Friday, April 17, 2009

Beza ;-)

biggrin sajer jer nk tulis entry nie .. tajuk pun BEZA .. fokus pada subjek apa beza pregnancy dulu dgn pregnancy yg kali nie ... mmg terlalu dan sgt2 berbeza .. korang layan jelah entry membebels luahan perasaan di pagie2 jumaat ini yer lol

arrow 1st pregnancy :
- no morning sickness .. semua hubby tanggung .. dia la yg demam dulu .. pening sumer .. kita releks jer lol
- hari2 rajin masak .. he..he.. hari2 kami mkn kt umh manjang .. jarang mkn kt luar mrgreen
- makan sumer benda berselera
- berat badan naik cepat giler .. yelah makan apa semua jenis makanan dgn begitu berselera .. smp kena tego dgn nurse masa check-up .. kenapa berat badan naik mendadak .. imana taknyer .. seminggu naik sampai 4 kg eek mau nurse & dr. bising .. dpt ler ceramah free time tue mrgreen
- muka berseri-seri .. jerawat sebijik pun x der .. muka sepanjang masa glowing disimbahi nur sepanjang masa gitu .. aiseh nie pujian dari hubby tersayang yer mrgreen
- mempelam masam .. asam2 .. jeruk2 .. apa2 makanan yg masam mmg suka giler .. buah2 manis nie kureng skit sentuh .. kurang berminat ..
- suka sgt2 dgn coffee, nescafe .. starbucks coffee .. lagie ler sukerrr sgt2 .. hari2 mau lol

time pregnantkan adam mukhriz @ 34 weeks.. berserii giler muka ku itu ..
siap glowing@nur bercahaya memanjang ..heh..heh.. mrgreen

arrow 2nd pregnancy :
- kali nieh morning sickness melanda diri .. aduhh baru tau macam maner rasa pening kepala .. tekak loya .. muntah hijo .. muntah air tekak yg pahit .. muntah air liur jer sumer ada confused
- kurang skit nk masak2 nie .. lagi la x der helper@maid nieh .. x menang tgn lor nk bagi dapur tue berasap mrgreen
- kurang selera makan .. makan mmg makan .. tp pastu keluar balik
- berat badan x naik sgt .. naik pun sikit2 .. before pregnancy 69kg .. 2-3 kali kita timbang berat kt klinik berat kita 70kg .. cuma naik sekilo .. dok tang tue jer .. x gerak2 yer surprised
- starts pregnant haaa amekkk .. jerawat berlumba2 naik .. suka sgt naik kt dahi .. pipi .. kalah jerawat time period tue .. aduhhh .. mencikkk mad
- this time .. hidung ku sensitif giler .. kalau org lalu sebelah pun kita leh tangkap bau semerbak ker .. bau hangit ker .. dan2 tue juge rasa kembang tekak .. smp ke satu tahap skrg nie ... bau air paip pun kita boleh rasa nk muntah .. camner tue rolleyes
- suka sgt2 mkn buah2 manis .. mcm anggur, dragon fruit .. tembikai merah .. besttt .. besttt mrgreen
- boleh kira dgn jari berapa kali sentuh kopi2 nieh .. baunyer jer leh buat den rasa nak pitammmm .. kembang2 tekak eek
muka kurang serinya .. bekas jerawat penuh kt dahi+ pipi .. adehhh mad

24 comments:

p-na mama oja said...

hee...p-na masa pegnen oja pn byk jerawat tumbuh..mls nk mekap, mmg serabai giler...
sib baik lepas salin semua ok seperti sediakala..klu cmtu gak, aduss.. ya ammpunn....hiihi

CT NORAMIZA said...

diana, mmg teruk kalau kena morning sickness, saya dah melaluinya, mmg x lalu nak buat keja, nak pegi ofis, kalau boleh nak melepek je atas tilam...

mama tisya said...

mn ada tk berseri...smua ibu2 mengandung ada seri...makin cun mama adam

hacienda said...

ok je berseri cume perasaan diana je..tp jerawat mmg berlumba2....

mazzura said...

entah2 girl kot di...

