn call husband sumer .. citer apa jadi .. dlm pkl 2.30 tue .. kita terus call ayien bgtau apa jadi .. ayien pun terperanjat + geram siti tue bleh jer larik cam gitu .. tinggal baju .. tinggal keje separuh jalan .. mmmg larik style tergesa-gesa rolleyes

arrow Lps call ayien sumer .. hubby pulak call .. dia kata lps keje nak ambik kita & adam kt rumah nk carik nursery@daycare yg dkt dgn ofis hubby di TTDi utk adam .. aduhhh haru betul lah.... almost maghrib kami berlegar2 kt TTDI dpt lah satu daycare nie .. kita rasa bersalah gak nie dgn ayien .. iyalah dia bg pinjam maid kt kita .. alih2 maid tue larik cam gitu jer .. bab keje & jaga adam mmg ok .. lgpun kita tak ler suruh dia buat keje umh beriya .. cuma pentingkan jaga adam jer ... cuma kita perasan lah otw balik dari cameron tue ada org asyik call jer siti nie .. pastu cara bercakap kt hp pun sorok2 ... takpelah .. nk buat camner ... benda dah jadi .. sori sgt2 ayien.. benda2 yg sgt2 x dijangka jadi .. dari citer ayien .. nasib baik ayien tak byr lagi RM1500 kt agent yg bawak siti tue .. kalau tak hangus cam gitu jer la duit .. dan tak dpt dibayangkan kalau dia larik tinggal adam or anak2 ayien cam gitue jer .. haruuuuuuuuuuu rolleyes
sedang isi borang daycare baru adam@11.30 mlm

16 comments:

TEACHER OF SOMEONE said...

ermmm...benda dah nak jadi nak wat mcm ne kn kak...
Moga nnt adam dapat sesuaikan diri

Cutie Pie Lulabi said...

larr die lari plak.
nasib la baek akak x keje that time
kalau that time akak x de pastu die tinggal adam lagi la x dapat haruuuu..haih..masalah maid ni mmg x kan selesai

BTW akak dah order maid baru ke?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

noor > benda nk jadi .. sabar je lah

Siti > adam dah htr ke nursery dah .. tak plan nk carik maid br lagie ..caj skrg RM5-6K .. adehhh ;-(

eza said...

huh...lari????
so diana per cite terbaru .....

CT NORAMIZA said...

la, naper lari lak? ish haru sungguhkan, nasib baik u cuti, kalau x, adam tinggal sorang2 kat umah, ish takutnya...

maria said...

ishh saspen la maid ni.. risau plak.. sib baik d ada rumah..
tp nyusahkan jugaklah, nak cari daycare utk adam plak dlm keadaan tergesa2.. hmm..

berani la maid tu sebab ada org yg tlg la kot.. kalau x kenal sesapa, mau dia bw diri sorang2?

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah... kenape jadi gitew....
seb baik time tu diana ade kat umah...
mahunye tengah keje..
dia tinggalakn adam kt umah sengsorang.
haru betol ler....

harap2 adam dapat sesuaikan diri ngan daycare dia....

Ayu Jaffar said...

aduhai...nasib baik la waktu tu diana kt rumah kan. hurmmmm nk cari daycare pun tergesa2.

SyaNa said...

alahai..siannye korg..
ape la kan org2 indon ni..
da bg keje lari plak..
mcm2 hal..
last2 nyusahkan org

hacienda said...

pndi pulak die lari time diana ade.. klu xde xke haru biru jdnye..mmg nmpk sgt cr die tgglkn tergesa2..

~Eila @ Along~ said...

laa..diana..apsal plak die lari tuu..die ade buat hal kot daian? takut diana tau ke ape ke..hiks..

gEe said...

aduhhhh...serba salah dibuatnya kan..
ye la ayien cuba nk bantu..aleh tu jadilak bebenda gini..
hal sebegini dh selalu jd pd kite nye sil (dua2 sil penah kene)..
tp papepun brsyukur ur son msh ada dgn awk..kite tkt je dia lari bwk budak sama kan..nauzubillah..

kuatkn hati dgn ape yg berlaku ..

M@L@ said...

lorrr yer ker.. dah lari..
so adam kena gak hantar ker nursery yer..mesti pening kannn masa nak cari nursery dlm masa yg singkat...

Ami said...

sabar ye diana,maid indon nie macam2.kalau tamau keje ckp la betul2,asyik2 lari kan?hopefully adam bleh adam himself kat new day care,take care!

ayien78 said...

eiii..geramnya...Kita yg tukang bg pinjam ni pun urut dada bila dpt berita ni
sakit hati coz sebelum pegi umah diana berkali2 pesan kat dia
keje baik2, n jgn la sekali2 susahkan majikan "lariiii"....
rupanya gerak hati ni mmg betul.... isk!!! Damn evil si siti ni....
rasa kalau jumpa dia kat mana2 nk htr terus g jail...nyusahkan owang
Bayangkan kalau dia lari masa kat umah Ayien...mana nk rabakan maid...mana nk carik nursery??? register nursery lagik..sowang dahla RM280...3 owang???? alahaiiiii..sakit hati pk maid2 ni

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak eza > adam ke nursery dah skrg

CT & Maria > itu lah benda nk jadi .. risau gaks ...

Ijan & kak Ayu > itulah nasib baik hr tue kita cutie ...

Syana & Hasnidar > mmg lari dlm keadaan tergesa2 .. pelik gak ..keje dia setakt ni ok ..

Gee , Mala , Ami > takpelah .. dugann .. adam ke daycare dah smlm .. lama2 oklah tue ..

ayien > itu lah ayien ..lawak sgt2 rasa pun ada .. lari tak plan kot ..tinggal keje sumer setengah jln .. risau gak kalau dia lari time kita takder .. tingal jer bdk2 camtue .. ishh