Thursday, April 16, 2009

Kisah Kami ;-)

mrgreen Mula2 nak citer kisah adam di daycare dulu ...

arrow First day @ daycare :
sampai2 jer taska tue .. dia ok lagie .. bagi main kt playground luar taska tue kejap .. elok2 jer cikgunya amik adam melalak menangis bagai .. teacher amik pun dia dok meraung2 smp kuar hingus ... masa husband tengah settlekan yuran + registration masih lagie adam menangis siap cakap "no papa .. no papa " tak nak ditinggal kt situ ler .. habis nk buat camner .. lps janji nk bwk gi KFC + beli toys sume husband terus buat dek jer pegi keje rolleyes

arrow Second day @ daycare :
nampak jer school tue dia dah menangis sebut "no.. no papa" ... sambil menangis tue boleh lagi sebut "eat.. eat" (eat refers to KFC & mcD) .. husband htr jer adam masuk terus selamba drive pegi keje .. heh..heh .. kejam kan .. tp cikgu situ kata .. adam nangis kejap jer .. lama2 nanti dia berenti nangis .. hopefully lama-kelamaan nanti adam ok .. dpt biasakan diri mrgreen
adam tengah tunjuk perasaan mrgreen

arrow Kisah kami pulak :
balik2 jer dari ofis sampai rumah .solat dan mandi semua ... kita sambil2 tue kemas2 umh .. kemas2 dapur .. kemas beg daycare adam .. dan yg pasti kita mestikan mandikan adam & gosok gigi dia bersih-bersih .. kat daycare tue dorg mandikan dia awal petang kot .. so mmg rasa x puas jer .. balik rumah tue kita mesti nak mandikan adam sendiri .. bagi wangi2 sikit .. dan sepanjang minggu nie .. kami x berpeluang nak masak pun... semua beli tapau dari luar .. hubby pulak ambik part siapkan beg daycare adam utk esok harinya .. kemas baju kotor semua ... bab2 iron baju belum lagie .. coz hari tue sebelum maid hanum balik kg. dia dah gosok semua baju keje .. nk buat laundry memang x sempat .. nk kena tgu weekend baru lah ada peluang nak basuh baju + sidai baju, mop & vacum & basuh toilet hubby py part .. dan yg lawaknya .. since maid takder nie .. lps dinner kami sumer pakat tido awal .. coz esok tue kena bangun awal skit .. hrmmm ... walau diri ini ada saat2 kritikal melanda (pening, muntah, sakit badan.. etc ) .. selagi larat kita mmg gagahkan dan kuatkan diri buat sumer keje2 rumah .. cuma hubby risau tgk kita mcm tak cukup rest buat sumer benda .. Insyallah .. lama-lama nanti kami biasalah .. doakan kami sentiasa sihat .. diberikan kekuatan .. ok wink
posing dulu sebelum masuk tido yer mrgreen

arrow Note : alhamdulillah .. ayah dah discaj keluar dari wad .. skrg dah berehat balik rumah dah .. kt rumah mkn ubt & susu lipid .. selera mkn skit2 dah ada .. aminnnn .. TQ semua yg mendoakan wink

11 comments:

Cutie Pie Lulabi said...

kesiannye adam kak diana..
duk umah ngan nursery lain environment die..x pe lama2 adam ok la tue.

kak saya pun x de maid tau..
sume benda buat sendiri..
lama2 ok lah..cume akak jgn la keje teruk2 sgt..akak kan pregnant..
kalau larat buat
kalau x esok2 je buat..
naseb hubby akak rajin tolong jugak..

so hari2 la kene beli KFC@MCD kat Adam?hehehehe

CT NORAMIZA said...

diana - hal2 kekejaman tu biar hubby yg buatkan, kalau kita yg hantar sendiri, mesti bukan setakat anak je yg nangis, kita sekali pun boleh nangiskan? apa2 pun, rutin kita samalah, mmg penat gila, tp untung gak awak sempat merasa ada maid ari tu.

apa2 pun, buat sendiri lebih puas hati, letih tu tolak ke tepi ok.

alhamdulillah, ayah awak dah sihat, moga kembali seperti biasa, insya-allah.

linahilmin said...

sounds like kesian tp ada bagusnya.. nanti dia leh independent (urghhh, x sabar nk antar my adam g kindy!)
alhamdulillah, ayah d beransur ok..

SyaNa said...

takpe la diana..ko sabar ye..mula2 kot letih..nnt biasa la tu..aku dgr ko cerita pn letih sama..
time tgh br peknen plak jd gini ye..
chaiyokk..

alhamdullilah abah ko da sehat ye..

Mrs.Nury said...

takpela diana..sabarnyer insyaallah lama2 adam akan terbiasa.Ur pregnant kan??Takecare diana...awal2 pregnancy ni la nak kene jaga.Takla buat keje lasak2 sgt

shiem said...

memang la diana.. shiem pun bakal berhadapan dgn situation nie... sebab nanti pindah umah dgn nursery skalik tukar... huhuh... mcmana la aku nak menghadapi benda nie nanti...:D

eza said...

akak pernah alami masalah cam diana nih.kalu nak fikirkan penat tu memang ler.Akak pon sampai skarang ni pon ada masanya tension gak tau.terkejar-kejar masa.cuma kita perlu pandai bahagikan masa.
Diana jangan ler wat keje berat-berat yer.Jaga kandungan dan diri bebaik ......

hacienda said...

dugaan ni wat kite kenal erti sbr n ade hikmah disebalik ape yg jd...smoga diana tabah n kuat terutama di saat mengandung ni

M@L@ said...

mungkin adam x biasa lg nanti lama2tak nangis kannn sayang..adam budak baik kannn....

Dah start kena buat rutin harian yer...bagus husband adik boleh tlg...kalo sorg mesti penat..

kirim slm kat pakcik ckp dgn ayah jg kesihatan..

Ezrina - A wife & a mummy of two said...

Diana, camtulah Qistina masa mula2 masuk taska tu... 2 minggu tau dia camtu...menangis2...tp skrang balik pun tak mau...hari2 dok cerita pasal kawan2 dia je....semua nama nak disebutnya hehehe :D

TEACHER OF SOMEONE said...

alhamdulilah...ayah akak dah discaj..
moga cepat sembuh seperti sediakala