SyaNa said...

tu la kan zura..gegirl kot..
tp gambar kt cameron tu berseri jek..
makin vouge gitu

ijan@2 aka ummihakimi said...

semorang kater gegirl...
klu betol.
syok ler.
dapat sepasang...

Zihan Naszeri said...

eheh di..

takpe takpe..pelan2 k..
meh jemaah ngn kite ye..sepasang..tapi papepon xpentingkan yg penting di ngn baby selamat n sehat

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

pna > itu lah .. hopefully nanti lps bersalin ok

CT > itu lah rasa nk baring sepanjang masa ..he..he

eryn > ye ker .. he..he..he.. seri kejap ada kejap takder kt kita nieh kot ..he..he..

hasnidar > itu la..jerawat byk plk tumbuh..hu..hu..

zura > kot ...kot .. ;-)

syana > aminnnn .. ha..ha.. gmbr kt cameron tue mekaup pun x pakai ;-)

ijan > aminnn .. doakan yer ;-)

fara said...

yerla diana,memang nampak bezanya dulu dan sekarang..apa2 pun mmg semuanya xsama kan?wisk u luck ok..:D

M@L@ said...

sama dgn akak 1st ok jer yg 2nd mcm2 mkn jer mesti muntah bik nak2.. seafood mmg tak leh mkn langsung... lps tu berat tak naik.. spai doktor suruh mkn byk..

Nie mesti gurl2 dlm puyut tu.. sebab gurl2 ni mengada sikit..hehhehehehe

Mrs.Nury said...

pregnant yg 1st ngan 2nd memang tak sama diana...nury masa 1st morning sickness giler2 la smp berat bdn turun but yg 2nd kurang skit...agaknya yg 2nd ni baby girl kut.Biasala klau muker kite tak berseri org kata bb girl sbb serinya dh jatuh ke baby tp i tgk muker u ok jer...glowing ape.Apa2 pun takecare & byk bersabar ye :)

TEACHER OF SOMEONE said...

apa-apa pun moga akak dan baby selamat selalu ;-)

TEACHER OF SOMEONE said...

apa-apa pun moga akak dan baby selamat selalu ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

beza betul erk..
maybe pompuan kot..hiks..
ala..kejap je tu kot..pembawak budak org kate.
hiks..

pssttt..lawa baju pepel belang2 tuh..

cujie said...

harap-harap orang dalam tuh memang berbeza dgn abang dia...

diana... suka sgt baju maternity warne ungu tuh... cantik sangat la...

Lidya said...

diana..1st peknen org same dgn awk..
suma okeh.. suma berjalan dgn lancar..

2nd peknen nnt camno tu.. harap2 beza sbb kandung anak berbeza jantina nyer..

kekeke... alang2 biar sepasang.. baru best..!~

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zihan > aminnn.. moga semua selamat ;-)

fara > TQ fara ;-)

mala > aminnn kak .. doa2 yer ;-)

nury > aminnn .. hope dpt sepasang cam u ;-)

noor > aminnnn ..aminn ;-)

fieza > TQ fieza .. bj tu beli masa j-kad hr tue ;-)

cujie > he.he.. aminn cujie .. awal giler pakai bj maternity nieh .. selesa ;-)

lidya > aminn .. insyallah ;-)

shuzana said...

lain2 anak..lain2 gaya nyer..mcm tu ngan preggy kot..agaknyer..bb dlm tu bb gal kot...

~Eila @ Along~ said...

diana..kan dah kata..mesti gegirl tuu..memula ni dia bg susah mama die...hehe..neway take care...cantik tudung!!

eza said...

harap2 alahan ni tak berpanjangan.sian diana....
pepe pon harap diana & kandungan sihat yer....

Mrs LVoe said...

sha tgok seri diana naik.. tq jadi follower sha.. dh link urs

gEe said...

mama adam di2nd prenancy ni..lebih vouge gitu..comayyy...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > he..he.. ramai teka girl ;-)

eila > he..he.. aminnn eila ;-)

kak eza > hope nanti lama2 ok kak ..

sha > he..he.. seri yer .. TQ sha .. kita pun dah add link sha ;-)

gee > he..he segan hakuuu gee oii ;-)